sestava s AMD Phenom II
zdarvim, můžete se mi někdo kouknout na tut o sestavu?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jde mi o kompatibilitu komponentů, na Phenomu jsem ještě nestavěl, tak aby nenastal nějaký problém - case a DVD máme a HD chce tento, tak navrhovat 640ku nemusíte :) díky
jde mi o kompatibilitu komponentů, na Phenomu jsem ještě nestavěl, tak aby nenastal nějaký problém - case a DVD máme a HD chce tento, tak navrhovat 640ku nemusíte :) díky
cenový limit je vyčerpán, potřebuji jen kouknout, jestli to jde dohramady
jo a PC bude sloužit skoro ke všemu :) /hry, střih videa, net atd./
jo a PC bude sloužit skoro ke všemu :) /hry, střih videa, net atd./
Pokud už se nesmí zvyšovat cena, ušetřil bych na zdroji a vzal třeba Corsair Power Supply CX400 nebo Seasonic SS-400ET-F3 400W OEM. Cena nižší a žádné šunty to rozhodně nejsou, do takové sestavy stačí až nad hlavu a přidal bych na pamětech (4GB). Ta 250ka IMHO ok.
Teď mě ještě napadá, že by se dalo ušetřit ještě na procesoru, místo 720 tak 710. Jsou stejné akorát 710 nemá otevřený násobič, ale i tak jde hezky taktovat a na těch 2,8GHz se dotáhne úplně lehce s tou deskou.
Teď mě ještě napadá, že by se dalo ušetřit ještě na procesoru, místo 720 tak 710. Jsou stejné akorát 710 nemá otevřený násobič, ale i tak jde hezky taktovat a na těch 2,8GHz se dotáhne úplně lehce s tou deskou.
Přijde mi škoda dávat do takovéto sestavy pouze 2 GB RAM. Při dnešních OS (Vista, Win7) si myslím, že je to opravdu pouze nutné minimum. Dále bych určitě změnil chladič procesoru. Freezer 64 je dobrý chladič, ale ne pro tento procesor. Při zvednutí násobiče procesoru, by se ventilátor na chladiči CPU stal "vrtulníkem". IMHO: Grafickou kartu bych vzal s referenčním chladičem. Tento chladič od Gigabytu bude dost hlučný. Bohužel v 1GB verzi žádná na Alfě momentálně není k dispozici
EDIT:
Souhlasím s Jirim, že by se dalo ušetřit na procesoru. Rozdíl nepoznáš, akorát nemá otevřený násobič ;)
EDIT:
Souhlasím s Jirim, že by se dalo ušetřit na procesoru. Rozdíl nepoznáš, akorát nemá otevřený násobič ;)
Bandolier: Freezer není moc vhodný pro 4jádra. Proč horší motherboard a lepší procesor ? Případný upgrade procesoru je jednoduší než motherboardu :runaway
2 Leroj: Ta sestava mi prijde ok, udelal bych jen to co navrhoval Jiri@tncn, tedy ubrat trochu na zdroji a za usetreny peniz jit do 4GB ram a nebo pokud nebudes taktovat, tak bych na tom cpu nechal klidne boxovany chladic.
2 bandolier.wz: sorry, ale ty tvy sestavy jsou dost casto dost mimo. Tady si kvuli mirne lepsimu procesoru (navic am2 only) zkrouhnul temer vse....
2 bandolier.wz: sorry, ale ty tvy sestavy jsou dost casto dost mimo. Tady si kvuli mirne lepsimu procesoru (navic am2 only) zkrouhnul temer vse....
jj díky všem
Paměť - je mi to jasný od začátku, ale on z neznámého důvodu nechce 4GB, takže jeho problém
Chladič - asi teda vezmu toho Cooler Mastera
Zdroj - Seasonic 500 nebo Corsair 450? zatím nevím /ale je to asi vcelku jedno/
zbytek nechám stejnej
Paměť - je mi to jasný od začátku, ale on z neznámého důvodu nechce 4GB, takže jeho problém
zbytek nechám stejnej
[QUOTE=Leroj;252371]jj díky všem
zbytek nechám stejnej[/QUOTE]
Jaký bude provozovat OS ?
zbytek nechám stejnej[/QUOTE]
Jaký bude provozovat OS ?
