Zdravím všechny!
Řeším otázku, jak vyřešit malou domácí síť (viz nákres).
Internetové připojení mám prostřednictvím kabelové televize přes modem s rychlostí uvedenou na prvním screenu. (ani přesně nevím, co mám ve smlouvě)
Mám dvě možnosti:
1. Buď nahradím stávající modem od KT routerem SMC Barricade WiFi router 2,4GHz, SMCWBR14-G2, 54Mbps (za 781,-Kč) , ze kterého kabelem připojím PC1 (hlavní) a pomocí WiFi ZyXEL WiFi adaptér do USB, 54Mbps, 802.11g, bílý (za 553,-Kč) bych připojil druhé PC. (nebo stačí tahle interní WiFi síťová karta?)
2. Nebo jen pořídím druhou klasickou síťovou kartu do hlavního PC1 a připojím PC2 kabelem tak, aby mi na něm šel net a samozřejmě abych mohl sdílet soubory a tiskárnu, tzn., že se PC2 bude připojovat k netu přes PC1.
Jde o to, že PC2 bude používáno pouze v případě, když hlavní PC1 bude "obsazeno". Tzn., že PC2 nikdy nepojede samostatně (aniž by nejelo PC1).
OTÁZKA:
1.Jaký bude rozdíl v "rychlosti" připojení mezi oběma variantami? (možné problémy?)
2.Bude to fungovat tak, jak jsem to napsal (si namyslel)?
3.Jaké HW komponenty by jste mi doporučili vy? Ty výše tučně uvedené s danými cenami mi nabízí zdejší IT a PC servis.
V sítích jsem se ještě nikdy moc nevrtal, tak mi kdyžtak promiňte nepřesný výrazy.
Ď.![]()