Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zamrzavani PC, prosim help

Georginek (2957)|18.5.2009 15:49
Zdravim panove, obracim se na Vas na radu, protoze uz jsem sam zoufalej a uz nevim jak dal, zkusil sem snad vsechno.....
Takze problem je takovej ze mi zamrza PC pri hrani NFS prostreet. Deje se to nepravidelne, klidne muzu hrat treba tri hodiny, nekdy je to behem 10 minut. Zvuk zustane hrat, ale obraz se sekne. Jako by se rozmaze a neni nic videt, napriklad prostredek je bilej a po stranach se obejvuji zbytky tachometru, cas a tak podobne....
Bohuzel pocitac nereaguje na zadne klavesy, takze do windows se nedostanu a musim dat reset..... Treba se zobrazi windows lista, ale to je tak vsechno.

A ted, mi poradte co by to mohlo byt....Jeste vam napisu vycet toho co sem delal.....

Ovladacu jsem zkusil spoustu, jak puvodni, tak z netu. Bios karty je aktualni....
Dela to na standartnich frekvencich, na OC i podtaktovane.......
Teplota karty je vynikajici, pri Burnu nejde prez 60.

Sestava:
Intel CoreDuo 8400 3Ghz
MSI P45 Neo2
4GB Ram Patriot Viper 1066Mhz 5-5-5-15

Procesor je taktovanej na 3,6Ghz pri FSB 400. Dela to i na zakladnich frekvencich tj. 3Ghz pri 333FSB.
Chlazeni bedny, max teplota na desce 29, disky maximalne 45.
Chlazeni CPU tez vynikajici pri Burnu nejde prez 50.
Zkouseno OOCT, Prime, Orhos, vzdy uspesne.
Pameti testovany MemTest, Goldmemory, uspesne.

GK karta testovana VideoCardStability test, Funmark, 3dmark, vzdy uspesne.

Problem je v tom, ze mi GK blbla a hazela chyby ve vindowsu, poklesl Frame a vse se zacalo tak divne cukat, hazelo to chyby hardwaru,zasekavala se pri testovacich programech na GK, tak jsem ji zaslal na reklamaci, prisla opravena. Prestalo to hazet chyby o hardwaru o nekonecne smycce a podobne, prestalo se to trhat, beha to krasne, ale v tom NFS se to zasekava porad.........

Gigabyte 8800GT +Zalman VF1000 NX88T512-HP

Zdroj CoolerMaster Real Power M620 Modular PSU, ATX V2.3, 620W,

A ted mi prosim POMOZTE!!!!!!!! :thumbdown:thumbdown :cry:cry Nebo me z toho :runaway
kevin00 (10238)|18.5.2009 15:53
Pouze to dělá v této jedné hře ? Zkusil jsi vyměnit zdroj ?
Georginek (2957)|18.5.2009 15:58
Ano, mam ted novej.
Prave delalo to i na stare sestave........napriklad ve hre 18wheels of steel.....taky zasek, nekdy po hodinach, nekdy po chvilce, pomohl jen restart. Stavalo se to i pri Rail Simulatoru na novem stroji, myslel sem ze je chyba ve hre, tak sem ji smaznul.......

Stara sestava:
P4 3Ghz HT
4x 512Mb Kingston DDR400
EC 400W
Intel 915PGN

Ze stare sestavy mi zbyl jen disk a Prave ta grafarna........

Treba Call Of Duty4 slo normalne i na stary sestave, na novy samozrejme lip ale nezasekavalo se....
Na novy sem zkousel DIRT a taky vse OK.....
Myslel jsem ze by to mohla delat NFS protoze to byla verze 1.0 ale moc se mi to nezda.....