Paměť - dej tam 4GB i kdyby čert na koze jezdil. Budou se hodit za každou cenu i když si člověk myslí že to nevyužije. Zvlášť na Vista (pokud hodlá provozovat XP tak možnáááá by těch 2GB stačilo ale člověk nikdy neví, za chvíli tady máme sedmičky a tam to bude chybět v případě upgrade)
Chladič - Cooler Master Hyper 212 + Arctic cooling MX-2 :thumb Ale napiš co to je za skříň aby se vlezl
Zdroj - viz můj první příspěvek
Procesor - vem 710, bude stačit, ten kousek se dotaktuje a ušetří se nějaká ta stovečka
Karta - Když už 1GB a 250katak bych šel do Gainward GTS 250 1GB DDR3 0261. Toho chladiče bych se nebál, kdyžtak se oddělá a narvou se tam 2 nějaké pomaloběžné jak na accelero. Ref. chladič zas taková výhra není (a navíc nejsou dostupné v alfě). Nebo pouvažovat o 4850 od ATI
Chladič - Cooler Master Hyper 212 + Arctic cooling MX-2 :thumb Ale napiš co to je za skříň aby se vlezl
Zdroj - viz můj první příspěvek
Procesor - vem 710, bude stačit, ten kousek se dotaktuje a ušetří se nějaká ta stovečka
Karta - Když už 1GB a 250katak bych šel do Gainward GTS 250 1GB DDR3 0261. Toho chladiče bych se nebál, kdyžtak se oddělá a narvou se tam 2 nějaké pomaloběžné jak na accelero. Ref. chladič zas taková výhra není (a navíc nejsou dostupné v alfě). Nebo pouvažovat o 4850 od ATI
[QUOTE=Jiri@tncm;252373]Karta - Když už 1GB a 250katak bych šel do Gainward GTS 250 1GB DDR3. Toho chladiče bych se nebál, kdyžtak se oddělá a narvou se tam 2 nějaké pomaloběžné jak na accelero. Ref. chladič zas taková výhra není (a navíc nejsou dostupné v alfě). Nebo pouvažovat o 4850 od ATI[/QUOTE]
Další zbytečný výdaj za 2 ventilátory. Není lepší při nákupu vzít rovnou kvalitnější řešení ? Ref. chladič je dobře vyřešen a odvádí teplo rovnou z case ven ;)
Leroj: Na WinXP se dá, ale je to škoda. Pokud by jsi vzal procesor Phenom X3 710 a zdroj Seasonic, ušetříš nějaký peníz, který můžeš dát do modulů RAM. Jinak A-Data neber, nejsou žádný zázrak. Radši bych vzal Patrioty či Kingstony.
Další zbytečný výdaj za 2 ventilátory. Není lepší při nákupu vzít rovnou kvalitnější řešení ? Ref. chladič je dobře vyřešen a odvádí teplo rovnou z case ven ;)
Leroj: Na WinXP se dá, ale je to škoda. Pokud by jsi vzal procesor Phenom X3 710 a zdroj Seasonic, ušetříš nějaký peníz, který můžeš dát do modulů RAM. Jinak A-Data neber, nejsou žádný zázrak. Radši bych vzal Patrioty či Kingstony.
Nejlevnější ref. v alfě je Zotac GTS 250 512MB DDR3 3 980,- na objednávku bez zálohy. Pokud tedy zůstaneme u toho, že všechno bude odsud.
Jaký je teda monitor (jestli je potřeba taková karta) a case (jestli se vleze chladič)?
