Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Sestavy, notebooky a PDA: Koupe levnejsiho pocitace - prosim o radu

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Zorka

    Znění dotazu:
    Prosim o radu - potrebuji koupit levnejsi PC, hlavne budu pracovat s Photoshopem CS4) - postprocessing SLR fotek (monitor budu kupovat zvlast Dell 22" 2209 WA LCD). Jinak jen bezne programy, bezne uziti netu, zadne hry, vyjimecne snad video. Nasla jsem Packard Bell iMedia A3317 - Triple-Core. U komponentu uvadeji, ze to ma Radeon HD 2100 Graphics - ATI 256 Mb, Phemon X3 2.1 GHz + 1.5 Cache (nedokazu nic z toho posoudit, jestli je to pro me ucely dostatecne). Nekde jsem videla, ze to ATI je doporucovano 512 nebo radeji 1gb ja ale vubec nevim, co to je.. Taky, ze to ma jen 250W power suply, coz je malo - ale tyka se to gamers a pro me ucely by to bylo dost?Take, ze je tam integrovane graphics?
    Potrebuji jednoduse nejaky sikovny PC, ktety bych mohla pozdeji vylepsit. RAM nejlepe 3 - 4GB (tento ma 3GB), hard drive okolo 300Gb.
    Moc bych uvitala jakoukoli radu k tomuto anebo doporuceni jineho pocitace pro me ucely vyhovujici. Potrebuji neco najit co nejdrive. Diky moc!Zorka

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Je potreba rict jaka je cenova hranice kterou chces investovat .. pak zacnou padat konkretni navrhy.



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Neměla by jsi link na ten Packard Bell, pokud možno tam kde ho chceš koupit? Nepíšeš nic o ceně, pojem levnější je dost relativní. Pro někoho je levnější 30 tisíc, jinému se zdá už 10k moc drahé .....
    K té sestavě - vypadá to na klasickou kancl sestavu, zastaralá základní deska, zbytek komponent nepíšeš tak nevím. 250 W zdroj by mohl stačit, ale záleží co je to za značku.
    Integrovaná grafika je právě ten ATi/AMD Radeon HD2100, bere si 256 MB z operační paměti. Těch 256 MB stačí, víc nemá pro tvoje účely smysl. 512 nebo 1024 MB paměti je lepší u herních karet, ty ale hry hrát nechceš, ne?
    PC chceš kupovat už hotové nebo je akceptovatelná i varianta koupit komponenty a nechat si ho složit? Jaký OS budeš používat?

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Pokud si to dobře pamatuju, CS4 umí multithreading. Tzn., že pokud se těch fotek zpracovává hodně a jde o čas, možná by se vyplatilo čtyřjádro. Ale je opravdu potřeba říci, kolik je na to peněz...

  5. #5
    Neregistrovaný

    Omlouvam se za chybejici info. Je to trochu komplikovanejsi se mnou, ja jsem momentalne v UK, takze to budu kupovat tady. Levnejsi je snad neco kolem 10 - 12000 Kc. Nechci kupovat nic drahsiho/vykonnejsiho, coz pocitame koupit, az budem tak za rok zpatky v CR. Tam budem s manzelem potrebovat dva PC i tak (tady mam nevyhovujici laptop), oba fotime - oba PC musi byt schopne pracovat CS4 Photoshopem.
    Tady je link na Pc world:
    http://www.pcworld.co.uk/martprd/sto...rmationSection

    • AMD Phenom X3 8400
    • (2.1Ghz, 1.5MB Cache)
    • Genuine Windows Vista® Home Basic
    • 3GB DDR2 memory
    • 320GB SATA hard drive (7200rpm)
    • ATI Radeon HD2100 graphics
    • Dual Layer DVD Rewriter
    • 6 x USB and 1 x Firewire port
    Os - davaji tam Vistu (32 bit jsem zjistila)

    Co se tyce skladani Pc - radeji bych "hotovy" PC - ja jsem Pc nikdy nemela - jen laptop - a budu rada, kdyz to vubec zprovoznim.
    Budu vdecna, kdyz mi poradite i jiny PC - na tento jsem jen narazila. Nevadi, ze by to bylo z Cech, ja bych si ten typ byla urcite scopna sehnat tady taky.
    Jde mi hlavne o to, abych koupila neco, co bude dostatecne a relativen dobre a zaroven, aby to melo moznost "vylepseni" pozdeji.

    Diky moc !!
    Zorka

  6. #6

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Když jsi v UK, tak si dej pozor na to, že ten OS bude EnglishUK only. Dcera je v Londýně a nedávno mi jeden takový stroj dovezla - teď mě čeká reinstalace českého OS. Takže pokud budeš chtít jednou provozovat české prostředí/aplikace, tak být tebou bych to raději koupil v CZE - nemám teď konkretní srovnání cen.

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,245

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Když jsi v UK, tak si dej pozor na to, že ten OS bude EnglishUK only. Dcera je v Londýně a nedávno mi jeden takový stroj dovezla - teď mě čeká reinstalace českého OS. Takže pokud budeš chtít jednou provozovat české prostředí/aplikace, tak být tebou bych to raději koupil v CZE - nemám teď konkretní srovnání cen.
    Ano, souhlas. Již jsem se s tím párkrát také setkal. Ovšem pokud budeš mít české MUI prostředí, můžeš jej nainstalovat.



  8. #8

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Ano, souhlas. Již jsem se s tím párkrát také setkal. Ovšem pokud budeš mít české MUI prostředí, můžeš jej nainstalovat.
    ...PLUS budou zapotřebí přelepky na KBD (ěščřžýáíé=´ˇ)!

