Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: :( PC jede, porty ne

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    Zdravím pánové,
    mám takový problem: Dostal se mi do roky PC, taková malá žabka(dřív to bylo snad jako server čico). Problém je v tom že po spuštění se začal bootovat linux což jsem nechtěl, tak si říkam nastavím bootovaní a ouha kamen urazu.. nejela mi klavesnice, zkousim druhou, treti nic... porad jen sviti scroll lock zkousel jsem USB klavesnici ta se taky nechyta, ani flash nejde... ale pritom co mam info tak ten pc driv normalne jel... jinak deska je tam ITX, moniotr a tak jede co je integrovany na desce..
    Tak jsem PC rozebral, vycistil, prepastoval apod (zbytecnosti ale kdyz uz to mam venku ) smazl bios, říkal jsem si že to třeba je nastavene v biosu... no nebylo horší je že teď už se nedostanu ani k bootovaní jelikoz to chce loadnout bios po tom co jsem ho smazal a bez klavesnice to dost dobre nejde

    Nemáte někdo tip?

    Jeste me napada dat tam radic na USB, jenze ten BIOS neuvidi a tezko mi dovoli klavesnici ho ovladat pres radic pridavny...

    Edit: pro upresneni je to tento PC. Standartni verze
    Naposledy upraveno uživatelem Tommula: 29-05-2009 v 06:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    ono existuje i
    http://www.axago.cz/cz/produkty/pci-...y/PCIC-10.html
    ale je otázkou je vidět už při biosu

    horší je že teď už se nedostanu ani k bootovaní jelikoz to chce loadnout bios po tom co jsem ho smazal a bez klavesnice to dost dobre nejde
    a co že to chce?

    koukám že to má vyndavací bios asi jediná šance pro tebe je nechat někde flashnout nový a pak nějaký řadič
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    a co že to chce?

    koukám že to má vyndavací bios asi jediná šance pro tebe je nechat někde flashnout nový a pak nějaký řadič
    Já to chápu tak, že po resetování (nikoli smazání) BIOSu jen něco ve stylu "Default settings loaded, please press F1 to continue or DEL to enter BIOS". Takže v BIOSu problém nebude, v tom bych se nevrtal. Spíš buď odešel nějaký čip co se stará PS/2 a USB, nebo jen shořela nějaká pojistka, tuším že je někde na desce poblíž portů. -HoNY- by mohl vědět přesně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Mrkni sa, ci nemas zapojeny BIOS Write-Protect Jumper.

    Verim, ze si nezapinal PC, ked si mal prepojeny jumper na reset BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    Ne nezapinal jsem pc kdyz jsem resetoval bios, spatne jsem se vyjadril, nesmazal jsem bios jen resetl ( smazal puvodni nastaveni) a ted to po me chce loadovat nastaveni biosu ale bez klavesnice se k nemu nedostanu...

    Editor PO: na ten jumper s tim writem mrknu, ale ten by na to mohl mit vliv ze nejede klavesnice? a sviti jen scroll lock? :/

    Edit1: presne to pise: to jeste pise PS2 keyboard connected incorrectly krom toho s biosem ze mam jet dal pomoci F2 nebo vlezt do biosu pomoci F1..vtipalek

    Edit2: BIOS Write-Protect Jumper sem nenasel..
    Naposledy upraveno uživatelem Tommula: 29-05-2009 v 11:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Suvis s klavesnicou to nema. Len mi napadlo, ci to nesuvisi s resetom BIOSu.

    Nerozumiem tomu, ze to "chce loadnut" BIOS. Tu je nieco o BIOSe a jeho recovery http://www.msi.com/index.php?func=html&name=service_note#recovery , mozno by ti pomohla ta disketa s BIOSom.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: BIOS protect.PNG 
Zobrazení: 141 
Velikost: 32.4 KB 
ID: 11106  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    Nee to jsem asi spatne napsal nebo nevim...
    Jelikoz jsem resetoval bios tak potrebuje obnovit nastaveni (bootovani atak podobne) proto preci po kazdem resetu biosu pres jumper musis do biosu a idelane dat load defaut bios nebo si ho nastavit dle sveho...a to muzu udelat jen s klavesnici...

