Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Sestavy, notebooky a PDA: Nová PC sestava

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Robert

    Znění dotazu:
    Ahoj všichni,
    chci si sestavit nové PC a jelikož je to můj první počítač, který si budu sestavovat, tak jsem se chtěl raději poradit co by bylo lepší nebo abych někde neudělal nějakou blbost a potom by komponenty nespolupracovali.
    Sestava by měla být zaměřená na hry, filmy, internet a cenově max do 20 000,- Paměti bych chtěl využít typu DDR3, jelikož cenově jsou na tom již podobně jako DDR2 a sestava by měla být založená na intelu, který bych možná trochu přetaktoval, proto bych byl rád, aby skříň dobře větrala.

    Moje předběžné řešení by vypadalo asi takto:
    skříň: COOLERMASTER Elite 330
    chladič CPU: Arctic-Cooling Freezer 7 Pro
    základní deska: GIGABYTE EP45T-UD3P
    procesor: INTEL Core 2 Duo E8400 3.0GHz, 6MB, 1333MHz, socket 775
    grafická karta: ATI Radeon HD 4770
    RAM: 2GB DDR3-1333MHz Kingston (x2)
    Zdroj: Fortron Blue Storm II 500W
    HDD: HDD 640GB Samsung SpinPoint F1 16MB SATAII/300 3RZ
    mechanika: DVDRW/RAM LG GH22LS30 LS
    wifi karta:ASUS WL-138G_V2 PCI

    Budu rád za každý názor a každou radu.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    ddr3 proc??v dnesni dobe porad jeste neni ddr3 vyhodne do tve sestavy bych dal ddr 2
    mas nejaky zavazny duvod proc zrovna intel?
    jinak zdroj by to chtelo kvalitnejsi
    za tech 20 000 by to slo postavim o hodne lip



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    Sapphire HD 4890 (21150-00-40R) 1GB, PCI-E
    Samsung SH-S222L, černá, bulk
    OCZ DIMM 4096MB DDR II 800MHz OCZ2G8004GK
    Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS - 640GB SATA II
    CoolerMaster Elite 330 RC-330-KKN1-GP
    Gigabyte GA-EP35-DS4 - Intel P35
    Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX
    Enermax PRO82+ 525W
    cena 20 675
    Naposledy upraveno uživatelem sapin II: 19-05-2009 v 00:27

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Mno, řekněme že nic moc. Za 20k je moje vize +- následující: "VIZE"

    comment: Zvláště pokud se nebojíme drobného taktování, jsou na tom Phenomy II zvláš't dobře. Za cenu intelu E8400 je tu výkonější 4-jádro. Grafika je fuk jestli ATI nebo nVidia, GTX275 a 4890 jsou na tom poměrem cena/výkon podobně. Nicméně nVidiu brát s referenčním chlazením a né gainward (jiná nebyla dostupná proto je v košíku). Další podstatné změny jsou na zdroji a skříni. CM Elite je papír a Fotron je průměrný zdroj, kvalit Seasonicu, Corsairu či Enermaxu ani zdaleka nedosahuje.

    Dá se samozřejmě deska a paměti vyměnit za AM3 desku + DD3 ale je to pár stovek navíc, tak je potřeba to zvážit.

  5. #5
    Neregistrovaný

    DDR3 bych tam chtěl protože pokud budu chtít dokupovat někdy další paměť tak DDR2 bude za pár let dražší než DDR3 - stalo se mi to s notebookem který mám něco přes 3 roky a jsou tam ještě DDR1, který jsou v dnešní době extrémně předražený. Zároveň i v některých recenzích píšou že se v dnešní době vyplatí se zaměřit na DDR3. Trochu jsem se nechal inspirovat i z tohoto článku, kde do sestavy na konci už taky použil autor DDR3:
    [url]http://www.svethardware.cz/pruvodce-koupi-cenove-vyhodneho-pc-pro-duben/26379-6[/url]

    Intel jsem zvolil z důvodu dříve problémových phenomů, což mě trochu odradilo, psalo se to skoro všude a tak nevím abych s tím taky neměl problémy.
    A co ta základní deska? Sapine II proč jsi tam třeba místo P45 dal desku s P35? Já jsem na tu GA EP45T-UD3P četl recenzi na extrahardware.cz a zhodnotily jí tam docela pozitivně.

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Neboj, Phenomy II jsou jiz bezproblemove

    Navic ta E8400 kterou bys chtel, je silene predrazena .... ta sestava na AMD bude o dost vykonnejsi

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    [QUOTE=Neregistrovaný;250585]DDR3 bych tam chtěl protože pokud budu chtít dokupovat někdy další paměť tak DDR2 bude za pár let dražší než DDR3 - stalo se mi to s notebookem který mám něco přes 3 roky a jsou tam ještě DDR1, který jsou v dnešní době extrémně předražený. Zároveň i v některých recenzích píšou že se v dnešní době vyplatí se zaměřit na DDR3. Trochu jsem se nechal inspirovat i z tohoto článku, kde do sestavy na konci už taky použil autor DDR3:
    [url]http://www.svethardware.cz/pruvodce-koupi-cenove-vyhodneho-pc-pro-duben/26379-6[/url]

    Intel jsem zvolil z důvodu dříve problémových phenomů, což mě trochu odradilo, psalo se to skoro všude a tak nevím abych s tím taky neměl problémy.
    A co ta základní deska? Sapine II proč jsi tam třeba místo P45 dal desku s P35? Já jsem na tu GA EP45T-UD3P četl recenzi na extrahardware.cz a zhodnotily jí tam docela pozitivně.[/QUOTE]

    Upgrade za pár let? Zapomeň, stavíš snad herní PC, ne? Za pár let tenhle počítač nebude stíhat ale ne kvůli málo paměti. Nebude stíhat grafika (ta by asi šla koupit nová), nebude stíhat procesor.... Ale 4 GB paměti stačit budou. DDR3 paměť nemá pro tuhle platformu žádný přínos.



