Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Vizualizace - jak na ně

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    A mám na mysli vizualizace jaké jsou v různých hudebních programech - jak na ně? Provázaní s hudbou je teď vedlejší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Máš trošku nepřesnou otázku. Co tím máš na mysli?
    Jak udělat plugin?
    Jak vykreslit 'čmáranice'?
    Jaké mají čmáranice matematické vyjádření?
    Co z toho vlastně chceš
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Všechno. Jak tohle funguje, programuje se to, jak (jazyk, návod, ukázka?)? Potřebuju vytvořit řekněme časově neomezený samostatný .exe. Teda, chtěl bych.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    Všechno. Jak tohle funguje, programuje se to, jak (jazyk, návod, ukázka?)? Potřebuju vytvořit řekněme časově neomezený samostatný .exe. Teda, chtěl bych.
    Něco podobného jsem dělal, ale jako screensaver. Bylo to podobé mystify saveru z windows. Psal jsen to v C (Visual C) a pomoci directx. Zkusím doma pohledat zdrojáky.
    PS: výkonná rutina pro screensaver se neliší od rutiny od exe, pouze je jiný 'startovaci bod'
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele CommanderZ
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    533

    Všechno. Jak tohle funguje, programuje se to, jak (jazyk, návod, ukázka?)? Potřebuju vytvořit řekněme časově neomezený samostatný .exe. Teda, chtěl bych.
    Vetsinou to jsou DLL, takze v cemkoliv, co umi vyplivnout nativni DLL, nejlepe samozrejme C++.

    Vykreslovani by pak melo byt pokud mozno akcelerovane grafikou, takze to chce pouzit OpenGL nebo dnes pro windows lepe DirectX (pro 2D konkretne DirectDraw).

    A k tomu samotnemu vykreslovanemu obsahu...to je ciste na tobe, treba jestli to bude 2D nebo 3D. Myslim, ze to vetsnou bude jen hrani si s analytickou geometrii (vykreslovani ruzne rotovanych tvaru, plynule prechody mezi nimi...).

    Sam jsem nicmene nikdy nic takoveho nedelal. Asi, protoze nejsem uplne fanda vizualizaci.

    PS: výkonná rutina pro screensaver se neliší od rutiny od exe, pouze je jiný 'startovaci bod'
    Ani to ne. Screensaver je exe s koncovkou scr. Jenom - aby se to chovalo jako screensaver - by to melo prijimat nektere command line parametry ve windows formatu (tedy oznacene lomitkem, nikoliv pomlckou) aby to rozpoznalo screensaver mod, config mod a preview mod.

    Pred nekolika hry jsem takhle udelal OpenTTD screensaver - pridal jsem podporu techto parametru (ve screensaveru nacist danou ulozenou hru a rovnou spustit), v config modu jit normalne do menu a v preview modu vratit nulu (nepodporovano). Pak si samozrejme musis zajistit jeste aby se to vyplo pri pohybu mysi a pro Win 98 a starsi i sam osetrit vyzadani hesla (to jsem neresil).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Tady mám nějaké starší příklady
    snad ti pomužou
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Tady mám nějaké starší příklady
    snad ti pomužou
    Díky ti, ale, potřebuju něco doslova pro "debily" - tedy doslova, stáhni tohle, koukni támhle, vidíš tamto... Příklady jsou super, jenom než se k nim dostanu chvilku to potrvá
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Jo to si vzpomínam. Zkus vzít visual studio express a directx sdk a přímo v sdk je dost příkladů od úplného začátku. Samozřejmě to předpokládá znalost C/C++
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    ... Samozřejmě to předpokládá znalost C/C++
    Hele, poslední, na co sem koukal bylo Deplhi na střední, od té doby ani ťuk a vyhýbal sem se tomu jak čert kříži Jiný způsob asi neexistuje, co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    Hele, poslední, na co sem koukal bylo Deplhi na střední, od té doby ani ťuk a vyhýbal sem se tomu jak čert kříži Jiný způsob asi neexistuje, co?
    A jak si to jinak představuješ? Nějak to naprogramovat musíš.
    Je samozřejmě možné použít i pascal nebo javu. Co vím tak i do javy se dají zapojit knihovny, které akcelerují grafiku pomocí directx / openGL.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    A jak si to jinak představuješ? Nějak to naprogramovat musíš.
    Je samozřejmě možné použít i pascal nebo javu. Co vím tak i do javy se dají zapojit knihovny, které akcelerují grafiku pomocí directx / openGL.
    Natahuju ruku, ty mě za ni chytneš a povedeš a budeš ukazovat prstem

    Asi takhle - předpokládám, že bych k tomu použil něco odtud - http://www.microsoft.com/express/vb/Default.aspx ideálně kdybys mi napsal, co by na to stačil a bylo zároveň dostatečně jasné pro mě (rozuměj člověka, který když programoval, nikdy mu to nefungovalo, i když měl příkazy logicky správně - hádám chyba byla už v těch vývojových diagramech, které sem nikdy nepochopil). Nikde tam nevidím jak je to s licencemi, nebude mi pak Bill posílat nějaký ten bill

    Čoveče, ani nevíš, jakou sis na sebe ušil boudu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele CommanderZ
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    533

    Na VB se vykasli, je uplne k nicemu. C# je o dost pouzitelnejsi a neni o nic tezsi, stejne je to vsechno jen syntakticka obalka pro dot net.

    Visual Studio Express jsou opravdu zadara, myslim ze i pro komercni pouziti, maji ale oproti lepsim edicim nektere nevyhody (nic co by te melo trapit). Jestli jsi student a mas ISIC, tak si muzes stahnou zadara z DreamSparku plnou verzi Visual Studia Pro i s MSDN pro nekomercni pouziti zadara.

    Ale tak jako tak to nejak naprogramovane byt musi. Necekej, ze ve VB budes mit funkce jako
    Kód:
    Visualisation.Create();
    Visualisation.FadeTo(Color.Red);


    A priprav se, ze k tomu budes potrebovat spoustu hodin studia dokumentace grafickych knihoven a hromadu matiky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    To co jsem ti poslal jsou právě projekty do visual studia (myslím že dokonce express).
    Pokud aspoň trochu vidíš do C/C++/C# , tak ti může pomoci toto. http://www.developer.com/net/csharp/...0918_1435391_1
    Na G najdeš mraky jednoduchých příkladů. Ale jak psal CommanderZ, najdi si hodně času a připrav pod stůl kýbl na nervy.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vizualizace ve Windows Media Player
    Od michal.kolesa v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 09-01-2010, 13:47