Jinak jeste pro informaci, zkousel jsem,kdyz jsem mel kartu v reklamaci hrat i na jiny. Mel sem od brachy na mesic Zotac Gefroce 9800GT, sice je slabsi, ale nezasekavalo se to........Moc jsem nehral, ale kdyz jo, nejdyl snad 4 hodiny v kuse a vubec nic........
Prsknu tam svoji z reklamace a zase to zacalo.......Prvni den ani jednou po 3 hodinach hrani, a druhej uz to padalo.......pak zes chvili nic a pak to padalo porad, vcera asi 5x coz me uz nasralo a sel sem spat.......
KunNy (410)|18.5.2009 16:07
Jak vidím tak jsi toho zkusil opravdu hodně, pokračoval bych vyzkoušením karty v jiné sestavě - ideálně na čisté instalaci systému, popř alespoň aby v PC předtím byl Radeon.
Máš originální verzi hry/her? Zkoušel jsi poslední patche na hry? Testuj na default taktech (i procesoru), frekvenci PCIe slotu můžeš v biosu zamknout na 100Mhz (popř vyzkoušej 101, 102).
Když píšeš že máš v kartě aktuální bios, odkud jsi ho stahoval? Není v něm něco změněno - např napětí pro 3 mód (pokud je to oficiální bios tak těžko, pokud pochází z nějákého fóra tak bych se raději ujistil - ikdyž kdo by to dělal?)? Hodil by se screen z GPU-Z.
Georginek (2957)|18.5.2009 16:14
Mno, Bios tam byl aktualni, porovnaval sem to ze stranek Gigabytu.
Original hry teda nemam, ale kamos jede na stejnou a bez problemu.
V Biosu PCIe lock neni, prej u tehle desek je to automaticky porad na 100 a neda se to menit. Zustava to na 100 at taktujes jak chces....PREJ :notsure

Na defaultnich taktech jsem to zkousel, i ruzny kombinace, zda se ze nic nepomaha.....

Bracha ma P4, intel 985Pearl a nejakej Radeon, uz nevim jakej....Muzu mu zkusit strcit tu kartu k nemu do pocitace, ale problem je v tom ze tam moc nehraje....A na ty P4 to asi moc plynuly nebude, aby se to dalo hrat dlouho....NO zkusit to muzu......Muzu zkusit ten Radeon narvat k sobe.....Ale na tom Zotacu od kamose to nedelalo.....
Screen GPUz nemuzu pac ted sem ve skole, musite se bez toho obejit.....
kevin00 (10238)|18.5.2009 16:21
Rozhodně bych ty grafiky zkusil přehodit a na bratrovým počítači můžeš pustit třeba FurMark či OCCT pro otestování grafické karty.
KunNy (410)|18.5.2009 16:21
Pokud máš bios GK aktuální od výroby jak píšeš a nic jsi neflashoval, tak screen z gpu-z nebude až tak nutný (ikdyž pro jistotu ho sem potom dej).
Můžeš vyzkoušet na hru aplikovat poslední patch? Když už jsme z tebe dostali že máš warez verze, nebylo by od věci vyzkoušet více cracků (ikdyž to tady na fóru nemá co dělat).
Taky můžeš zkusit přehrát bios na tvém motherboardu, ikdyž toto dle mého kýžený výsledek nepřinese.
Georginek (2957)|18.5.2009 16:38
Mno,prave posledni verze tam je. Kamarad mel starsi a delalo mu to chyby, flashnul a bylo to OK. Ja mam ten posledni, takze se s tim nic delat neda. Jinak Bios na desce aktualni neni, ted mam 3.3, na strankach je 3.5. Neveril bych ze by to mohlo pomoct....Screen Udelam zitra...da se z toho neco vycist???

Patch aplikovat nelze, zadnej na to neni.
Muj nazor je ten ze to dela GK.....

PS: Ted jsem se docetl na jinym threadu ze nekomu delalo neplechu, ze ma hru nainstalovanou na jinym oddilu nez system, ale to asi nebude ono...
Georginek (2957)|18.5.2009 20:45
kevin00: OCCT je test procaku a pameti ne GK.....Pred tou reklamaci se Funmark zasekaval, ted uz se mi to doma nestalo, ale zkousel jsem to jen parkrat....Ostatne zkusit to muzu.......
kevin00 (10238)|18.5.2009 21:04
Pokud spustíš v OCCT test GPU:OCCT můžeš otestovat i grafickou kartu ;)
Georginek (2957)|18.5.2009 23:20
Zrovna sem koukal na ten OCCT ale vidim tam jen CPU a RAM.. Mam verzi 2.0
kevin00 (10238)|19.5.2009 00:14
Na SHW si můžeš stáhnout poslední verzi OCCT.
Georginek (2957)|19.5.2009 00:26
A myslis ze jako mam zkusit ten test a kdyz to dojede tak OK??? Az se vratim domu vymenim si s kamosem 9800GT a dam mu tu svoji, on taky hraje NFS takze mi to muze otestovat a kdyz mu to bude padat, karta potahne na reklamaci.....
No a kdyz to bude padat me na ty jeho karte tak bude problem asi nekde jinde,ne???
kevin00 (10238)|19.5.2009 00:30
[QUOTE=Georginek;250556]... no a kdyz to bude padat me na ty jeho karte tak bude problem asi nekde jinde,ne ? ...[/QUOTE]

