Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 61

Téma: PC nenabehne

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    Mám dotaz na takovýto problém...
    Deska ASUS M2N-E, zdroj je OK, 2x DDR2 800MHz A-DAta, X3 8650 (nastaven OC profil)
    PC jsem rozebral a poslal do Prahy...
    Nový majitel mi psal, že po zapojení komponent mu nenaběhne nic, větráky se však točí, ale nevidí nic směrem na monitoru (zda proběhne či neproběhne post, speaker prý momentálně nemá)
    Čím by to mohlo být? Je možné, že se během převozu (ačkoliv prý vše bylo neporušené a dostatečně zaizolované) stalo něco s pamětí BIOSu? Nebo..?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Speaker je v takýchto momentoch dosť dobrá pomôcka (tak nech si ho zoženie).
    Čo za grafiku tam dával? Má do nej pripojené prídavné napájanie?
    4-pin do základnej dosky je pripojený?
    Ramky docvaknuté?

    Veľmi ťažko radiť, ak ani jediný spôsob diagnostiky-speaker nie je dostupný ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    393

    A co LEDka indikujici diskovou aktivitu? Imho pokud blika, tak bootuje OS, pokud ne, tak jsme tam, kde jsme byli.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    A zkoušel nechat zapojeno jen to potřebné pro boot (bez HDD, DVD, apod) počítače a jeden modul RAM ve slotu DIMM1 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    52

    Pokusím se o co nejpřesnější popis, speaker mám bohužel momentálně nefunkční, pokusím se co nejdříve situaci napravit.

    Jak již psal flanker, obraz nenaběhne, primárně vložena ATi HD4670, testováno i s X550, bez rozdílu, větráky aktivní, pwr led na desce svítí, jumper biosu ve správné poloze, post patrně neprobíhá, vzhledem k absenci obrazu však nelze potvrdit, ramky zacvaknuté, vyzkoušeny obě dvojice slotů, 4-pin zapojený, pevný disk nevykazuje aktivitu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Clear CMOS si urobil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    možná ybch ještě překontrolvoal, zda je dobře jumper pro CLR CMOS správně zatlačený a případně ve správné pozici (dle manuálu, neboť jsem ho po vyndání desky použil k vyresetování mé nové desky,a el domívám se, že jsem ho tam snad zastrčil správně...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    52

    CMOS jsem resetoval (jedna z prvních věcí, co jsem zkoušel), jumper je nasazen správně a ve správné pozici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Zkoušel jsi start bez HDD, DVD apod s jedním modulem RAM ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Tak snáď ešte - aký zdroj to napája?
    Je to nainštalované v skrinke? Ak áno, vyskúšaj spustenie mimo skrinky ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    52

    Napájeno pomocí Arctic Cooling Fusion 550, při startu s 1 modulem RAM v A1, bez HDD a DVD (nic jiného připojeno není) bohužel beze změny.

    Nainstalováno ve skříni... tento dotaz bude znít hloupě, ale jak lze aktivovat desku mimo skříň (bez tlačítka)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od Martin Vithous Zobrazit příspěvek

    Nainstalováno ve skříni... tento dotaz bude znít hloupě, ale jak lze aktivovat desku mimo skříň (bez tlačítka)?
    Príslušné piny Power SW zopneš-skratuješ na krátky okamih niečím kovovým (skrutkovač, nožík alebo niečo podobné a hlavne izolované)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Martin Vithous Zobrazit příspěvek
    Nainstalováno ve skříni... tento dotaz bude znít hloupě, ale jak lze aktivovat desku mimo skříň (bez tlačítka)?
    Tak, ze chvilkovo skratnes dva piny, kam pripajas kablik od tlacitka POWER.

    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 25-05-2009 v 00:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Tak, ze chvilkovo skratnes dva piny, kam pripajas kablik od tlacitka POWER.

    ...a majitelé desek DFI mají za tím účelem dokonce speciální spinač ON/OFF přímo na desce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    ...a majitelé desek DFI mají za tím účelem dokonce speciální spinač ON/OFF přímo na desce.
    Nejen majitelé desek DFI, tlačítko ON/OFF na motherboardu používá více výrobců (většinou vyšší řady motherboardů)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední