Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Narušila instalace AVG Windows?

marcus33 (14)|21.5.2009 22:41
Nazdar bazar. Velmi se omlouvam, pokud je muj dotaz spatne zarazen (vlastne to "tusim" ale tady to vypada nejaktivneji :inlove ).

K memu problemu - nainstaloval jsem Windows Vista (po asi milionu problemu :D) a hned jsem zacal instalovat programy a taky antivirus AVG 8 - behem instalace se ale pocitac kompletne sekl (nereagoval na Ctrl+alt+del, alt+f4, na nic) tak jsem proste normalne restartnul, coz jsem asi nemel delat. Vysledek byl ten, ze Vista ani nenabehla.
Pripojil jsem harddisk k jinemu PC a vymazal vsechny soubory, ktere mely co docineni s AVG a zase jsem ho zapojil zpatky. K memu prekvapeni se fakt Vista spustila, ale ted se dost podezrele a dost casto bezduvodne zasekava - tak se chci zeptat - je mozny, ze behem ty instalace se AVG hrabalo nekde ve Windows a neco tam poskodilo (resp. nedokoncilo?). A jak to vyresit?
kevin00 (10238)|21.5.2009 23:09
Zkus použít Ccleaner k vyčištění počítače a Revo Uninstaller jestli zůstal AVG v nainstalovaných programech, pro kompletní uninstall.
pas!k (3765)|22.5.2009 07:09
Pokud si mel milion problemu jiz pri instalaci os je velice pravdepodobne ze problem pusobi jeden z nich .. AVG byl mozna jen spousteci mechanismus. Bylo by dobre kdyby jsi se rozepsal jake problemy si pri instalaci mel protoze standardne instalace visty trva 20 minut a zadne problemy s ni nebyvaji ..
marcus33 (14)|22.5.2009 16:26
[QUOTE=pas!k;251571]Pokud si mel milion problemu jiz pri instalaci os je velice pravdepodobne ze problem pusobi jeden z nich .. AVG byl mozna jen spousteci mechanismus. Bylo by dobre kdyby jsi se rozepsal jake problemy si pri instalaci mel protoze standardne instalace visty trva 20 minut a zadne problemy s ni nebyvaji ..[/QUOTE]
No mozna jsem to trochu prehnal, ale mozna mas pravdu.
Tak kdyz jsem chtel Vistu nainstalovat poprve, zasekla se na okne "Pockejte dokud system Windows nezkontroluje vykon pocitace" a tam to zustalo asi hodinu. Tak jsem to zkusil nainstalovat znova a zase se to seklo na teto obrazovce, nechal jsem to pres noc bezet, bez vysledku. Tak jsem zkusil neco udelat s HW - zapojil jsem jinou mechaniku, zapojil jsem harddisk pres jiny datovy drat, dal RAMku do jineho slotu a nevim cim to bylo, ale instalace se pak povedla, tak jsem zacal instalovat nez jsem se dostal k AVG.

Ale jak rikas, je dost dobre mozny, ze by ty lagy prisly driv nebo pozdeji stejne. :confused:;)
pas!k (3765)|22.5.2009 16:35
Udelal bych nejaky testy minimalne gold memory na pameti a hd tune na hdd .. nkde bude neco spatne .. o jake pc se vubec jenda?
marcus33 (14)|22.5.2009 16:46
[QUOTE=pas!k;251752]Udelal bych nejaky testy minimalne gold memory na pameti a hd tune na hdd .. nkde bude neco spatne .. o jake pc se vubec jenda?[/QUOTE]

Diky za odpoved. :rolleyes:
Jo to asi zkusim, teda jestli se mi to zase nesekne. Takovou vylucovaci metodou mas pravdu - kdyby to bylo mechanikou, neslo by DVD vubec, vadne DVD neni, takze - POKUD JE TO PROBLEM HW - tak harddisku nebo pameti (podle me spis harddisku ale nevim)

Momentalne instaluju Vistu znova (pod 20 minut) - a nevim jestli je to dulezity, ale docela by me zajimalo v jakym poradi Windows ten vykon kontroluje, seklo se to asi v 1/3 te obrazovky (jeste pred textem), takze treba jestli se jako prvni testuje procesor nebo harddisk nebo neco jinyho.

konfigurace:
• Procesor: AMD Athlon 64 X2 6000+, AM2, 1 MB L2 cache
• Operační paměť: Kingston 2048MB DDR2 667MHz
• Pevný disk: Seagate Barracuda 500GB, Serial ATA/300 NCQ, 16MB cache, 7200RPM
• Grafická karta: GeForce 9400GT 1024MB
• Optická mechanika: Samsung DVD±RW Double Layer SH-S202J 16x16x20x20x
• Rozhraní: LAN 10/100, 8xUSB, COM1, LPT
• Zvuková karta: stereo int.zvuková karta
• Čtečka paměťových karet Alii-In-One
pas!k (3765)|22.5.2009 16:49
Vadu mechaniky vyloucis jednoduse tim ze si udelas instalacni flashku s win vista navod jak na to treba zde

http://blogs.technet.com/technetczsk/archive/2009/03/10/windows-7-instalace-usb-klic-flash-disk.aspx
marcus33 (14)|22.5.2009 17:06
Mechanika je podle me bez problemu, Vista se ted nainstaluje ale potom se laguje - prubeh toho lagu je takovy, ze nejde neco spustit, pricemz veci co uz jsou pustene jdou prepinat, zvyrazni se pri prejeti atd. Pak se to sekne celkove (vcetne mysi).

Hh, kdyz se na to koukam tak se to od AVG dostalo nekam uplne jinam (bohuzel to nemuzu prejmenovat). :D
marcus33 (14)|22.5.2009 18:33
Myslim, ze uz to mam! Tak z naruseni registru AVG se nakonec asi vyklubala spatna RAM pamet. MemoryTest hlasi 15 chyb, je to hodne nebo malo? Zpusobuje to to padani?
astec (1823)|22.5.2009 18:57
[QUOTE=marcus33;251796]Myslim, ze uz to mam! Tak z naruseni registru AVG se nakonec asi vyklubala spatna RAM pamet. MemoryTest hlasi 15 chyb, je to hodne nebo malo? Zpusobuje to to padani?[/QUOTE]

Může a asi způsobuje
Chyby jsou vždy špatné
marcus33 (14)|24.5.2009 17:09
[QUOTE="Vinie"]Nevim proč zakládáš nový thread když se to řeší o dva řádky níže omg
(LOCK admin) [/QUOTE]
Hm ja zase nevim proc nejde prejmenovat nazev tematu ktery jsem si vytvoril. :stupid
Vinie (163)|24.5.2009 18:12
[QUOTE=marcus33;252356]Hm ja zase nevim proc nejde prejmenovat nazev tematu ktery jsem si vytvoril. :stupid[/QUOTE]

k tématu zkoušel jsi jinou paměť?
MarkoSVK (53)|26.5.2009 11:06
No mne take niečo robilo ked som mal chybný hdd. Po asi 3 mesiacoch mi fakt odišiel tak som ho bol vyreklamovať a od vtedy ide pc veselo dalej.