mrznutí PC
Přílohy:
obr.č1 (správce úloh syst.Windows)
obr.č.2 (popis sestavy - HW konfig. report)
obr.č.3 (teploty - senzory report)
Popis problému:
Poslední dobou se mi stává,že mi PC jde velmi pomalu,nebo že vytuhne úplně.
Pak nezbývá, než ho restartovat a je zase chvíli pokoj.
Kdyby se to stávalo např. při zpracovávání videa nebo nějaké náročné hře apod., tak neřeknu,ale mne to začíná tuhnou pravidelně u jednoduchých aplikací (při použití Winampu nebo Powerpointu),když navíc nic jiného neběží !
Včera mi dokonce zčernal "screen" na monitoru (přitom kontrolka stavu monitoru svítila, jako že běží v normálním režimu) až mi nezbylo než ho zase restartovat.
Když se mrknu na správce úloh systému Windows těsně před restartem,tak zjišťuji,že CPU běží na 100%
aniž bych vůbec pracoval s nějakou aplikací ! Speedfan ukazuje to samé.Po restartu to vždy funguje "chvíli" v pohodě.Když nemám spuštěnou žádnou aplikaci,tak nečinné procesy mají hodnotu 99.Ok. Ale...
...tady v těchto případech mi tam běží na hodnotě 99 proces explorer.exe.
Co to je? Žádný prohlížeč v tu chvíli spuštěný nemám ! Na net normálně používám Google Chrome.
Dělám pravidelnou defragmentaci pomocí programu O&O Defrag10. Pravidelně aktualizuji antivirák
NOD ESET 32 i provádím kontrolu PC (1x10 dní).Viry tam dle NODu nemám,tak nevím.
Nějakou spojitost jsem si ale všiml, a to,že takhle většinou tuhne,když skončím na netu....
klasicky ukončím aplikaci Google chrome a změním stav připojení na ZAKÁZAT.Dělám to furt stejně a nikdy jsem s tím neměl takové problémy jako nyní.
Nevíte co s tím prosím ?
obr.č1 (správce úloh syst.Windows)
obr.č.2 (popis sestavy - HW konfig. report)
obr.č.3 (teploty - senzory report)
Popis problému:
Poslední dobou se mi stává,že mi PC jde velmi pomalu,nebo že vytuhne úplně.
Pak nezbývá, než ho restartovat a je zase chvíli pokoj.
Kdyby se to stávalo např. při zpracovávání videa nebo nějaké náročné hře apod., tak neřeknu,ale mne to začíná tuhnou pravidelně u jednoduchých aplikací (při použití Winampu nebo Powerpointu),když navíc nic jiného neběží !
Včera mi dokonce zčernal "screen" na monitoru (přitom kontrolka stavu monitoru svítila, jako že běží v normálním režimu) až mi nezbylo než ho zase restartovat.
Když se mrknu na správce úloh systému Windows těsně před restartem,tak zjišťuji,že CPU běží na 100%
aniž bych vůbec pracoval s nějakou aplikací ! Speedfan ukazuje to samé.Po restartu to vždy funguje "chvíli" v pohodě.Když nemám spuštěnou žádnou aplikaci,tak nečinné procesy mají hodnotu 99.Ok. Ale...
...tady v těchto případech mi tam běží na hodnotě 99 proces explorer.exe.
Co to je? Žádný prohlížeč v tu chvíli spuštěný nemám ! Na net normálně používám Google Chrome.
Dělám pravidelnou defragmentaci pomocí programu O&O Defrag10. Pravidelně aktualizuji antivirák
NOD ESET 32 i provádím kontrolu PC (1x10 dní).Viry tam dle NODu nemám,tak nevím.
Nějakou spojitost jsem si ale všiml, a to,že takhle většinou tuhne,když skončím na netu....
klasicky ukončím aplikaci Google chrome a změním stav připojení na ZAKÁZAT.Dělám to furt stejně a nikdy jsem s tím neměl takové problémy jako nyní.
