Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 58

Téma: Grafika a základní deska

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    80

    Dobrý den.
    Mohl bych vás poprosit o pomoc?
    Potřebuji poradit s výběrem desky a grafické karty,aby si co nejlépe rozuměli.

    Měl jsem x1650pro,ale po těch nervech s ovladači bych jí rozmlátil kamenem,tak jsem se jí zbavil a chtěl bych novou kartu i novou desku(stará 775vm800asrock) na socket 775
    procesor P4 2,8 , ram 1,5, zdroj fortron 350w a aby byla do pci -e..alespon 512mb(gk)

    velice děkuji za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    HD4670 cokoli silnějšího by asi postrádalo smysl
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    To je sice všechno pěkné, ale bez cenového limitu se nikam nehnem - napiš v jaké cenové relaci by sis komponenty představoval.
    BTW: Raději bych ušetřil na desce a poté vyměnil staré P4 za C2D, z levnějších třeba E5200.
    Jinak jako levné rozumné minimum bych viděl GB P31 DS3L za nějákých 1 400,- a k tomu třeba Radeon HD4670 za podobnou cenu, tady by tě ani moc neomezoval procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    80

    sakra to je rychlost no šetřím na kompletní upgrade pc,takže si teď nemohu moc vyskakovat, ale představoval bych si něco kolem 2500-2800 celkem, ta deska je paráda,taky sem na ní koukal,takže tu si vezmu asi určitě otázka je akorát grafika,páč ta hd4670 je supr, ale zas bych musel dokupovat silnější zdroj...bůůů a to je další litr navíc,takže asi slabší hd že jo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    No na tvou sestavu + Radeon HD4670 bude 350W Fotron stačit, ten Radeon toho moc nespapá - navíc si vystačí s napájením z PCIe slotu.
    Jinak jestli si dobře pamatuju tak VIA chipset + AGP Radeon X1650 měly spolu vždycky problémy..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    80

    myslíte, že HD 4550 512MB DDR3 by byla slabá na nové hry jako crysis na rozumné detaily?je to totiž 64bit a asi by to chtělo 128bit že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od bregedon Zobrazit příspěvek
    myslíte, že HD 4550 512MB DDR3 by byla slabá na nové hry jako crysis na rozumné detaily?je to totiž 64bit a asi by to chtělo 128bit že?
    Ano, ta karta je dobra maximalne na akceleraci HD videa do HTPC ... takze na hry fakt ne-e
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    80

    ach ták no to je super že by to utáhl...ok asi do ní půjdu,rozumný výkon za rozumnou cenu,díky za pomoc!!!
    no ta x1650pro,čekal jsem na ní jak dlouho, nakonec jsem strávil 4 dny přeinstalováním systému a ovladačů a totálně na nic.tomu kdo jí má pod čipsetem VIA a funguje mu, smekám...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Pokud jsi alespoň občasný hráč, tak se IMHO nic slabšího než Radeon HD 4670 nevyplatí - u té 4550ky nejde jen o úzkou pamětovou sběrnici, ale celkově je slabá - já bych už raději zvolil desku s nForce 730i
    // Hold existujou na to různé agp hotfixy atd, ale taky se raději téhle kombinaci vyhýbám, obecně měly některé VIA chipsety problémy s nekompatibilitou GK od ATi (např Radeon 9600 + VIA KT600 taky sekal neplechu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    80

    ahaaa. no hráč určitě jsem,takže ta 4670 je pro mne jasna volba, koupit komplet upgrade celýho kompa od podlahy mam v plánu tak do půl roka a nforce asi bude tedy priorita
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Citace Původně odesláno od bregedon Zobrazit příspěvek
    nforce asi bude tedy priorita
    Proč? Asi jsi mě špatně pochopil, to bylo myšleno jako krajní řešení - zmíněná čipová sada s integrovanou grafikou se vyplatí více než tebou uvedený slaboučký Radeon HD4550, ale výkonově má do takového HD4670 ještě co dohánět.
    Jako upgrade bych tedy teď zvolil mnou uvedenou GB desku, do které časem koupíš C2D.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    80

    no já jsem v životě takový peklo s přeinstal OS a stahováním ovladačů nezažil!!!!
    neskutečný! a to jsem vyzkoušel snad všechny drivery od 5.12 až do 9.5 a bylo jich fakt hodně a k ničemu, a o ovladačích omega se ani nezmiňuji, tam byl problém je vůbec dostat z pc, začínám docházet k názoru, že bůh mě má rád

    jasny, to sem špatně pochopil, ok

    ddrka-sakra no jo,aaaaa rovnou koupit vše nový a hotovo
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 27-05-2009 v 11:13
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Zkus editovat příspěvky než psát dva za sebou.
    Jinak tady odkazy na zmiňované komponenty
    CPU
    MB
    GK
    Nezapomínej, že budeš potřebovat i nové operační paměti - tvé DDRka do nové desky nenarveš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od KunNy Zobrazit příspěvek
    Zkus editovat příspěvky než psát dva za sebou.
    Jinak tady odkazy na zmiňované komponenty
    CPU
    MB
    GK
    Nezapomínej, že budeš potřebovat i nové operační paměti - tvé DDRka do nové desky nenarveš.
    Jenom ta grafika - má sice pasivní chlazení ale snížený takt pamětí na 1746 MHz oproti 2000 MHz což je standard.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Jenom ta grafika - má sice pasivní chlazení ale snížený takt pamětí na 1746 MHz oproti 2000 MHz což je standard.
    A nezapomenout na alespoň nějaký průvan ve skříni....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém Základní deska nebo Grafika??
    Od dejvid1980 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-03-2014, 09:39
  2. nová grafika a základní deska
    Od Brake v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-09-2009, 18:15
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-09-2008, 16:16