Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Nový Hdd

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    25

    Prosím o pomoc,mám ZD FIC KT-600 Pro, s čip sadou VIA VT8377 Apollo KT600,starý Hdd WDC WD800BB-00JHA0 (74 GB).
    Koupil jsem nový,Samsung 250Gb HD252HJ,Sata.Deska podporuje Sata,ale i po povolení v Biosu mi tento nový disk nedetekuje,nevím kde by mohl být problém. prosím poradí někdo?
    Díky Milan
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Nedetekuje znamena ze ho nevidis ani v bious/behem bootovani nebo ho jen nevidis v tomto pocitaci?

    Mas na tom disku vytvorenej oddil? Nejspis, ne, takze pravym na tento pocitac -> spravovat -> sprava disku -> vybrat hdd a vytvorit novy oddil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    25

    nevidím ho ani v biosu/běhěm bootování-když jsem zkoušel připojit ho přes kartu i-tec sata150 raid,dopadlo to stejně......
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Problém môže byť v tom, že doska má asi radič podporujúci SataI a hdd je SataII. Hdd Samsung sa pomocou softu ES-Tool dajú prepnúť na SataI - musíš to však spraviť na doske, ktorá podporuje SataII
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    25

    Chlapi díky za rady,v počítači už je vidět,mám ho jako E,naformátovaná NTFS,ale bohužel Bios ho nedetekuje stále-je připojen přes PCI Sata 150 Raid,mám povolen IRQ11 na kterém ta karta je,Sata nastaveno na Raid,ale Bios stále nic,ni,nic,potvora,jinak je to Sata I.........
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Už je přepnutej tou utilitkou na SATA I (tou co psal Robky) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    25

    Mám ještě dotaz,po konzultaci s odborníkem který dříve servisoval matky od FIC mi bylo sděleno,že stačí na HDD jumperem snížit rychlost na 1,5Gb/s ze 3Gb/s-kterým v pořadí?neví to někdo-nechci dělat pokus - omyl pokud by to někdo věděl.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od hydrovany Zobrazit příspěvek
    Mám ještě dotaz,po konzultaci s odborníkem který dříve servisoval matky od FIC mi bylo sděleno,že stačí na HDD jumperem snížit rychlost na 1,5Gb/s ze 3Gb/s-kterým v pořadí?neví to někdo-nechci dělat pokus - omyl pokud by to někdo věděl.....
    Co třeba číst

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Problém môže byť v tom, že doska má asi radič podporujúci SataI a hdd je SataII. Hdd Samsung sa pomocou softu ES-Tool dajú prepnúť na SataI - musíš to však spraviť na doske, ktorá podporuje SataII
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    25

    Jasně,díky,mám už ES-Tool na CD,jen budu asi muset použít našich PC.....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Novy HDD
    Od Queedo v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-09-2012, 19:07
  2. Nový PC
    Od Roman008 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 14-08-2009, 23:10
  3. Nový PC
    Od Chromečka v sekci PC - archiv
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 02-09-2008, 14:17
  4. Nový PC
    Od robotic v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 12:11