Nevíte co s tím prosím ?
taktovals nějak?defragmentaci a scandisk si provedl?co test disku od výrobce disku....
mohl bys až to bude zas mrznout udělal test tímhle softem:
http://www.simplisoftware.com/Public/index.php?request=HdTach
a dám sem screen...
a dám sem screen...
explorer.exe - je program ktery je spusteny stale s internet explorerem nema nic spolecneho
ted nevim jestli nebudu rikat nesmysl, ale pokud nema nod 32 antispywarovou ochranu(nepouzival jsem, proto nevim) tak by jsi mohl zkusit overit zda neni v PC nejaky spyware.
treba programem spybot search&destroy: http://www.safer-networking.org/cz/spybotsd/index.html
ted nevim jestli nebudu rikat nesmysl, ale pokud nema nod 32 antispywarovou ochranu(nepouzival jsem, proto nevim) tak by jsi mohl zkusit overit zda neni v PC nejaky spyware.
treba programem spybot search&destroy: http://www.safer-networking.org/cz/spybotsd/index.html
ajta je pravda ze jsem prve hledal tady na foru, ale vyhodilo me to nejakou verzi z roku 2007. Takze jsem dal radsi ofi stranky. ale sypu si popel na hlavu...
//edit: kdyztak zkus i tady tohle a hodsem kdyztak ten vypis: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/31346-hijackthis-ctete-nez-se-zeptate-kontrola-logu-postup-v-prvnim-postu
//edit: kdyztak zkus i tady tohle a hodsem kdyztak ten vypis: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/31346-hijackthis-ctete-nez-se-zeptate-kontrola-logu-postup-v-prvnim-postu
jeste bych to projel Malwarebytes´Anti-Malware
opravdu to vypada ze tam je vir, jeste bych zkusil jit zda neni nejaky problem v pametech > memtest.
Teploty jsou ok vseho? Jedou ti vsechny ventilatory?
Edit: :D
opravdu to vypada ze tam je vir, jeste bych zkusil jit zda neni nejaky problem v pametech > memtest.
Teploty jsou ok vseho? Jedou ti vsechny ventilatory?
Edit: :D
Ok,v příloze najdete ten Log a jeste nejakej ten obrázek.;)
Ten anti-malware 1.36 stahuju,ale zatim to vypada bohuzel na hoooodně dlouho...:sleep
Ty disky sjedu tím HD tachem jakmile se mi to zase vyse*e a pak sem hodím k posouzení výsledek:thumb
Zatím díky všem:thumb
Ten anti-malware 1.36 stahuju,ale zatim to vypada bohuzel na hoooodně dlouho...:sleep
Ty disky sjedu tím HD tachem jakmile se mi to zase vyse*e a pak sem hodím k posouzení výsledek:thumb
Zatím díky všem:thumb
jeste jeden dotaz jak dlouho tam mas jiz ten system?(kdy byl naposledy preinstalovanej)
protoze to muze byt take zaneradenym diskem ikdyz defragmentujes.
2. vec podle logu ti tam bezi dost veci ktery bezne nepotrebujes zkus to procistit CCleanerem a takz treba vypnout to co ti bezi na pozadi (pokud to nepotrebujes) treba to OO Defrag
protoze to muze byt take zaneradenym diskem ikdyz defragmentujes.
