Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: RAM - Dual Channel

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    105

    Ahoj,

    mam menší problém při instalaci Linuxu (Ubuntu 9.04) na druhý HDD se mi z neznámého důvodu přepnul Dual Channel na RAM na Single... Přesněji v http://www.jpeg.cz/images/321_mm.jpg problém je v tom, že mi to momentálě jede jen na 400 Mhz, menší výkon... Jen tak jsme prolítnul BIOS jestli bych tam neco nenasel primo a nenašel Chtěl bych se zeptat, kde tam cca, nebo přesně se to dá přepnout na Dual... Verze BIOSu by měla být 1.10 Americat Megatrends (Ami) a základní deska MSI P35 Neo2

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    rychlost se násobí 2x
    takže tvoje ram jedo na 800MHz a náký drobný
    pochybuju že by ti někdy CPUz ukázal 800MHz
    dual chnel by měl záležet na tom jak sou ramky píchlí v MOBO a softwareově by to vypnout nemělo jít



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    105

    Mam za to, že když jsme se koukal posledně bylo tam Opened in DUAL-Channel a 800Mhz... Mam to píchnutý ve slotu 3# a 4#, takže v tom by neměl být problém... Já si právě myslim, že to jde v BIOSU vypnout/zapnout, ale možná se mýlim

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    ten dual chanel možná jo, ale s novejma deskama neim na mí starý to nende tak to skus
    ale pochybuju že by to udělalo Ubuntu
    Prostš prohledej BIOS něco jako RAM config atd

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    395

    Citace Původně odesláno od Sunshine Zobrazit příspěvek
    Mam za to, že když jsme se koukal posledně bylo tam Opened in DUAL-Channel a 800Mhz... Mam to píchnutý ve slotu 3# a 4#, takže v tom by neměl být problém... Já si právě myslim, že to jde v BIOSU vypnout/zapnout, ale možná se mýlim
    Manual k P35 Neo2 zadne 3# ani 4# nezna, ale predpokladam, ze mate pameti vedle sebe - coz je spatne. Bud A1+B1 nebo A2+B2.

    Btw zapinat/vypinat Dual-Channel prostrednictvim BIOSu na dnesnich deskach nelze.

    Edit: A uz vubec ne prostrednictvim OS.

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od optim Zobrazit příspěvek
    Manual k P35 Neo2 zadne 3# ani 4# nezna, ale predpokladam, ze mate pameti vedle sebe - coz je spatne. Bud A1+B1 nebo A2+B2.

    Btw zapinat/vypinat Dual-Channel prostrednictvim BIOSu na dnesnich deskach nelze.

    Edit: A uz vubec ne prostrednictvim OS.
    Presne tak Pre dual channel to musíš mať zapojené takto
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: p35 dualch.jpg 
Zobrazení: 369 
Velikost: 98.5 KB 
ID: 11043  

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    105

    Nj, tak jsme to šel přepojit a následně to vypadá takhle http://www.jpeg.cz/images/748_mm.jpg ... Doufam, že to ukazuje 400 Mhz jen tak, protože bych měl mít 800Mhz, když je to na Dualu :P Jinak jsme to docela prasil, kdžy jsme si myslel, žeto ma být na stejně barevných slotech že? jinak díky



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Je to v pořádku, deska ukazuje reálnou frekvenci. Efektivní frekvence je díky přenosu informace na náběžné i sestupné hraně signálu 2x rychlejší.

    dořešeno = lock

Podobná témata

  1. CL5 a CL6 Dual channel
    Od ciny v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-04-2011, 18:47
  2. DDR2: Jak zprovoznit dual channel 8GB ram ?
    Od korman v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 14:26
  3. DDR3: Dual Channel při 8GB RAM
    Od acin v sekci Operační paměti
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-11-2010, 21:06
  4. DDR1: Dual Channel
    Od lojza.cr v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-06-2009, 20:24
  5. DDR2: Dual channel
    Od Honza.4.ever v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-12-2008, 12:38