Tak bude zřejmě problém s tvým motherboardem ... ;)
Georginek (2957)|19.5.2009 00:58
Ostatne muzu to zkusit testnout.......Mam doma OCCT tu verzi od tebe, pak Funmark a jeste VideocardStability test, tak co mam zkusit a jak dlouho aby byla jistota?????
kevin00 (10238)|19.5.2009 01:08
[QUOTE=Georginek;250561]... a jak dlouho aby byla jistota?????[/QUOTE]

Testy nech běžet min. 3 hodiny ;)
Georginek (2957)|19.5.2009 18:50
No a co mi ty testy dojedou v poradku a stejne mi to bude padat v tej hre? Je mozny ze muze bejt vadna hra, spousteci soubor nebo tak podobne? I kdyz to mi prijde jako hodne divny,protoze kamaradovi to funguje. Ma sice AMD,taky desku MSI ale Nvidia chipset.
Ja mam Intela, desku MSI a chipset Intel P45. Oba mame Nvidie. Ja od Gigabytu a on Zotac.
kevin00 (10238)|19.5.2009 19:02
Nejdříve ten test proveď, potom budeme hledat dále ;)
Georginek (2957)|19.5.2009 19:20
Ok, ve ctvrtek se na to vrhnu a do vecera to bude hotovy......
Jeste nevim jestli mam dat jenom Funmark, nebo OCCT na GPU, nebo videocardstability test????

Kamos s tim Zotacem prijede az v sobotu, takze ve ctvrtek si prohodim s brachou ten ma ASUS EAH2600XT. Asi pustim ten test, jakej mi poradis na jeho pocitaci a ve svym si budu hrat nfs az do noci na tom Asusu. A uvidim zdali se to sekne.....

Doufam ze to nebude delat nakej bordel pri instalaci ATI do NVIDIE a naopak. Asi to jeste procistim Driver Sweeprem
kevin00 (10238)|19.5.2009 19:23
Na grafiku použij FurMark, sleduj teplotu GPU. Poté bych to radši nechal projet aspoň min. tu hodinu v OCCT. Při výměně grafik rozhodně použij v nouzovém režimu Driver Sweeper.
Georginek (2957)|19.5.2009 19:27
Jeste ohledne Funmarku.......Mam tam dat stability test? Mam zakrzizkovat Xtreme burning mode???
A v tom OCCT mam zapnout test GPU?

Jinak teplotu sledovat nemusim pac, ve Funmarku vim ze mi to nevyleze vic nez na 60.
kevin00 (10238)|19.5.2009 19:35
Zaškrtni Stability Test, FullScreen (a rozlišení monitoru), Log GPU Temperature a MSAA nastav na 2.

V OCCT nastav otestuj klasicky Stability Test, aby jsi věděl, že je systém stabilní.
Georginek (2957)|19.5.2009 19:43
OCCT stability test jsem projel uz milionkrat a vzdy OK, takze bych spis mohl spustit ten test GPU v OCCT
Georginek (2957)|21.5.2009 21:04
takze KONECNE NEJAKEJ POKROK....

Dal sem Funmark 1.6 a bezel bez problemu 3 hodiny.....rikam si, no tak grafarna je asi dobra...

Dam OCCT GPU memory test........par cyklu v poradku, pak se zacali objevovat chyby.......No a nakonec to dospelo k BLUSCREEN a eroru. Toto jsem zopakoval jeste nekolikrat, a drive nebo pozdeji jsem se zase dostal k BLUESCREEN a chybe...... BYlo tam neco ve smyslu ndvidia.dll, takze prujezd grafarny...... Jeste vam se uploadnu ten obrazek co sem nafotil..... STACI TREBA 1EROR ZA TEN TEST A JSOU VADNE PAMETI????

Spadlo to jak pretaktovany, tak na defaultni frekvence...

Jsou tedy spatne pameti v Grafarne???

A za druhe, dal sem GPU test a zacali se vykreslovat vadne pixely....Ne moc casto, ale byli tam.

Ve Funmarku vubec nic ale v OCCT takove chyby, co mam delat???