2. vec podle logu ti tam bezi dost veci ktery bezne nepotrebujes zkus to procistit CCleanerem a takz treba vypnout to co ti bezi na pozadi (pokud to nepotrebujes) treba to OO Defrag
1.Ty Xpéčka tam mám bez přeinstalování asi dlouho,asi 4 roky :notsure
2.Nainstaloval jsem ten CCcleaner a aniž bych měnil nějaké nastavení (nechal jsem zaškrtnuté z levého menu všechno jak to bylo defaultně a jen jsem spustil analýzu.V příloze je ta zpráva co mi vypadla.Co ted ? Mohu teda spustit cleaner ? Neznam tenhle prográmek,abych nevymazal co nemám :runaway
3.Nechal jsem také vyhledat problémy v položce registry....a zde se ptám také co teď :runaway
2.Nainstaloval jsem ten CCcleaner a aniž bych měnil nějaké nastavení (nechal jsem zaškrtnuté z levého menu všechno jak to bylo defaultně a jen jsem spustil analýzu.V příloze je ta zpráva co mi vypadla.Co ted ? Mohu teda spustit cleaner ? Neznam tenhle prográmek,abych nevymazal co nemám :runaway
3.Nechal jsem také vyhledat problémy v položce registry....a zde se ptám také co teď :runaway
[QUOTE=Ihales;251146]explorer.exe - je program ktery je spusteny stale s internet explorerem nema nic spolecneho
Co teda s tím explorerem.exe ? Ptám se proto,že jsem v týhle souvislosti narazil po delsi dobe na zvýšenou teplotu CPU.
Chlazení tam mám, myslím, dost (CPU fan novej /scyte/,vzadu odtah ze skříně,ve předu vháním průvan pod disky a PC nemám nikde pod stolem,ale "pekne" vetra v prostoru na mym stole).
Drive,kdyz jsem vypnul vsechny aplikace,tak byl ukazatel CPU na nule a v současné době díky tomu procesu explorer.exe,kterej najednou běhá furt na takových hodnotách (mezi 50-99) i když nic nedělám,tak uz je teplota CPU zase hranicni jako driv bez pridavnejch chlazeni,hmm:hmm
Co teda s tím explorerem.exe ? Ptám se proto,že jsem v týhle souvislosti narazil po delsi dobe na zvýšenou teplotu CPU.
Chlazení tam mám, myslím, dost (CPU fan novej /scyte/,vzadu odtah ze skříně,ve předu vháním průvan pod disky a PC nemám nikde pod stolem,ale "pekne" vetra v prostoru na mym stole).
Drive,kdyz jsem vypnul vsechny aplikace,tak byl ukazatel CPU na nule a v současné době díky tomu procesu explorer.exe,kterej najednou běhá furt na takových hodnotách (mezi 50-99) i když nic nedělám,tak uz je teplota CPU zase hranicni jako driv bez pridavnejch chlazeni,hmm:hmm
jedna se o neco (ted nevim jestli to reknu spravne, kdyztak me nekdo opravte), co ti zobrazuje plochu, slozky atd.(proste se stara o system) je to program, ktery je stale zaply.
Pokud vali "naplno" znamena to ze se stara o nejake bezici programy, i takove ktere zrovna nevidis.
A to ze jsi psal ze vypnes vsechny programy tzn. ze nemas otevreny zadny okna,...
proste jako po stratu nebo ze vypnes i ty programy ktere bezi na pozadi (napr. i ty jejichz ikony mas ve startovni liste u hodin?)
//pozde:) a dik za poupraveni
Pokud vali "naplno" znamena to ze se stara o nejake bezici programy, i takove ktere zrovna nevidis.
A to ze jsi psal ze vypnes vsechny programy tzn. ze nemas otevreny zadny okna,...
proste jako po stratu nebo ze vypnes i ty programy ktere bezi na pozadi (napr. i ty jejichz ikony mas ve startovni liste u hodin?)
//pozde:) a dik za poupraveni
explorer.exe: proces, který se stará o zobrazení a práci s plochou, hlavním panelem nebo například nabídkou Start
Rozhodně by explorer.exe neměl vytěžovat počítač na 60 %.
Rozhodně by explorer.exe neměl vytěžovat počítač na 60 %.
[QUOTE=Draken;251130]taktovals nějak?defragmentaci a scandisk si provedl?co test disku od výrobce disku....
a dám sem screen...[/QUOTE]
Tak to zase zacalo tuhnout,tak jsem ti chtel vyhovet,ale v momente kdy PC mrzne diky procesu explorer.exe (kterej v tu chvíli bezi na hodnote 99) a vyuziva CPU ze 100%,tak i pres nekolikerou snahu spustit ten programek o kterym pises,toho nejsem schopen.
