Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Vlastní ikonka složky na CD

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Zdravím,

    netuší někdo jak docílit toho, aby se na vypáleném CD zobrazovala vlastní ikonka určité složky? Soubor *.ico bych umístil na vypálené CD do složky, u které chci, aby se vlastní ikonka zobrazovala. Akorát nevím, jak v souboru desktop.ini zadat cestu k souboru *.ico. Pravděpodobně se tam bude muset zadat nějaká proměnná pro CD/DVD mechaniku. Mohlo by to vypadat takto:

    Kód:
    IconResource=%PROMENNA%\Složka\*.ico,0
    Jenže nevím, jak zadat tu proměnnou. Nemá s tím někdo zkušenosti a nemohl by mi poradit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Ve vlastnostech složky si lze nastavit i ikonu, jaká se bude místo klasické složky zobrazovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Nejde použít autorun.inf?
    obsah souboru:
    [autorun]
    icon=autorun\autorun.ico
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    To kewin00: Jenže po vypálení se zobrazuje klasická ikona složky, protože v souboru desktop.ini zůstane původní cesta k souboru *.ico.


    To mstejska: Tohle určuje ikonu, která se bude zobrazovat u mechaniky po vložení CD/DVD.
    Naposledy upraveno uživatelem LuSil: 28-05-2009 v 23:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Teoreticky by mělo fungovat tohle, ale zkoušel jsem a nefunguje. Tak nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Kam si umístil soubor *.ico?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    desktop.ini byl ve složce kterou jsem chtěl oikonkovat a inkonka v podsložce autorun té samé složky. Ještě je možné plácnout ji přímo do měněné složky. Zkusím
    PS: tak nepomohlo to, ani absolutní cesta.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    To je škoda. Ale určitě to nějak jít musí, protože jsem jednou stahnul ISO image na kterém jedna složka měla vlastní ikonu. Jenže už nevim co to bylo zač

    Jinak díky za ochotu se tímhle vůbec zabývat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    [.ShellClassInfo]
    IconResource=D:\Storage\Software\Oracle 10\autorun.ico,0

    Takhle vypadá Desktop.ini ve složce oracle. Ale musel jsem to nastavit přes properties složky a na záložce customize, změnit ikonu. Když jsem ale desktop.ini překopíroval do jiné složky, tak to nebylo bráno v potaz a tvrdošíjně to stále ukazuje původní ikonku složky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mno v tom prvnim prispevku to mate spravne, ale ne pro vymenna media - ty musi zacinat vzdy dvemi teckami. Prikladam muj autorun.inf (v zipu je skryty) + slozku s ikonou - podle potreby zmente cestu a nazev disku v .inf
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ikonka.png 
Zobrazení: 107 
Velikost: 49.9 KB 
ID: 11100  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Já bych řek, že se musí v desktop.ini zadat do cesty k souboru *.ico nějaká ta proměnná pro mechaniku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Utek Zobrazit příspěvek
    Já bych řek, že se musí v desktop.ini zadat do cesty k souboru *.ico nějaká ta proměnná pro mechaniku.
    Neresi se to pres dektop.ini (jako u slozek nebo zastupcu u kterych se ikona bere z .dll nebo .exe a dale pak specifikuje cislo ikony) ale pres autorun.inf - viz. muj archiv - stahnete si ho a mrknete do nej (opet podotykam, ze ma atribut "skryty" - to kvuli tomu, ze je to karta z fotaku...)

    edit: u tech desktop.ini se navic ikony cachuji takze muze byt problem pri dosazeni limitu (matne si vzpominam, ze kolem 500)

    edit2: promennou nemusite pouzivat protoze se cesta bere z disku, kde je autorun.inf a ty dve tecky na zacatku supluji "promennou"

    edit3: nemate cirou nahodou Windows 7 ve kterem je autorun zakazan u vymennych disku?
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 29-05-2009 v 00:43
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Ten můj příspěvek o desktop.ini byla reakce na mstejska, jenže než sem to odeslal, tak si mě předběhl :-).

    Do tvého archivu jsem koukal a matně si vzpomínám, že takhle nějak to bylo i v ISO image, který jsem kdysi stahnul. Ale zajímalo by mě, která složka v cestě..\DCIM\CANONMSC na CD by měla po vypálení vlastní ikonku. Myslím si, že to mění jenom ikonu která se zobrazí u mechaniky v "Tento počítač". Já měl na mysli aby vlastní ikonku měla některá ze složek na vypáleném CD jako takovém.

    Windows 7 nemám. Vlastním Windows Vista Ultimate.

    Edit: Tak jsem z obsahu tvého archivu vytvořil ISO image i s jmenovkou, kterou si zadával do souboru Autorun.inf a vložil sem ho do virtuální mechaniky. Dopadlo to jak sem předpokládal. Změnila se pouze ikona u mechaniky v "Tento počítač"
    Naposledy upraveno uživatelem LuSil: 29-05-2009 v 01:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek

    edit3: nemate cirou nahodou Windows 7 ve kterem je autorun zakazan u vymennych disku?
    Jo mám. Ale zkouším to na harddisku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Utek Zobrazit příspěvek
    netuší někdo jak docílit toho, aby se na vypáleném CD zobrazovala vlastní ikonka určité složky?
    Postupuješ následovně:
    • V inkriminované složce vytvoříš např. pomocí Poznámkového bloku soubor desktop.ini.
    • Do něho vložíš následující:
      Kód:
      [.ShellClassInfo]
      IconFile=%PROMENNA%\Složka\*.ico
      IconIndex=0
    • Pomocí příkazu attrib (či jinak) nastavíš soubor jako systémový a skrytý (není nutné).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nezobrazuje se ikonka k ovládání zvuku + Ještě jeden malý dotaz
    Od Domingster v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-11-2015, 14:57
  2. Vlastní PC sestava
    Od Creeperak v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-09-2013, 21:04
  3. Vodní chlazení: Vlastní vodník
    Od dolar8 v sekci Chlazení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 13-07-2013, 19:11
  4. Windows 7: Na plose se mi objevila ikonka "domaci skupina"
    Od cuaron v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-08-2011, 18:44
  5. vlastní stránky
    Od chalupa v sekci Internet
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-07-2011, 12:51