Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Pevné disky, optické mechaniky: ATA nebo SATA ?

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Thornwald

    Znění dotazu:
    Dobrý den !

    Chtěl bych se zeptat jestli můžu zapojit SATA dvd RW do mého počítače , nejsem si jistý jestli je rozhraní ATA nebo SATA jsem v tomto amatér a upřímně když se podívám do té změti kabelů každý z jiným konektorem jeden ATA druhý ATA jeden SATA pak chumlec dvou ATA a jednoho SATA tak si opravdu nejsem jist přijde mi to nějaké zmatené
    prosím poradte

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Acer Espire E380 UB7H
    AMD Athlon 64 X2 3800+
    250GB HDD
    1GB DDR 2 RAM
    M XP HOME
    HT 2000 motherboard nejspíš

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Vypadá to že tvá deska bude Acer EM61SM/EM61PM, a ta disponuje sata řadičem (porty), takže nevidím problém v použití sata dvd-rw mechaniky.
    BTW Pokud nevíš jak sata/ata kabel nebo konektor vypadá, tak se zeptej strejdy googla.



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Z vyroby je tam SATA takze pokud chces vymenit stavajici mechaniku tak vem SATA. Pokud budes pridavat dalsi mechaniku tak se ujisti jestli mas na MB volny SATA port (mely by tam byt 4, ale u Aceru clovek nikdy nevi). Motherboard by tam mel byt od ECS

  4. #4
    Thornwald

    já si právě nejsem jist jestli tam jde i SATA jak říkáš já tomu tedy nerozumim ale v Everestu mi to píše že mam rozhraní ATA ....

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Thornwald Zobrazit příspěvek
    já si právě nejsem jist jestli tam jde i SATA jak říkáš já tomu tedy nerozumim ale v Everestu mi to píše že mam rozhraní ATA ....
    Takhle vypadá SATA

    http://www.google.cz/images?q=tbn:sp...al-Cable-1.jpg

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,207

    [URL="http://www.extrahardware.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=2070&start=0"]Zde[/URL] se můžeš dozvědět více o rozdílu mezi SATA a ATA

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    7

    Díky za odkaz .. jinak ten SATA kabel tu asi není žádný podle toho obrázku tu je jeden tlustý jako ATA z koncovkou jako SATA jinak je vše ATA ty tlusté červenožlutočerné kaberly z bílími tlustými koncovkami .. motherboard bude nejspíš ITE firma jestli je to ono ..

    tady sou nějaký fotky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00088.JPG 
Zobrazení: 132 
Velikost: 857.7 KB 
ID: 10917   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00091.JPG 
Zobrazení: 106 
Velikost: 883.3 KB 
ID: 10918  
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 19-05-2009 v 01:23



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Těžko může mít ATA kabel konektor SATA, nemůžeš to nafotit? Ideálně i s MB.
    ITE bude pravděpodobně jen jeden z osazených čipů na tvé desce.

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,207

    Ten bílý konektor pod kablíkem na 2. fotce je ATA. Ale nelze takto poznat, co je zapojeno do HDD. Není možné nafotit zadní stranu harddisku ?

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    7

    takle , jde o to že sem si koupil SATA DVD mechaniku a myslím že mi nebude pasovat pač mi kamarád řekl že to mam ATA ... jinak mam v počítači ještě starou mechanku dvd a do ní vede ta tenká široká páska a barevné kabely s ATA zatímco ta nová SATA má uplně jiné vstupy tak nevím jestli to půjde ... nelekejte se toho prachu budu to dneska čistit
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00081.JPG 
Zobrazení: 100 
Velikost: 870.2 KB 
ID: 10919   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00090.JPG 
Zobrazení: 124 
Velikost: 889.4 KB 
ID: 10920   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00089.JPG 
Zobrazení: 113 
Velikost: 841.0 KB 
ID: 10921  

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Podle ty predposledni fotky je videt, ze mas jeste min. 3 SATA porty volne takze pripojit to pujde

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,207

    1. fotka: ATA připojení
    2. fotka: SATA připojení harddisku (pod kablíkem je vidět volné 3 SATA konektory)
    3. fotka: volný napájecí SATA konektor

    SATA DVD mechaniku můžeš v pohodě a bez problémů připojit



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    7

    určitě to půjde ???

    jinak tady je ještě harddisc a motherboard + ty kabely fakt nechápu

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    1. fotka: ATA připojení
    2. fotka: SATA připojení harddisku (pod kablíkem je vidět volné 3 SATA konektory)
    3. fotka: volný napájecí SATA konektor

    SATA DVD mechaniku můžeš v pohodě a bez problémů připojit
    jj ta první je stará mechanika k tý nový sou dva kabely ještě že je tu návod naposled sem se hrabal před 4 rokama ve starym a přišlo mi to jednoduchýýý měl bych se tomu asi začít věnovat
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00092.JPG 
Zobrazení: 93 
Velikost: 824.3 KB 
ID: 10922   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00093.JPG 
Zobrazení: 107 
Velikost: 856.5 KB 
ID: 10923   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00094.JPG 
Zobrazení: 118 
Velikost: 873.4 KB 
ID: 10924   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00095.JPG 
Zobrazení: 106 
Velikost: 684.5 KB 
ID: 10925   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00096.JPG 
Zobrazení: 91 
Velikost: 752.9 KB 
ID: 10926   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00097.JPG 
Zobrazení: 104 
Velikost: 855.7 KB 
ID: 10927  
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 19-05-2009 v 01:23

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,207

    V příspěvku 14 se podívej na druhou fotku, Ten širší konektor nalevo (vzadu) je napájecí kabel a ten užší (vpředu) je datový kabel. Napájecí kabel vede ze zdroje a datový připojíš na motherbord. A ještě je to tak vymyšleno, že nikam jinam to nejde připojit, než tam, kam se to připojit má

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Thornwald Zobrazit příspěvek
    určitě to půjde ???

    jinak tady je ještě harddisc a motherboard + ty kabely fakt nechápu


    doufám že nějak nenarušim to napojení

    teda to se mi ulevilo Fakt díky moc všem za rady :-))

    jinak jde to připojit nezávisle na te staré dvd romce nebo jim musim vyndat ???
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 19-05-2009 v 01:22 Důvod: sloučeno, příště použij tlačítko "EDIT" thx.

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-06-2013, 14:15
  2. Pevné disky, optické mechaniky: SATA bug
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-09-2008, 21:15
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-08-2008, 17:18
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-05-2008, 20:55
  5. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 15:04