Muzete mi nekdo poradit jak mam nejakym zpusobem "checknout" procesy,ktery mne behaj tzv.na pozadi ( a urcit,ktery jsou zbytečné a dali by se vypnout),nebo proste cokoliv,aby mne to stale takhle nezlobilo.
Reinstalaci do servisu zatim nedoporucujte,prosim.800,- se mi ted nechce vyhodit :cry
a dám sem screen...[/QUOTE]
Tak to zase zacalo tuhnout,tak jsem ti chtel vyhovet,ale v momente kdy PC mrzne diky procesu explorer.exe (kterej v tu chvíli bezi na hodnote 99) a vyuziva CPU ze 100%,tak i pres nekolikerou snahu spustit ten programek o kterym pises,toho nejsem schopen.
Muzete mi nekdo poradit jak mam nejakym zpusobem "checknout" procesy,ktery mne behaj tzv.na pozadi ( a urcit,ktery jsou zbytečné a dali by se vypnout),nebo proste cokoliv,aby mne to stale takhle nezlobilo.
Reinstalaci do servisu zatim nedoporucujte,prosim.800,- se mi ted nechce vyhodit :cry
Vzdyt jsem to sem daval pánové v nekterem z předchozích odpovedí (viz.výše). Tak tedy jeste jednou - aktuální,kterej jsem "natočil" ;) před chvilkou,ale to už byl komp po restartu (tzn. explorer.exe mel hodnotu 00 a to bezela jedina aplikace a to internet pres google chrome).Kdyz ma tech 99,tak nejsem schopnej rozbehnout nic.Tak nevim ,zda vam to pomuze k posouzeni.Snad ano.Diky
Asi jsi milovník pdf formátu, ale je lepší pokud uploaduješ pouze obrázky, texty apod :thumb
Toto fixni:
Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
Ty máš nainstalovaný Norton a zároveň NOD32 ? :runaway
Toto fixni:
Ty máš nainstalovaný Norton a zároveň NOD32 ? :runaway
:D ne že bych PDFko miloval,ale je pristupny pro vsechny a navic spoustu veci kapacitne zmensi (tudiz se rychleji otevira) a zaroven neztraci na kvalite pri zvetseni apod.Ale to ty jiste vis. Navic mi sem poprve ten texťák nešel uploadnout.Ehm:mistake melo to priponu log,tak proto asi ne.
Ted mi ten explorer naskocil alespon na hodnotu 50:cool: tak to sem posilam spriponou txt ,kdy nemas rad pdf:D
Ted mi ten explorer naskocil alespon na hodnotu 50:cool: tak to sem posilam spriponou txt ,kdy nemas rad pdf:D
[QUOTE=kevin00;251771]Asi jsi milovník pdf formátu, ale je lepší pokud uploaduješ pouze obrázky, texty apod :thumb
EDIT:
toto fixni
Ty máš nainstalovaný Norton a zároveň NOD32 ? :runaway[/QUOTE]
Ne, mam jen NOD32. Nortona jsem mel predtim a mel jsem za to,ze je komplet odinstalovanej,alespon mi to ukazovalo,ze jo.
EDIT:
toto fixni
Ty máš nainstalovaný Norton a zároveň NOD32 ? :runaway[/QUOTE]
Ne, mam jen NOD32. Nortona jsem mel predtim a mel jsem za to,ze je komplet odinstalovanej,alespon mi to ukazovalo,ze jo.
Pročisti sytém pomocí Ccleaner, zkontroluj aplikace spouštěné po startu. Proveď antivirovou kontrolu, kontrolu pomocí SuperAnti-Spyware a Anti-Malware.
