Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: SP2 mate uz nekdo?

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    Tak jsem si vsim ze vysel SP2 pro vistu http://technet.idnes.cz/microsoft-vy...2_software_jza
    mate ho uz nekdo ? Jsou zmeny znatelne? Mam pocestelou vistu jednim softem jakou SP si mam stahnout ENG bo CZ
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele CommanderZ
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    533

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Tak jsem si vsim ze vysel SP2 pro vistu http://technet.idnes.cz/microsoft-vy...2_software_jza
    mate ho uz nekdo ? Jsou zmeny znatelne? Mam pocestelou vistu jednim softem jakou SP si mam stahnout ENG bo CZ
    Pockej si, az bude k dispozici na Windows Update, tak nebudes muset nic resit. A myslim, ze En SP na CZ Vistu nebude dobry napad
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    On je již pro českou mutaci???
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele CommanderZ
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    533

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    On je již pro českou mutaci???
    Prave ze ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Mam pocestelou vistu jednim softem jakou SP si mam stahnout ENG bo CZ
    Pokud se jedná o nějakou pokoutnou aplikaci jazykového balíčku (oficiálně to lze jen u verze Ultimate), tak bych měl vůbec obavu o korektní funkčnost po aplikaci SP. Každopádně doporučuji před jeho aplikací provést kompletní zálohu systému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    SP2 pro češtinu zatím nevyšel, a aplikovat eng na českou instalaci možná ani nepůjde nebo to může mít neočekávaný následky (nefunkčnost celýho systému). I když co jsem teď tak našel, tak SP2 beta anglická šla na českou Vistu aplikovat "bez problému" (ale pouze offline stažená verze, ne přes WinUpdate).

    Je otázka, nakolik jsou novinky v SP2 pro koho tak důležitý, aby to musel mít neprodleně nainstalovaný a nemohl počkat na jazykovou verzi s podporou češtiny (např. - kdo vypaluje DVD přímo ve Windows, aby potřeboval nutně podporu vypalování BluRay? kdo má zařízení BlueTooth vyžadující novou verzi protokolu? atd.)

    Pro toho, kdo má instalačky v angličtině (a aplikovaný MUI balíček pro češtinu), by bylo nejčistější řešení nová instalace Visty, do ní nainstalovat SP1 (pokud není integrován), volitelně zavolat "vsp1cln.exe" (vyčištění souborů a zmenšení velikosti Windows), pak SP2 (volitelně opět "compcln.exe" - vyčištění), a pak nainstalovat language pack pro češtinu pro SP2 (obsahující soubory SP2 RTM - není k dispozici "oficiálně" od MS, ale po chvíli googlení lze stáhnout ISO o velikosti cca 3GB obsahující language packy pro jazyky včetně češtiny).


    Lze také provést integraci SP2 do instalaček, bohužel vLite to zatím nepodporuje, takže je potřeba to udělat ručně nástrojem SysPrep instalací nové kopie Visty na čistou partition (postupem obdobným integraci SP1 - není to až tak složitý, jak to vypadá na první pohled) a pak do nich klidně ještě naintegrovat češtinu (protože při instalaci jiný verze než Ultimate není pak instalace jazykovýho balíčku k dispozici, ale pomocí integrace do instalaček to udělat lze). Dělal jsem to zrovna tenhle týden, už mám instalačku s naintegrovaným SP2 v češtině připravenou a vyzkoušenou (budu to teď instalovat na jeden novej počítač). Integraci češtiny jsem musel také provést ručně protože vLite si s tím nějak neporadil (ani do SP1 mu to nešlo), ačkoliv by to umět měl - lze to udělat "ručně" pomocí dávkovýho skriptu, příklad zde: http://www.msfn.org/board/How-to-int...st-t99648.html

    Lze takto např. nainstalovat Vista Business v češtině z anglických instalaček.


    // EDIT ještě jsem zjistil že odkaz na slipstreaming teď nefunguje (pravděpodobně shozenej server), stejnej postup je zmiňován zde: http://www.mydigitallife.info/2008/0...ows-vista-rtm/ (integraci SP1 sice zvládne i vLite, ovšem stejný postup lze použít i pro slipstreaming SP2)
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 29-05-2009 v 11:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele CommanderZ
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    533

    Nekde jsem cetl, ze ma Vusta byt po aplikaci SP2 podstatne mene nenazrana na misto, ze pry si bude umet svoje soubory nejak procistovat. Na to jsem hodne zvedavy, moje instalace ma po dvou mesicich 20 giga...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. LCD: Máte někdo LG L246WHX-BN ?
    Od Tumig v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 13:23
  2. LCD: 27" LCD Acer AL2723W máte někdo zkušenost?
    Od premik22 v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 20:05
  3. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 01:07
  4. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-02-2007, 19:48
  5. máte někdo zkušenosti s notebooky ADVENT?
    Od vojca v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-11-2006, 12:31