Jaký je teda monitor (jestli je potřeba taková karta) a case (jestli se vleze chladič)?
monitor nevim, nějaká 19ka, ale to se může kdykoliv změnit, tak aspoň budou rezervy
case je nějaká stará - nepodařilo se mi prosadit novou :thumbdown pokud bude nepoužitelná, tak se holt koupí potom
jo a taky tam maj grafiku od Gainwardu, nebyla by to lepší volba? - sám ho mám a přijde mi docela tichej
case je nějaká stará - nepodařilo se mi prosadit novou :thumbdown pokud bude nepoužitelná, tak se holt koupí potom
jo a taky tam maj grafiku od Gainwardu, nebyla by to lepší volba? - sám ho mám a přijde mi docela tichej
[QUOTE=Leroj;252388]jo a taky tam maj grafiku od Gainwardu, nebyla by to lepší volba? - sám ho mám a přijde mi docela tichej[/QUOTE]
Momentálně s nedostupností graf. karty s ref. chladičem by byla. Ovšem nedostatkem je, že tento druh chlazení bude pouštět teplý vzduch zpět do case.
Procesor Phenom II X3 720 BE koupíš a bude k němu přiložen i boxovaný chladič. V nejhorším případě můžeš použít i ten, než zakoupíš case, do které se Hyper 212tka vejde ;)
Momentálně s nedostupností graf. karty s ref. chladičem by byla. Ovšem nedostatkem je, že tento druh chlazení bude pouštět teplý vzduch zpět do case.
Procesor Phenom II X3 720 BE koupíš a bude k němu přiložen i boxovaný chladič. V nejhorším případě můžeš použít i ten, než zakoupíš case, do které se Hyper 212tka vejde ;)
[QUOTE=Leroj;252388]monitor nevim, nějaká 19ka, ale to se může kdykoliv změnit, tak aspoň budou rezervy
jo a taky tam maj grafiku od Gainwardu, nebyla by to lepší volba? - sám ho mám a přijde mi docela tichej[/QUOTE]
Hele, já mám CM Elite 330 a CM Hyper 212 je opřený téměř o bočnici takže jestli to je nějaký uzoučký noname papír s*it, tak to musíme vědět, páč když se ti tam nevleze, bude pozdě.
jo a taky tam maj grafiku od Gainwardu, nebyla by to lepší volba? - sám ho mám a přijde mi docela tichej[/QUOTE]
Hele, já mám CM Elite 330 a CM Hyper 212 je opřený téměř o bočnici takže jestli to je nějaký uzoučký noname papír s*it, tak to musíme vědět, páč když se ti tam nevleze, bude pozdě.
hele, leroji a bude se taktovat? Porotoze pokud ne, tak my ten CM prijde totalne zbytecnej. A pokud se bude taktovat jen trochu(bez zvyseni napeti) tak na to staci vetsinou i box, pripadne freezer.
[QUOTE=Jiri@tncm;252391]Hele, já mám CM Elite 330 a CM Hyper 212 je opřený téměř o bočnici takže jestli to je nějaký uzoučký noname papír s*it, tak to musíme vědět, páč když se ti tam nevleze, bude pozdě.[/QUOTE]
Ono mezi námi CM Elite 330 je také docela papír :D Jak jsem psal k procesoru je přiložen BOXovaný chladič. V nejhorším ho lze použít.
Ono mezi námi CM Elite 330 je také docela papír :D Jak jsem psal k procesoru je přiložen BOXovaný chladič. V nejhorším ho lze použít.
[QUOTE=kevin00;252394]Ono mezi námi CM Elite 330 je také docela papír :D Jak jsem psal k procesoru je přiložen BOXovaný chladič. V nejhorším ho lze použít.[/QUOTE]
Je, ale jde o šířku. Jestli je to ještě menší než 330 tak se nevleze. BOX bude stačit, ale místo kusu hliníku s vrtulníčkem nahoře už bych raději koupil ten freezer. Aspoň to bude foukat hezky dozadu a bude se dát mluvit o nějakém airflow.