[QUOTE=kevin00;251771]
EDIT:
toto fixni
[/QUOTE]
:runaway tomuhle nerozumím....co mám udělat a s čím:runaway díky za větší polopatyčnost
EDIT:
toto fixni
[/QUOTE]
:runaway tomuhle nerozumím....co mám udělat a s čím:runaway díky za větší polopatyčnost
Po analýze HijackThis Ti vyskočí log a zároveň tabulka s položkami a zaškrtávacími políčky vlevo. Najdi vstup Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe a zaškrtni jej. Dole stiskni tlačítko Fix Checked a po provedení operace restartuj počítač.
Jasný,zkusím to a pak dám vědět,ale nejprve musím stáhnout ten anti-malware a super anti spyware.Dnes jsem to zkousel nekolikrat (myslim tím ten anti malware SW) a kdyz po hodine stahovani tam bylo furt dlasich nekolik hodin,stopnul jsem to.
Jinak tu pracicku CCcleanerem jsem uz provedl.... (viz.nektery z predchozich odpovedi v tomhle topicu).
Jinak tu pracicku CCcleanerem jsem uz provedl.... (viz.nektery z predchozich odpovedi v tomhle topicu).
Tak tady posílám výsledek vašich doporučení.
1.PC pročištěn Ccleanerem (bylo tam toho opravdu dost :eek:)
2.Vymáznul jsem ten soubor "IDriverT.exe",co mi radil kevin00 a kupodivu :thumb mi to pomohlo.Proces explorer.exe od té doby "nezlobí" a jede na minimum,tím pádem mohu dělat více věcí najednou a komp netuhne a navíc mi tím také klesla průměrná teplota cca.CPU o 5-7 stupňů (když CPU není max.vytížen tím procesem explorer.exe)
Pak jsem se teda mrknul,jak je to s těma virama,a divil jsem se,že mi to tam přes NOD32 (verze 3.0) tohle vše prosáklo,aniž by se NOD ozval :hmm
3.Výsledek po scanování Anti Spywarem (viz.příloha).Mohu ty soubory,co mám v karanténě smazat? Neumím to posoudit.Díky
4.Výsledek po scanování Anti Malwarem (viz.příloha).Ptám se na to samé jako u bodu 2.Díky
Ještě jednou díky všem a posílám bodíky v rámci mých možností ;)
1.PC pročištěn Ccleanerem (bylo tam toho opravdu dost :eek:)
2.Vymáznul jsem ten soubor "IDriverT.exe",co mi radil kevin00 a kupodivu :thumb mi to pomohlo.Proces explorer.exe od té doby "nezlobí" a jede na minimum,tím pádem mohu dělat více věcí najednou a komp netuhne a navíc mi tím také klesla průměrná teplota cca.CPU o 5-7 stupňů (když CPU není max.vytížen tím procesem explorer.exe)
Pak jsem se teda mrknul,jak je to s těma virama,a divil jsem se,že mi to tam přes NOD32 (verze 3.0) tohle vše prosáklo,aniž by se NOD ozval :hmm
3.Výsledek po scanování Anti Spywarem (viz.příloha).Mohu ty soubory,co mám v karanténě smazat? Neumím to posoudit.Díky
4.Výsledek po scanování Anti Malwarem (viz.příloha).Ptám se na to samé jako u bodu 2.Díky
Ještě jednou díky všem a posílám bodíky v rámci mých možností ;)
Určitě všechny napadené soubory můžeš odstranit. Pokud chceš mít "čistý" systém, nic jiného Ti stejně nezbývá ;)
NOD32 je pouze antivirový program, zatímco AntiSpyware a AntiMalware jsou programy pro vyhledání spywaru, malwaru a podobných "mršek" v systému. Samotný NOD32 Ti tyto "potvůrky" nenajde ;)
Vlož jsem ještě jednou log z HijackThis a výpis programů spouštěných po stratu (win+R ? msconfig).
NOD32 je pouze antivirový program, zatímco AntiSpyware a AntiMalware jsou programy pro vyhledání spywaru, malwaru a podobných "mršek" v systému. Samotný NOD32 Ti tyto "potvůrky" nenajde ;)
Vlož jsem ještě jednou log z HijackThis a výpis programů spouštěných po stratu (win+R ? msconfig).