    jak koukam tak koukam a ten writer jumper na te desce proste neni
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Možná je to mimo mísu.
    Předpokládám, že laborujete s PS2 klávesnicemi, protože USB klávesnici v default módu desky fungují málokdy. Několikrát jsem byl v situaci, že jsem musel nejprve připojit klasickou klávesnici a v biosu jsem nastavil možnost USB klávestnice a pak už problém nebyl. Taky se mi stalo, že jsem nechtě ohnul jeden pin na konektoru PS2 a problém byl na světě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    [QUOTE=matyyy;254048]ono existuje i
    http://www.axago.cz/cz/produkty/pci-...y/PCIC-10.html
    ale je otázkou je vidět už při biosu

    tak jsem prave vyzkousel USB radic do PCI slotu a nic... vubec se nic enchyta ani flash.. takze to potrebuje win.. nejspis...

    jeste me napadlo zda neni spatny ten slot PCI ale ten jede, sitovka v nem zije v pohode..teda aspon blika..

    Sitovka na zakl. desce nejspis taky funguje prtooze signalizuje cinnost pri pripojenem kabelu..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    Citace Původně odesláno od xmarek Zobrazit příspěvek
    Možná je to mimo mísu.
    Předpokládám, že laborujete s PS2 klávesnicemi, protože USB klávesnici v default módu desky fungují málokdy. Několikrát jsem byl v situaci, že jsem musel nejprve připojit klasickou klávesnici a v biosu jsem nastavil možnost USB klávestnice a pak už problém nebyl. Taky se mi stalo, že jsem nechtě ohnul jeden pin na konektoru PS2 a problém byl na světě.
    zkousel jsem nekolik klavesnic a vsechny tam sly tak jak maji a nepredpokladam ze by byly vsechny spatne kdyz jsem je vzal od druheho pc... USB klavesnici sem taky zkousel.... a do biosu se bez zadne klavesnice nedostanu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    chjo tak kdyby byl PS2 port uplne mrtvy tak by tam nejel zadny signal ne? a vzhledem k tomu ze klavesnice normalne problikne vsemi tremi lid a pak se rozne scroll lock tak je mi to divne..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Některé desky měly v minulost možnost jumprem ovlivnit možnost zapnout počítač myší nebo klávesnicí, ale o možnosti vypnout PS2 port nevím. Reset BIOSu to určitě nemohl způsobit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Tommula Zobrazit příspěvek
    Nee to jsem asi spatne napsal nebo nevim...
    Jelikoz jsem resetoval bios tak potrebuje obnovit nastaveni (bootovani atak podobne) proto preci po kazdem resetu biosu pres jumper musis do biosu a idelane dat load defaut bios nebo si ho nastavit dle sveho...a to muzu udelat jen s klavesnici...

    jak koukam tak koukam a ten writer jumper na te desce proste neni
    Reset BIOSu cez jumper je to iste ako volba default nastaveni v BIOSe.

    Popis blizsie tu hlasku, co sa teraz objavuje, alebo to odfot.

    Default nastavenia nemusis menit, PC musi byt schopne nabootovat (pri standardnej konfiguracii).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Citace Původně odesláno od Tommula Zobrazit příspěvek
    chjo tak kdyby byl PS2 port uplne mrtvy tak by tam nejel zadny signal ne?
    Stačí špatný pin a k probliknutí může dojít. RS232 a USB jsem odvařil, ale PS2 se mi zrušit nepovedlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    Ten bios jsem resetoval az po tom co jsem zjistil ze nejde klavesnice tak jsem to rozebral vycistil (pc), a resetoval bios zda to nepomuze ... nepomohlo...

    abych to shrnul, potrebuji zda nekdo nevi jak se pres toto dostat kdyz klavesnice nehodla kamaradit s PC...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ventilátory: porty na vetrak
    Od lukyss v sekci Chlazení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2012, 18:21
  2. Problém s USB porty
    Od Phillo v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-02-2012, 17:22
  3. Porty na routeru???
    Od typek.cz v sekci Sítě
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 14-06-2011, 07:44
  4. Router + porty záhada!
    Od Deexer v sekci Sítě
    Reakcí: 59
    Poslední příspěvek: 10-09-2008, 15:25
  5. nefungují usb porty
    Od Dave777 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 18-11-2007, 19:40