nová sestava zlobí při startu
zdravim, tak jsem dal u kolegy dohromady sestavu kterou jsem tady nedávno konzultoval:
A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz
AMD Phenom II X3 720 Black Edition
Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM
Corsair Power Supply VX450 450W
Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 1.0)
Gigabyte GTS 250 1GB DDR3 GV-N250ZL-1GI
WD Caviar Blue 3.5" 320GB WD3200AAKS
+ stará DVD mechanika a stará bedna
no a po spuštění se vše roztočí, akorát že PC začne najíždět asi až po 40 sekundách, do té doby je tma a nic ani nepípne.
dokonce jsem nainstaloval winXP, desku, grafiku a vyzkoušel 3D mark 06, vše stabilní - výsledek jsem zapomněl, ale buď 11990 nebo 12990, což se mi zdá OK.
teploty všeho v pořádku /v Everestu/ - prostě při zapnutí nebo restartu je tma, z které se vzbudí /normálně pípne a najede/ až po dlouhé době - no a někdy nenajede vůbec. :turtle
kontroloval jsem kabely, odpojil IDE kabel, vyměnil SATA kabel, vypojil všechny ovládací kablíky až na power, vyndal jednu pamět, skoro vše vyndal a zandal a nic :runaway
no jsem z toho na mrtvici
nemáte někdo nějaký nápad? teď to tady sice nemám a nemůžu nic zkusit, ale třeba se s tím někdo už setkal
A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz
AMD Phenom II X3 720 Black Edition
Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM
Corsair Power Supply VX450 450W
Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 1.0)
Gigabyte GTS 250 1GB DDR3 GV-N250ZL-1GI
WD Caviar Blue 3.5" 320GB WD3200AAKS
+ stará DVD mechanika a stará bedna
no a po spuštění se vše roztočí, akorát že PC začne najíždět asi až po 40 sekundách, do té doby je tma a nic ani nepípne.
dokonce jsem nainstaloval winXP, desku, grafiku a vyzkoušel 3D mark 06, vše stabilní - výsledek jsem zapomněl, ale buď 11990 nebo 12990, což se mi zdá OK.
teploty všeho v pořádku /v Everestu/ - prostě při zapnutí nebo restartu je tma, z které se vzbudí /normálně pípne a najede/ až po dlouhé době - no a někdy nenajede vůbec. :turtle
kontroloval jsem kabely, odpojil IDE kabel, vyměnil SATA kabel, vypojil všechny ovládací kablíky až na power, vyndal jednu pamět, skoro vše vyndal a zandal a nic :runaway
no jsem z toho na mrtvici
nemáte někdo nějaký nápad? teď to tady sice nemám a nemůžu nic zkusit, ale třeba se s tím někdo už setkal
prostě se vše točí a po dlouhé době pípne a začne najíždět. v biosu jsem byl a myslím, že jsem po instalaci win nechal boot jen z HD a ostatní dal none. jestli se to tam nastavuje jště někde nevím
tímhle to asi být nemůže, protože to dělá ještě před Biosem
tímhle to asi být nemůže, protože to dělá ještě před Biosem
Začal bych BIOSem. Dle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (je to poslední verze) a BIOS aktualizuj.
díky, na ten BIOS kouknu a zkusim ho tam dát /ještě jsem to nedělal/
předpokládám rozbalit na Flash a v BIOSu si myslím že bude nějaká volba pro flash?
nebo je to jinak?
předpokládám rozbalit na Flash a v BIOSu si myslím že bude nějaká volba pro flash?
nebo je to jinak?
[QUOTE=Leroj;254370]díky, na ten BIOS kouknu a zkusim ho tam dát /ještě jsem to nedělal/
nebo je to jinak?[/QUOTE]
Přesně tak.:thumb F8 Q-Flash a pak jen určíš cestu k tomu novému BIOSu.
Přesně tak.:thumb F8 Q-Flash a pak jen určíš cestu k tomu novému BIOSu.
Mno jestli tam měl starej bios což z 99% jo tak není co řešit tohle je nejčastější příčiny nové desky a ještě novější procesory
[QUOTE=Leroj;254370]díky, na ten BIOS kouknu a zkusim ho tam dát /ještě jsem to nedělal/
Máš 2 možnosti:
[LIST=1]
Jak píše fanynek, rozbal BIOS na flashku a v BIOSu vyber možnost Q-Flash (F8), poté se stačí jen řídit instrukcemi Zformátuj flashku jako bootovací, rozbal na ni BIOS + flashovací utilitu (vše je ve staženém archivu). Nabootuj z flashky a spusť flashovací utilitu. Poté se stačí řídit instrukcemi. instrukcemi
Máš 2 možnosti:
[LIST=1]
Ahoj, koukám, že máš black edition, mě něco podobného někdy dělá C2D když ho přetaktuju, chvíli hučí všechny větráky a točí se DVDčko asi tak 10-15 vteřin, pak vše ztichne asi na 5-10 vteřin a pak teprve začne nabíhat bios. Bios jsem tuším 1x upgradoval, hned po koupi počítače. Co se mi ale nestalo, je, že by počítač vůbec nenaběhl jako tobě.
jj u asuse m2n-68 jsem měl taky starej bios a jelikož jsem zvyklej, že jakmile se PC do 15s nerozsvítí je někde chyba tak jsem s tim zápasil až do druhýho dne...pak jsem přišel na to že se rosvicí ale po oněch 40-45s
no bylo to biosem...po updatu se rozvicel do 5s...paráda
takže taky si myslím, že to bude stejný...;)
no bylo to biosem...po updatu se rozvicel do 5s...paráda
takže taky si myslím, že to bude stejný...;)
tak večer nebo zítra proběhne akce, zatim jen doplním že po zapnutí to najíždí /za dlouho/, ale po restartování to před biosem zůstane viset. no možná by se to po pár minutách rozjelo, ale to jsem nezkoušel. aspoň tak nějak jsem to vypozoroval.