  9. #9
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Ano, souhlas. Již jsem se s tím párkrát také setkal. Ovšem pokud budeš mít české MUI prostředí, můžeš jej nainstalovat.
    Kupovat to z Cech by bylo asi komplikovane kvuli doprave (aby a toho neco zbylo, to je taky hlavni duvod, proc nechci kupovat drahsi PC tady - protoze to budu prevazet pozdeji do Cech).
    Co to je ceske MUI prostredi nevim ale s tou anglickou verzi OS samozrejme pocitam. Pro me neni nejvetsi problem anglicka verze ale jestli to, co kupuju bude slouzit ucelu, na ktery to chci - coz neumim dobre posoudit.

    Diky moc za vsechny dosavadni odpovedi.

    Zorka

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,245

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Co to je ceske MUI prostredi nevim ...
    MUI: jazykový balíček (jazyk, kterým OS s tebou komunikuje)

  11. #11
    Neregistrovaný

    Pro Dee-aN - Co se tyce CS4 - znamena to, ze to s timto X3 fungovat bude ale bude to jen pomalejsi?

    Pro Kevin 00 - Dekuji za vysvetleni, co to je MUI.

    Ty prelepky KBD, to se asi taky tyka jazyka. Ta anglictina mi nevadi, potrebuji vedet, zda tento - nebo jiny PC je vhodny pro to, na co to potrebuji.

    Pro Johny_g - staci ty zaslane udaje? Myslite, ze je to dobry Pc anebo byste doporucil neco jineho?

    Dekuji Vam vsem za vas cas!!

    Zorka

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Pro Dee-aN - Co se tyce CS4 - znamena to, ze to s timto X3 fungovat bude ale bude to jen pomalejsi?
    Fungovat to bude, bude to o něco málo pomalejší než s 4jádrovým procesorem, ale pokud se nejedná o nějaké monstrózní úpravy a fotky s velikostí řádově stovky MB, bude to pořád celkem svižné.

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Pro Johny_g - staci ty zaslane udaje? Myslite, ze je to dobry Pc anebo byste doporucil neco jineho?

    Zorka
    Za těch cca 10 tisíc se bude něco lepšího shánět těžko, když to mám být hotový počítač. Kdyby se to skládalo z komponent, tak se dá vybrat o něco lépe, ale takhle ..



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Pro Dee-aN - Co se tyce CS4 - znamena to, ze to s timto X3 fungovat bude ale bude to jen pomalejsi?
    Samozřejmě, že to fungovat bude a při stejné frekvenci by mělo být trojjádro pomalejší. Je jen otázka, jestli se ten příplatek vyplatí. Jestli to dobře chápu, v té tebou udávané sestavě je něco na způsob tohohle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45083097000HKJ (Phenom X3 4850), cenově nejbližší quad je asi http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45083097000J5V (Phenom 9650). Pokud jde do značné míry o "rozumnou" cenu a pokud se na tom nebudou dávkově zpracovávat větší množství fotek s důrazem na rychlost zpracování, šel bych do http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45083097000HKN (Phenom X3 8650) a IMHO nejlépe http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45083097000N5S (PhenomII X3 710).

    Abych dal nějaký návrh, tady je odkaz na košík. Jsou tam i ty Visty a to kvůli svému podílu na ceně. Ta grafárna by IMHO měla zvládat CUDA, což se může pro CS4 hodit.
    Tak a teď do mě...

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Samozřejmě, že to fungovat bude a při stejné frekvenci by mělo být trojjádro pomalejší. Je jen otázka, jestli se ten příplatek vyplatí. Jestli to dobře chápu, v té tebou udávané sestavě je něco na způsob tohohle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45083097000HKJ (Phenom X3 4850), cenově nejbližší quad je asi http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45083097000J5V (Phenom 9650). Pokud jde do značné míry o "rozumnou" cenu a pokud se na tom nebudou dávkově zpracovávat větší množství fotek s důrazem na rychlost zpracování, šel bych do http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45083097000HKN (Phenom X3 8650) a IMHO nejlépe http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45083097000N5S (PhenomII X3 710).

    Abych dal nějaký návrh, tady je odkaz na košík. Jsou tam i ty Visty a to kvůli svému podílu na ceně. Ta grafárna by IMHO měla zvládat CUDA, což se může pro CS4 hodit.
    Tak a teď do mě...
    Jo to vypadá dobře, bohužel nevím jak moc je reálný využití CUDA pro to, co bude Zorka dělat (upřímně, tohle je trochu mimo moje znalosti). Jestli by nebylo lepší tam dát desku s integrovanou grafikou a za ušetřené peníze koupit ten PhenomII X3 710.

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Jo to vypadá dobře, bohužel nevím jak moc je reálný využití CUDA pro to, co bude Zorka dělat (upřímně, tohle je trochu mimo moje znalosti).
    Měl jsem na mysli tohle: http://www.fudzilla.com/index.php?op...=9602&Itemid=1. Jen doufám, že není 9400 jen přeznačená nějaká nižší karta. Na CUDA je myslím potřeba minimálně jádro G80.

    EDIT: tak ano http://www.nvidia.com/object/cuda_learn_products.html
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 18-05-2009 v 19:31

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Koupe nove PC sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-11-2012, 19:29
  2. Prosím o radu koupě GK+Zdroj!!!
    Od gamer007 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 22-04-2008, 14:11
  3. Sestavy, notebooky a PDA: koupě nového PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-01-2008, 02:31
  4. Koupě sestavy - prosím o radu.
    Od Prott v sekci PC - archiv
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 15-08-2007, 20:17
  5. LCD: ACER AL1916Cs - koupě - prosím o radu.
    Od Prott v sekci Monitory
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 11-08-2007, 00:58