[QUOTE=kevin00;252239]
Vlož jsem ještě jednou log z HijackThis a výpis programů spouštěných po stratu (win+R ? msconfig).[/QUOTE]
Tady to je v příloze prosím :)
Vlož jsem ještě jednou log z HijackThis a výpis programů spouštěných po stratu (win+R ? msconfig).[/QUOTE]
Tady to je v příloze prosím :)
HijackThis:
Fixni: O9 - Extra button: (no name) - {9819CC0E-9669-4D01-9CD7-2C66DA43AC6C} - (no file)
Po spuštění:
Zruš spuštění:
Fixni: O9 - Extra button: (no name) - {9819CC0E-9669-4D01-9CD7-2C66DA43AC6C} - (no file)
Po spuštění:
Zruš spuštění:
- cthelper ? nápověda firmy Creative Labs (zvuk. karta)
- calchech ? ULead Photo Express Calendar Checker (pokud nepoužíváš na pozadí kalendář vytvořený touto aplikací)
- Tsnp2std ? Sonix Software
- Pcmservice ? Cyberlink Software
- NeroCheck ? Nero Software
- daemon ? Daemon Tools Software
- jusched ? Java Updater Software
- DAP ? Download Accelerator plus (pokud nechceš spouštět Download akcelerátor po startu počítače; lze zrušit i z programu)
- realsched ? Real Networks (zřejmě Real One Player)
- Google Update ? Google Software (pokud nechceš automaticky update Google softwaru)
- msmsgs ? MSN Messenger (pokud jej nechceš spouštět při startu počítače)
hijackthis uz vypada ciste (ukazuje jen nejaky zbytecny veci) viz zde po vlozeni logu.
a nabeh szstemu bz jsi mohl lehce urychlit diky odskrtnuti nekterych nedulezitych veci, ale pokud v tom problem nevidis tak bych to neresil.
//pozde
a nabeh szstemu bz jsi mohl lehce urychlit diky odskrtnuti nekterych nedulezitych veci, ale pokud v tom problem nevidis tak bych to neresil.
//pozde
[QUOTE=kevin00;252327]
NeroCheck jen dělá "bordel" v kodecích (tím, že předřazuje všechny filtry začínající jménem Ne****.ax před ostatní = špatně)
DAP = je známý malware svými skripty na reklamy
Cyberlink je taktéž absolutně zbytečný.
- Pcmservice ? Cyberlink Software
- NeroCheck ? Nero Software
- DAP ? Download Accelerator plus (pokud nechceš spouštět Download akcelerátor po startu počítače; lze zrušit i z programu)
NeroCheck jen dělá "bordel" v kodecích (tím, že předřazuje všechny filtry začínající jménem Ne****.ax před ostatní = špatně)
DAP = je známý malware svými skripty na reklamy
Cyberlink je taktéž absolutně zbytečný.
= V pořádku, já to tam ospamoval pouze jako vysvětlivku, aby to bylo lépe pochopeno. Všechny 3 aplikace jsou ale potenciálně stejně nebezpečné.
Chlapi,tak mi to zase tuhne :((dnes cca.3x) a zase pomůže jen restart PC.Před restartem je CPU vytíženej "starým známým" procesem explorer.exe na hodnotě 99%. V příloze aktuální log. Jak rozpoznám, co tam mám fixnout příště (nějaká spešl koncovka u souboru ???),abych vás s tím porád neotravoval a nebo mi poraďte, prosím, jiné řešení,aby se mi to stále nevracelo.Co to způsobuje ? Nějakej spyware,malware,jinej typ viru nebo co ?:runaway
kdyz sem vlozis log tak ti to vypise a kdyz u neceho bude ze je to nebezpecny(krizek ci neco) tak to odstran.
Nyni je tam nekolik veci ktere mohou byt eventualne spatny(jak je videt v popisu v pravem sloupci). Kdyztak zkus projet system programy doporucenymi kevinem.
