Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Instalace XP - chyba při načítání z CD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    14

    Dobrý den, mám takový problém. Rád bych downgradoval notebook z Vist na XP, ale mám problém s tím, že když bootuju z CD tak se po chvíli při načítání souborů, vždy zobrazí tato (viz. příloha) zpráva (a ve stejnou dobu). Nevíte co s tím prosím?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_3190.JPG 
Zobrazení: 188 
Velikost: 107.4 KB 
ID: 11072  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Pro začátek si zkus stáhnout GoldMemory a pořádně tím otestuj paměti, ideálně několika hodinama. Zkus taky napsat komplení konfiguraci počítače.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jestli je disk v režimu AHCI, je potřeba SATA driver (anebo přepnout v Biosu z AHCI na IDE). Při jeho absenci to taky občas takhle padá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    14

    Notebook je to přesně tento: http://toshiba.mironet.cz/toshiba-sa...-vibs+dp92535/ a GM na něm jdu teď spustit.

    P.S. Jak poznám jestli je disk v režimu AHCI?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Pokud specifikuješ typ notebooku, jsme schopni Ti i poradit, kde položku v BIOSu naješ a jak ji změnit
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    14

    No je to ta TOSHIBA... jen jsem nevěděl jestli to hledat ve Vistách nebo v BIOSu. V tom BIOSu jsem to už našel - mám to tedy zkusit přepnou z režimu AHCI na režim Compatibility? (SATA Controller Mode)

    EDIT: GoldMemory je na 37% a zatím se zdá dobrý . Akorát mě tu rozčiluje to *blikání* neregistrované verze .
    Naposledy upraveno uživatelem Targenss: 27-05-2009 v 18:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Přesně tak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Nastavuje se to v BIOSu. Určitě zruš režim AHCI. WinXP se s tím jinak "nepoperou" a nastav režim Legacy IDE či Compatibility.

    EDIT:
    GoldMemory vypni a přehoď AHCI režim, je to rychlejší, než čekat na test. Test můžeš provést i potom
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    14

    No... už je to v půlce, tak to asi nechám . I když paměti by měli být v poho, vzhledem k tomu, že notebook je starej tři dny nrbo kolik. Jinak - co jste mi dávali ten odkaz na GM tak tam download nejde, stáhnul jsem ho odsud: http://www.goldmemory.cz/download.php .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Targenss Zobrazit příspěvek
    No... už je to v půlce, tak to asi nechám . I když paměti by měli být v poho, vzhledem k tomu, že notebook je starej tři dny nrbo kolik. Jinak - co jste mi dávali ten odkaz na GM tak tam download nejde, stáhnul jsem ho odsud: http://www.goldmemory.cz/download.php .

    IMHO BSOD se objevilo pouze při pokusu o instalaci WinXP a ne během práce na NB ve Win Vista, takže to operační pamětí nebude.

    EDIT:
    Zde si můžeš stáhnout drivery pro NB - konfigurátor
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 27-05-2009 v 18:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pokial som dobre pozeral na stranke, tak si mal predinstalovany Windows Vista a zroven by si mal mat prilozene medium Downgrade to Windows® XP Professional Edition (Toshiba-Recovery DVD).

    Originálny Windows Vista® Business Edition (predinštalovaný, pomôcka Toshiba-HDD Recovery) + prechod na nižšiu verziu originálneho Windows® XP Professional Edition (Toshiba-Recovery DVD)

    Z neho si mozes urobit downgrade na XP.

    Postup mas v prilozenom *.pdf
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    14

    Tak XP je už nainstalováno, teď tam musím hodit ty všechny možné ovladače. Přes to Toshiba Downgrade DVD jsem to nedělal, protože nic takového nemám... kde jsi to tam četl? Jediné co k tomu ten kamarád dostal je:

    TOSHIBA
    Složka obnovení HDD
    Varování!
    Neodstraňujte nebo neměňte
    tyto soubory a složky.

    Jakékoliv změny mohou
    poškodit systém obnovení HDD!

    A ani přesně nevím k čemu mi to je dobrý...

    Jinak GM proběhl v pořádku .
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    V postu #10 je odkaz, kde si můžeš stáhnout veškeré drivery pro NB
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    14

    Jojo, o tom vím, díky . Taky to teď stahuju, jen si nejsem jistej jestli tam je všechno... snad ano .
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Targenss Zobrazit příspěvek
    Přes to Toshiba Downgrade DVD jsem to nedělal, protože nic takového nemám... kde jsi to tam četl?
    Tento model sa dodava s predinstalovanymi Vista Business. K NTB je prilozene Recovery DVD, z ktoreho mas moznost urobit downgrade na Win XP. Vyhoda takehoto riesenia spociva v tom, ze nemusis hladat ziadne ovladace, vsetko mas na tom DVD. Po instalacii je NTB ako z vyroby, aj so vsetkymi specialnymi utilitami od Toshiby.

    Len tak namatkou, predajcovia ALZA, AGEN ... to maju priamo na stranke. Bud kamosa v Mironete pekne odrbali, alebo sam nevie co ma
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chyba při načítání operačního systému
    Od AO0 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 17-07-2011, 17:05
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-09-2009, 21:25
  3. 3,5 HDD PATA: Chyba při načítání
    Od Honza.4.ever v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-11-2008, 21:42
  4. chyba při načítání operačního systému
    Od petr28 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 17-01-2008, 00:05
  5. Chyba při načítání operačního systému, nelze spustit nouzový režim
    Od petr28 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 19-12-2007, 02:25