  8. #8
    Neregistrovaný

    Myslíš že ta sestava AMD bude výkonnější než na Intelu ikdyž bych tam přehodil grafiku a místo GTX275 bych tam dal HD4770? Mě se ta Nvidia zdá moc drahá a sestava už tak překračuje 20000,- což si momentálně nemůžu dovolit a je to pro mě maximální hranice, nehledě na to že tam chci dokoupit ještě několik systémových větráčků, což taky bude třeba pár stovek stát. Taky jsem koukal že to čtyřjádro AMD má frekvenci 2.6GHz a jen 2MB L2 což se mi zdá nějak málo.

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    no phenom 810 má 4MB L2,
    a 4770 je dobrá karta, na 22" monitor ešte postačí... alebo ešte po grafikách niečo ako 4870 alebo GTX 260...
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 19-05-2009 v 10:58

  10. #10
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Upgrade za pár let? Zapomeň, stavíš snad herní PC, ne? Za pár let tenhle počítač nebude stíhat ale ne kvůli málo paměti. Nebude stíhat grafika (ta by asi šla koupit nová), nebude stíhat procesor.... Ale 4 GB paměti stačit budou. DDR3 paměť nemá pro tuhle platformu žádný přínos.
    Já si zase myslím že když je celkový rozdíl mezi těmi RAM 76,- (beru obojí jako 2x2GB) tak není nad čím přemýšlet. Protože cenový rozdíl základních desek je konkrétně na uvedeném e-shopu 0,- (uvádím zakl. desku kterou jsem si původně vybral EP45-UD3P vs. EP45T-UD3P) rozdíl v parametrech desek je jen jediný a to že EP45T-UD3P podporuje maximálně 8GB RAM, které podle tvého názoru stejně ani za pár let potřebovat nebudu
    http://shop.tntrade.cz/gigabyte-s775...-3_d82022.html
    vs.
    http://shop.tntrade.cz/gigabyte-ep45t-ud3p_d84062.html


    a cenový rozdíl mezi pamětmi je uvedených 76,-
    http://shop.tntrade.cz/csx-csxo-d3-l...33_d51785.html
    vs.
    http://shop.tntrade.cz/csx-csxo-d2-l...00_d51781.html

    Z ceny celé sestavy je zrovna 76,- docela zanedbatelná částka a to už pojedu na novější platformě.
    Robert.

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    tak niečo som tu poskladal s Phenomom a DDR3 http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...Z701GTU01IYL01

  12. #12
    Neregistrovaný

    Jo mám 22" monitor s rozlišením 1680x1050, takže jsem myslel že ta HD4770 by opravdu mohla stačit.
    ohledně toho AMD Phenom II X4 810 na stránkách obchodu:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000NAR
    je uvedeno 2MB L2 a 4MB L3, ale nevím co přesně znamená to L3
    Robert



  13. #13
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    tak niečo som tu poskladal s Phenomom a DDR3 http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...Z701GTU01IYL01
    tohle vypadá zajímavě, koukám že je v tom už slabší zdroj, bude takový stačit? U té zvolené grafiky se píše že minimální požadavek na zdroj je 500W.

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Jo mám 22" monitor s rozlišením 1680x1050, takže jsem myslel že ta HD4770 by opravdu mohla stačit.
    ohledně toho AMD Phenom II X4 810 na stránkách obchodu:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000NAR
    je uvedeno 2MB L2 a 4MB L3, ale nevím co přesně znamená to L3
    Robert
    aha, som sa zmýlil, tá L2 cache je vyrovnávajúca pamäť v procesore 2. úrovne, L3. je tretej... čím sú väčšie tým lepšie, ale nejaký veľký rozdiel výkonu tam nieje. a nemôžeš porovnávať 2MB L2 na phenome s 6MB na C2D, sú to rozdielne architektúry...
    tak na 22" 4770 stačiť bude, ale už pri najvyšších detailoch a vyhladzovaní jej bude dochádzať dych...

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    tak na 22" 4770 stačiť bude, ale už pri najvyšších detailoch a vyhladzovaní jej bude dochádzať dych...
    Natož za pár měsíců...
    HD4770 je, pokud to s hraním myslíš aspoň trochu vážně, fakt nevhodná. Grafika je základ herního PC.

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Upgrade / Nová koupě
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-08-2014, 17:55
  2. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 30-01-2010, 22:11
  3. Sestavy, notebooky a PDA: Nova sestava
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-05-2009, 22:09
  4. Sestavy, notebooky a PDA: nová sestava PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-01-2009, 21:40
  5. Sestavy, notebooky a PDA: sestava a hry
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-01-2008, 17:07