HDD Seagate Barracuda - vadný firmware
Vlastním jeden HDD Seagate Barracuda 7000.11 ST350032AS (500 GB). Dnes se mi projevila chyba ve firmwaru tohoto disku, kdy již není detekovatelný BIOSem (kolem tohoto vadného firmwaru bylo spousta povyku na internetu, takže o tom asi většina z Vás hodně ví). Pokusil jsem se nahrát nový firmware, ale není to možné.
Věděl by někdo, jak z tohoto disku zachránit data, případně celý disk? Jsou na něm velice citlivá a důležitá data (zálohu jsem se chystal udělat dnes, bohužel mne disk předstihl cca o 5 minut). Díky předem za rady.
Věděl by někdo, jak z tohoto disku zachránit data, případně celý disk? Jsou na něm velice citlivá a důležitá data (zálohu jsem se chystal udělat dnes, bohužel mne disk předstihl cca o 5 minut). Díky předem za rady.
Nezachraňuje ty data u téhle vadné série seagate v rámci záruky (nebo aspon za nejakej snizenej poplatek)? Někde sem o tom zaslechl, snad to nebyla halucinace..
O tom, že by to Seagate dělo, nic nevim, ale je to možný... Obnovu za velký prachy dělat nebudu, to to radši půjdu reklamovat.
[QUOTE=Hurura;254564]O tom, že by to Seagate dělo, nic nevim, ale je to možný... Obnovu za velký prachy dělat nebudu, to to radši půjdu reklamovat.[/QUOTE]
Možné to je: Seagate vysvětluje problémy s firmware svých pevných disků
Možné to je: Seagate vysvětluje problémy s firmware svých pevných disků
Aha, no tak snad... Už jsem ho odnesl na reklamaci. Sice jsem našel návod, jako ho doblokovat, ale je dost těžkopádný a ani nemám nástroje na jeho provedení (např Sériový port na desce), takže jsem se rozhodl do něho nepouštět.
Tak podle návodu výrobce jsem si vyrobil potřebné kabely, zakoupil převodník a následně připravil podle popisu. Disk jsem přesně podle návodu oživil a vše je jako před tím :) ... Ihned jsem provedl aktualizaci na nejnovější již opravený firmware. pokud ještě někdo máte tento problém s diskem, můžete mě kontaktovat na [email]agonia@email.cz[/email], nabízím své služby. Jsem z Prahy.