Nyni je tam nekolik veci ktere mohou byt eventualne spatny(jak je videt v popisu v pravem sloupci). Kdyztak zkus projet system programy doporucenymi kevinem.
Vsechny 3 eventuálně špatný soubory jsem projel NODem a AntiMalwarem a byly v pořádku,tak nevím.
Jinak po poslední návštěvě webu a odstranění všech souborů identifikovaných jako spyware a malware atd.,jsem komp projel ještě jednou a nic nežádoucího tam momentálně není.Tak nevím:runaway
Jo a proč mi to po analýze toho logu na té web.stránce v záhlaví píše,že nepoužívám ani firewall ani antivir SW ??? Mám tam nainstalovaný přece ten NOD32 a také aktivovaný firewall,kterej je součástí XPéček.:runaway
Jinak po poslední návštěvě webu a odstranění všech souborů identifikovaných jako spyware a malware atd.,jsem komp projel ještě jednou a nic nežádoucího tam momentálně není.Tak nevím:runaway
Jo a proč mi to po analýze toho logu na té web.stránce v záhlaví píše,že nepoužívám ani firewall ani antivir SW ??? Mám tam nainstalovaný přece ten NOD32 a také aktivovaný firewall,kterej je součástí XPéček.:runaway
Jestli máš možnost, tak bych projel disk antivirem z jiného systému (některé viry se brání po spuštění proti antivirům dost účinně - jednou mě dokonce zakázal vir stahovat updaty a přístup na stránky některejch antiviru) pokud spustíš kontrolu z jiného systému (nejlepe snad nějakej linux nebo aspon jinou verzi win, aby se nenačetlo wi zabezpečení, atd.) je mnohem pravděpodobnější, že ti to případný bordel objeví
[QUOTE=davidmichael1;253067]Vsechny 3 eventuálně špatný soubory jsem projel NODem a AntiMalwarem a byly v pořádku,tak nevím.
Jo a proč mi to po analýze toho logu na té web.stránce v záhlaví píše,že nepoužívám ani firewall ani antivir SW ??? Mám tam nainstalovaný přece ten NOD32 a také aktivovaný firewall,kterej je součástí XPéček.:runaway[/QUOTE]
Doporučuji z NOD32 přejít na ESS :thumb
Jinak zkus nějaký online scanner, máš na 90 % zablešený systém ;)
Jo a proč mi to po analýze toho logu na té web.stránce v záhlaví píše,že nepoužívám ani firewall ani antivir SW ??? Mám tam nainstalovaný přece ten NOD32 a také aktivovaný firewall,kterej je součástí XPéček.:runaway[/QUOTE]
Doporučuji z NOD32 přejít na ESS :thumb
Jinak zkus nějaký online scanner, máš na 90 % zablešený systém ;)
[QUOTE=kevin00;253072]Doporučuji z NOD32 přejít na ESS :thumb
Jinak zkus nějaký online scanner, máš na 90 % zablešený systém ;)[/QUOTE]
Tak jsem zkusil online scanner od ESETu a po 2 hodinové kontrole a tím pádem zpomalením jakékoliv činnosti,kterou jsem souběžně musel konat mi to oznámilo překvapivý výsledek (viz.příloha).
Po kompletním vyčištění PC Ccleanerem,vymazání virů pomocí Antispywaru a Antimalwaru,kteří mne nyní po opakovaných kontrolách hlásí,že už tam nic nemám,tak mne online scanner najde 2 "viry" (jeden z nich je spouštěcí exe soubor jedné závodní hry :rolleyes: a druhý je dokonce sám NOD32 :D:cry .Prostě soubor s koncovkou rar,ze kterého jsem tenkrát samotný NOD instaloval :hmm
Dal mi je do karantény,ale mazat je nebudu,pač jsou mi tyto soubory "důvěrně" známé.