Je, ale jde o šířku. Jestli je to ještě menší než 330 tak se nevleze. BOX bude stačit, ale místo kusu hliníku s vrtulníčkem nahoře už bych raději koupil ten freezer. Aspoň to bude foukat hezky dozadu a bude se dát mluvit o nějakém airflow.
[QUOTE=cool.user;252392]hele, leroji a bude se taktovat? Porotoze pokud ne, tak my ten CM prijde totalne zbytecnej. A pokud se bude taktovat jen trochu(bez zvyseni napeti) tak na to staci vetsinou i box, pripadne freezer.[/QUOTE]
no on taktovat nebude, ale taky u toho bude mladej /14 let/ a tam si nejsem jistej.
ten CM jsem tam chtěl dát, protože mi tady někdo radil že AC je k tomu procáku slabej /k boxu moc důvěry nemám/
no on taktovat nebude, ale taky u toho bude mladej /14 let/ a tam si nejsem jistej.
ten CM jsem tam chtěl dát, protože mi tady někdo radil že AC je k tomu procáku slabej /k boxu moc důvěry nemám/
[QUOTE=Leroj;252401]no on taktovat nebude, ale taky u toho bude mladej /14 let/ a tam si nejsem jistej.
ten CM jsem tam chtěl dát, protože mi tady někdo radil že AC je k tomu procáku slabej /k boxu moc důvěry nemám/[/QUOTE]
Pro 14 leté dítě lze vytvořit účet s omezenými právy ;)
Pokud nebude žádné OC, proč 720 BE ? Vem 710tku a ušetříš. Rozdíl mezi 2,6 GHz a 2,8 GHz nepoznáš ;)
ten CM jsem tam chtěl dát, protože mi tady někdo radil že AC je k tomu procáku slabej /k boxu moc důvěry nemám/[/QUOTE]
Pro 14 leté dítě lze vytvořit účet s omezenými právy ;)
Pokud nebude žádné OC, proč 720 BE ? Vem 710tku a ušetříš. Rozdíl mezi 2,6 GHz a 2,8 GHz nepoznáš ;)
Ja by som sa nebál k tomu CPU či už 710 alebo 720 dať freezera, tie procesory moc nehrejú a na nejaké to oc bude tiež stačiť.
[QUOTE=Leroj;252401]no on taktovat nebude, ale taky u toho bude mladej /14 let/ a tam si nejsem jistej.
AC je k tomu procesoru az az a imho zcela idealni.
AC je k tomu procesoru az az a imho zcela idealni.
ak nebude taktovať tak nevidím dôvod na takú dosku, kľudne postačí niečo na 770 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ak nebude taktovať tak nevidím dôvod na takú dosku, kľudne postačí niečo na 770 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Přimlouvám se za 770 UD3 desku a X3 710 nebo 720. 710 na základní výkon, 720 na taktování (deska 770 moc přes fsb taktovat neumí, takže ten otevřený násobič se hodí) + Freezer
takže pár změn, snad posledních, a snad k lepšímu ;)
ten levnější Seasonic tam dát nemůžu - není skladem a objednávám dnes
možná ještě vrátim ten Phenom 720 ? :o
možná ještě vrátim ten Phenom 720 ? :o
Ok, tohle už bych neměnil. 710/720 podle toho co jsme psali, výběr je na tobě a na tvojí peněžence
[QUOTE=speedsnail;252437]deska 770 moc přes fsb taktovat neumí[/QUOTE]
Ale jo, něco umí. Viz můj podpis
[QUOTE=speedsnail;252437]deska 770 moc přes fsb taktovat neumí[/QUOTE]
Ale jo, něco umí. Viz můj podpis
[QUOTE=Leroj;252451]takže pár změn, snad posledních, a snad k lepšímu ;)
možná ještě vrátim ten Phenom 720 ? :o[/QUOTE]
jj, v pohodě. Nebral bych akorát ty A-Data, ale [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ;)
možná ještě vrátim ten Phenom 720 ? :o[/QUOTE]
jj, v pohodě. Nebral bych akorát ty A-Data, ale [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ;)