a drobný dotaz: ten flash trvá jak dlouho? - sekundy, minuty, nebo :turtle
a drobný dotaz: ten flash trvá jak dlouho? - sekundy, minuty, nebo :turtle
[QUOTE=Leroj;254572]tak večer nebo zítra proběhne akce, zatim jen doplním že po zapnutí to najíždí /za dlouho/, ale po restartování to před biosem zůstane viset. no možná by se to po pár minutách rozjelo, ale to jsem nezkoušel. aspoň tak nějak jsem to vypozoroval.
a drobný dotaz: ten flash trvá jak dlouho? - sekundy, minuty, nebo :turtle[/QUOTE]
Verzi BIOSu najdeš buď při postu nebo Ti ji poví Everest, aby jsi případně neflashoval zbytečně. Flash BIOSu je otázkou pár minut, je to rychlé. Hlavně neflashuj z Windows a nesmí Ti zrovna vypnout elektriku ;)
a drobný dotaz: ten flash trvá jak dlouho? - sekundy, minuty, nebo :turtle[/QUOTE]
Verzi BIOSu najdeš buď při postu nebo Ti ji poví Everest, aby jsi případně neflashoval zbytečně. Flash BIOSu je otázkou pár minut, je to rychlé. Hlavně neflashuj z Windows a nesmí Ti zrovna vypnout elektriku ;)
takže závěrečný report:
BIOS přehrán /byla tam verze F3 :hmm/, proud nevypnuli, bylo to rychlý a především:
vše šlape /teda zatím/ :)
-no až na jeden pam. modul, ten nejede nikde a je na reklamaci - proto to bylo tak zmatený, blbnul BIOS a ještě ta paměť :thumbdown
takže díky za spolupráci a zítra to vypadá na řešení problému s HD na jiným kompu, ale to se ozvu až zítra :D
edit: Kevin00
chtěl jsem dát pár rep. bodů, bohužel mohu jen jeden a navíc tobě ani ten :rules - sice se mi to nelíbí, ale nic s tím nenadělám, takže se pokusím si to pamatovat.
BIOS přehrán /byla tam verze F3 :hmm/, proud nevypnuli, bylo to rychlý a především:
vše šlape /teda zatím/ :)
-no až na jeden pam. modul, ten nejede nikde a je na reklamaci - proto to bylo tak zmatený, blbnul BIOS a ještě ta paměť :thumbdown
takže díky za spolupráci a zítra to vypadá na řešení problému s HD na jiným kompu, ale to se ozvu až zítra :D
edit: Kevin00
chtěl jsem dát pár rep. bodů, bohužel mohu jen jeden a navíc tobě ani ten :rules - sice se mi to nelíbí, ale nic s tím nenadělám, takže se pokusím si to pamatovat.
Ty ramky si neměl v kitu, že ne...?
Pokud jo tak bys je musel reklamovat obě....
Jinak je prima že se ti flash povedl:thumb
...a jakej je problém s tim Hd
Pokud jo tak bys je musel reklamovat obě....
Jinak je prima že se ti flash povedl:thumb
...a jakej je problém s tim Hd
jj byly v kitu, no napíšu do Alfy a uvidím /kdyžtak mu půjčim jednu svoji, bůhví jak to bude dlouho trvat/
k HD - dostal jsem info, že měsíc stará sestava přestala nanachází syst. disk - píše to něco jako že nebyl nalezen disk a chtěj prej nějakej vložit :runaway je to novej WD 6400 AAKS
zajímavý je, že mu to blblo asi před týdnem, ale než se mnou dotelefonoval, tak to resetoval a komp najel. tak jsme to nechali být a je to tady znova
no zítra by to měl přivézt, tak budu moudřejší - kouknu na kabely, napájení, do BIOSu, případně zkusím připojit do svého USB boxu - nic jiného mě zatim nenapadá
k HD - dostal jsem info, že měsíc stará sestava přestala nanachází syst. disk - píše to něco jako že nebyl nalezen disk a chtěj prej nějakej vložit :runaway je to novej WD 6400 AAKS
zajímavý je, že mu to blblo asi před týdnem, ale než se mnou dotelefonoval, tak to resetoval a komp najel. tak jsme to nechali být a je to tady znova
no zítra by to měl přivézt, tak budu moudřejší - kouknu na kabely, napájení, do BIOSu, případně zkusím připojit do svého USB boxu - nic jiného mě zatim nenapadá
Stáhni si utilitu výrobce Data Lifeguard Tools a otestuj disk, jestli je v pořádku ;)
[QUOTE=kevin00;254651]Stáhni si utilitu výrobce Data Lifeguard Tools a otestuj disk, jestli je v pořádku ;)[/QUOTE]
dík, stáhnul jsem , ale pokud ho PC nevidí tak to bude asi problém
jedině že by to šlo v tom mým boxu...
no zítra budem moudřejší
jo ještě tam je nějaká utilita Data Lifeguard Diagnostic, ta je k čemu?
dík, stáhnul jsem , ale pokud ho PC nevidí tak to bude asi problém
jedině že by to šlo v tom mým boxu...
no zítra budem moudřejší
jo ještě tam je nějaká utilita Data Lifeguard Diagnostic, ta je k čemu?