Možná zkusím nainstalovat tu trial verzi ESS4 a po měsíci uvidím,zda se vrátím k NODu.
...o chvíli později...
Ten ESET Smart Security 4 poskytuje kromě antiviru i personální firewall,antispyware a antispam a doporučuje vše podobné z PC odstranit.Kvůli bezchybné instalaci jsem to teda udělal.Vyplatí se tam teda znova dávat ten vámi doporučený Antimalware a superantispyware nebo to je nošení dříví do lesa a akorát by se to vzájemně "bilo".Mám teda vypnout i ten firewall,kterej je součástí XPéček,nebo ne ? Předem díky za rady.
Jinak zkus nějaký online scanner, máš na 90 % zablešený systém ;)[/QUOTE]
Tak jsem zkusil online scanner od ESETu a po 2 hodinové kontrole a tím pádem zpomalením jakékoliv činnosti,kterou jsem souběžně musel konat mi to oznámilo překvapivý výsledek (viz.příloha).
Po kompletním vyčištění PC Ccleanerem,vymazání virů pomocí Antispywaru a Antimalwaru,kteří mne nyní po opakovaných kontrolách hlásí,že už tam nic nemám,tak mne online scanner najde 2 "viry" (jeden z nich je spouštěcí exe soubor jedné závodní hry :rolleyes: a druhý je dokonce sám NOD32 :D:cry .Prostě soubor s koncovkou rar,ze kterého jsem tenkrát samotný NOD instaloval :hmm
Dal mi je do karantény,ale mazat je nebudu,pač jsou mi tyto soubory "důvěrně" známé.
Možná zkusím nainstalovat tu trial verzi ESS4 a po měsíci uvidím,zda se vrátím k NODu.
...o chvíli později...
Ten ESET Smart Security 4 poskytuje kromě antiviru i personální firewall,antispyware a antispam a doporučuje vše podobné z PC odstranit.Kvůli bezchybné instalaci jsem to teda udělal.Vyplatí se tam teda znova dávat ten vámi doporučený Antimalware a superantispyware nebo to je nošení dříví do lesa a akorát by se to vzájemně "bilo".Mám teda vypnout i ten firewall,kterej je součástí XPéček,nebo ne ? Předem díky za rady.
[QUOTE=davidmichael1;253402]...Prostě soubor s koncovkou rar,ze kterého jsem tenkrát samotný NOD instaloval...[/QUOTE]
Zřejmě se nebude jednat o legální verzi NOD32, neboť ze stránek ESETu nestahuješ archiv rar, ale přímo instalační soubor *.exe ;)
Stáhni ze stránek ESETu poslední verzi Eset Smart Security 4, odinstaluj stávající NOD32 a vyzkoušej ;)
Zřejmě se nebude jednat o legální verzi NOD32, neboť ze stránek ESETu nestahuješ archiv rar, ale přímo instalační soubor *.exe ;)
Stáhni ze stránek ESETu poslední verzi Eset Smart Security 4, odinstaluj stávající NOD32 a vyzkoušej ;)
[QUOTE=kevin00;253432]....vyzkoušej ;)[/QUOTE]
Jo,jo.Už to tam mám pár minut ;) Tak uvidíme. Můžeš se mi ještě pls.,vyjádřit k tomu příspěvku předtím ohledně 2firewallů a 2antispywarů v jednom PC ? Díky moc
Jo,jo.Už to tam mám pár minut ;) Tak uvidíme. Můžeš se mi ještě pls.,vyjádřit k tomu příspěvku předtím ohledně 2firewallů a 2antispywarů v jednom PC ? Díky moc
Pokud budeš instalovat ESS 4, integrovaný firewall ve WinXP se sám deaktivuje. Pokud ne, deaktivuj jej. Antispywarovou a Antimalwarovou ochranu pomocí 2 doporučených programů nemusíš nechat běžet v online režimu, ale je dobré pomocí nich 1 za měsíc provést sken počítače. Rozhodně nedoporučuji míti na počítači instalováno více antivirů.