Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 28 z 28

Téma: Sestavy, notebooky a PDA: Nová PC sestava

  1. #16
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Já si zase myslím že když je celkový rozdíl mezi těmi RAM 76,- (beru obojí jako 2x2GB) tak není nad čím přemýšlet. Protože cenový rozdíl základních desek je konkrétně na uvedeném e-shopu 0,- (uvádím zakl. desku kterou jsem si původně vybral EP45-UD3P vs. EP45T-UD3P) rozdíl v parametrech desek je jen jediný a to že EP45T-UD3P podporuje maximálně 8GB RAM, které podle tvého názoru stejně ani za pár let potřebovat nebudu
    http://shop.tntrade.cz/gigabyte-s775...-3_d82022.html
    vs.
    http://shop.tntrade.cz/gigabyte-ep45t-ud3p_d84062.html


    a cenový rozdíl mezi pamětmi je uvedených 76,-
    http://shop.tntrade.cz/csx-csxo-d3-l...33_d51785.html
    vs.
    http://shop.tntrade.cz/csx-csxo-d2-l...00_d51781.html

    Z ceny celé sestavy je zrovna 76,- docela zanedbatelná částka a to už pojedu na novější platformě.
    Robert.

    Když to bereš takhle, tak jo. Ale když by jsi místo té desky vzal levnější, s P43 například, tak hned máš víc než 1200,- korun úsporu. Nebo opravdu potřebuješ všechny ty vychytávky co má tahle deska? Třeba Crossfire? Já myslím že ne.

  2. #17
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Když to bereš takhle, tak jo. Ale když by jsi místo té desky vzal levnější, s P43 například, tak hned máš víc než 1200,- korun úsporu. Nebo opravdu potřebuješ všechny ty vychytávky co má tahle deska? Třeba Crossfire? Já myslím že ne.
    jo, v tomhle směru máš pravdu, spoustu těch vychytávek co ta deska má určitě nevyužiju, crossfire neplánuju používat
    jenom mi šlo o to abych si nekoupil nějakolu šunku a potom toho litoval



  3. #18
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    tohle vypadá zajímavě, koukám že je v tom už slabší zdroj, bude takový stačit? U té zvolené grafiky se píše že minimální požadavek na zdroj je 500W.
    V pohodě. Výrobci schválně přehánějí.
    Jinak třeba Crysis je hratelná na střední detaily na HD 4670 a 24" LCD. Ale jak už tu bylo řečeno, v herním kompu se nedá za každou cenu šetřit na GPU. Zvlášť, když se chystáš připlatit za RAMky ,což bude mít možná nějaký vliv na herní výkon, ale rozhodně ne takový, jako silnější GPU.

  4. #19
    Neregistrovaný

    Asi teda popřemýšlím o té HD4870, která tu byla navržená a taky možná zkusím zvolit AMD phenomII 810, když je výkonnější než core 2 duo 8400

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    tohle vypadá zajímavě, koukám že je v tom už slabší zdroj, bude takový stačit? U té zvolené grafiky se píše že minimální požadavek na zdroj je 500W.
    tak VX450 na 4870 stačiť bude, nebál by som sa naň zapojiť aj niečo výkonejšie...
    ale ak... je tam ešte rezerva aj na nejaký výkoneší
    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Asi teda popřemýšlím o té HD4870, která tu byla navržená a taky možná zkusím zvolit AMD phenomII 810, když je výkonnější než core 2 duo 8400
    a v blízkej budúcnosti sa ten výkon bude zvyšovať kvôli optimalizácii viac jadrových procesorov, predsa len 2 jadrá a 4 bude rozdiel.

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Jake mas lcd a na jakem rozliseni hodlas hrat? Pokud planujes nejakou 24 tak tam uz bude 4870 malo na tech 1200/1200 .. sam sem ji na tom provozoval a obcas ji proste dochazel dech ..

  7. #22
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Jake mas lcd a na jakem rozliseni hodlas hrat? Pokud planujes nejakou 24 tak tam uz bude 4870 malo na tech 1200/1200 .. sam sem ji na tom provozoval a obcas ji proste dochazel dech ..
    Mám 22" s rozlišením 1680x1050 a pokud to hra bude umožňovat, tak chci využívat tohle nativní rozlišení monitoru.



  8. #23
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Mám 22" s rozlišením 1680x1050 a pokud to hra bude umožňovat, tak chci využívat tohle nativní rozlišení monitoru.
    V pohodě... viz např. http://techgage.com/article/sapphire..._vapor-x_2gb/5

  9. #24
    Neregistrovaný

    Chci se ještě zeptat jestli tenhle chladič od coolmasteru půjde namomtovat i na desku s AM3 ikdyž ve specifikaci to uvedeno není
    chladič: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000FIF

    deska: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000MT5

    nechal jsem se inspirovat košíkem od Klingacikxe: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...Z701GTU01IYL01


    Robert

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Chci se ještě zeptat jestli tenhle chladič od coolmasteru půjde namomtovat i na desku s AM3 ikdyž ve specifikaci to uvedeno není
    chladič: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000FIF
    deska: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000MT5
    nechal jsem se inspirovat košíkem od Klingacikxe: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=KC901J2X01LAN01FIF01NAR01MT501HZ7 01GTU01IYL01
    Ano, půjde. Všechny chladiče určené pro socket AM2 půjdou nasadit i na sockety AM3. Je to dáno zpětnou kompatibilitou procesorů AM3 se sockety AM2. Jednoduše řečeno socket AM2 má stejné rozměry jako socket AM3.

  11. #26
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Chci se ještě zeptat jestli tenhle chladič od coolmasteru půjde namomtovat i na desku s AM3 ikdyž ve specifikaci to uvedeno není
    chladič: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000FIF

    deska: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000MT5

    nechal jsem se inspirovat košíkem od Klingacikxe: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...Z701GTU01IYL01


    Robert
    http://www.coolermaster.com/products...cate=1&id=3096

  12. #27
    Neregistrovaný

    Tak jsem už skoro rozhodnutej že sestava bude vypadat asi takhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...Z701GTU01IYL01

    jenom jsem ještě přemýšlel kdybych vyměnil tu základní desku za tuhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M0972OIP5D

    Myslíte si že by to byla dobrá nebo špatná volba? Protože 2 sloty PCI E 16x určitě nevyužiju, jelikož zapojení 2 grafických karet neplánuju, to si radši pořídím jednou za čas novou grafickou kartu. Taky nechci aby mi základní deska brzdila celou sestavu.
    Díky Robert.



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    ... jenom jsem ještě přemýšlel kdybych vyměnil tu základní desku za tuhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M0972OIP5D
    Pokud oželíš 2 SATA konektory. Čipset 790FX přináčí lepší podporu pro procesory Phenom, lepší využití DDR2. Jinak myslím, že GA-MA770T-UD3P je dobrá základní deska.

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Upgrade / Nová koupě
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-08-2014, 16:55
  2. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 30-01-2010, 21:11
  3. Sestavy, notebooky a PDA: Nova sestava
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-05-2009, 21:09
  4. Sestavy, notebooky a PDA: nová sestava PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-01-2009, 20:40
  5. Sestavy, notebooky a PDA: sestava a hry
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-01-2008, 16:07