Georginek (2957)|24.5.2009 14:37
No.....Tak dneska uz sem rezignoval a otestoval znova pameti.

Kazdy modul 8 hodin v DIMM1 samostatne. Prvni modul OK a druhy dela chyby. Takze to bude asi pametma, kdyz se to proste najednou zasekne. Zkusim jeste jet jen na jeden modul aby byla jistota.

Jinak jsem rad ze jsem na to prisel :D:D

Zajimave je, ze kdyz jsem ty moduly testoval d Dualu dohromady tak to po 4 hodinach zadne chyby nevykazovalo, az pouze samostatne.......:shut
kevin00 (10238)|24.5.2009 14:40
1. Najeď s vadným modulem RAM
2. Najeď s modulem RAM, který je v pořádku

Ušetříš x hodin testování. Pokud jde o Dual Pack, reklamuj oba moduly RAM ;)
Georginek (2957)|24.5.2009 16:58
No, tak zamrzava to stejne porad. Ted sem nainstaloval Undercover a dela to presne to stejne co v ProStreet.
Takze poslu grafarnu na reklamaci a pameti taky. :thumbdown
Georginek (2957)|25.5.2009 01:25
Takze dnes jsem rano udelal ten memtest a jeden modul mi vykazoval chyby.Bezelo to asi 8 hodin a pak jsem to pustil jeste kolem obeda a asi po 30minutach se tam objevili tyhle chyby. VIZ OBRAZEK......

Akorat me zarazi, kdyz jsem to pustil ted vecer, zase ten stejnej modul co vykazoval chyby, tak to bezelo prez 2 hodiny 3x PASSES a zadna chyba. Jak je to mozny?? Jak dlouho trva nez se otestuje celej modul?????
24052009708.jpg
kevin00 (10238)|25.5.2009 09:08
Nech test min 3 - 4 hodiny běžet. Čím déle, tím lépe. Osobně jej nechávám běžet přes noc ;)
Georginek (2957)|25.5.2009 14:39
Dneska sem ten jeden modul nechal jet prez noc asi 10 hodin a vysledek byl 35 chyb. Takze je teda vyreklamuju. Poslu to i s tou kartou at je jistotka... Jeste radsi necham dojet prez noc i ten druhej modul, stejne mi daji urcite dva novy.
kevin00 (10238)|25.5.2009 17:03
Pokud se jedná o Dual Pack, určitě je pošli obě dvě. Nemáš možnost vyzkoušet jiné moduly RAM, aby jsi zbytečně neposílal i grafickou kartu ?
Georginek (2957)|26.5.2009 22:11
jj, mam moznost zkusit i jine Ramky.
Zkousel jsem to s tim modulem co je v poradku, zadna zmena.

Navic nektere hry jsou vyrazne trhane, a to predtim nedelalo. Btw nic jsem nemenil, vse nastaveni zustalo pri starym. Tejden po reklamaci to jelo normalne, sice se to obcas zaseklo,vinou vadne ramky, ale ted je obraz dosti trhanej. Je to takovy to trhani graficky karty.....

Poslu ty komponenty obe, aspon bude klid.........
kevin00 (10238)|26.5.2009 22:14
Když máš možnost zkusit jiné moduly RAM o kterých víš, že jsou v pořádku, určitě je vyzkoušej. Mohlo by se totiž jednat o vadu základní desky. A ty tvé moduly RAM by bylo dobré také otestovat jinde, jestli máš možnost.
Georginek (2957)|9.6.2009 19:00
Tak abych jeste upravil prispevek a dal vedet jak to vypada.....

Otestoval jsem jine ramky u sebe na desce a memtest dojel v poradku, takze deska bude asi dobra.

Pameti jsem poslal na reklamaci a grafarnu taky. Prikladam obrazek jak to vypada kdyz se zasekne.

Jinak jsem vyresil to trhani v nejakych hrach. Bylo to ovladacema. Nevim jak je to mozny, ale kdyz mam 182.06 nebo 182.02 tak je to plynule, pokud tam dam nejnovejsi 185.85 tak je to trhane. Nemam sajn proc.

Jinak grafarnu sem poslal taky na reklamaci....tak uvidim co na to napisou.

Skoda je, ze v czc nerikaji presnou zavadu karty, prej to ani nevedi, jen napisou opraveno ze servisu a to je vsechno. Skoda, rad bych vedel co je tam spatne....
418094a15a55c93bb0.jpg P6070029.jpg