Optimální sestava pro FSX?
Zdravím,
léta už "v tom létám", ale chtěl bych postupně konečně přejít od stávající FS2004 na FSX, kterou mám již nějakou dobu kvůli své HW náročnosti v šuplíku. Poradili byste mi pls s optimální HW/SW sestavou postavenou na Intelu (CPU + deska + RAM + především grafiku)? ... ostatní včetně výkonného zdroje se dá použít.
Díkes!
léta už "v tom létám", ale chtěl bych postupně konečně přejít od stávající FS2004 na FSX, kterou mám již nějakou dobu kvůli své HW náročnosti v šuplíku. Poradili byste mi pls s optimální HW/SW sestavou postavenou na Intelu (CPU + deska + RAM + především grafiku)? ... ostatní včetně výkonného zdroje se dá použít.
Díkes!
[QUOTE=ENTERman;255536]Zdravím,
Díkes![/QUOTE]
Ze své zkušenosti ti můžu říct, že Athlon X2 na 2.8GHz + HD4850 neutáhnou rozlišení 1920x1200 na maximální detaily. FPS při nízkých průletech padají i 15 snímkům za vteřinu (Např když létáš vrtulníkem nízko nad Pearl Harborem) Pokud si detaily trošku snížíš (nepoužiješ všude ultrahigh) a nebo letíš ve větší výšce pak už to jde plynule.
Jaká sestava to utáhne na MAX ti ale neřeknu.
Dobré by bylo napsat jaký máš monitor (rozlišení)
Díkes![/QUOTE]
Ze své zkušenosti ti můžu říct, že Athlon X2 na 2.8GHz + HD4850 neutáhnou rozlišení 1920x1200 na maximální detaily. FPS při nízkých průletech padají i 15 snímkům za vteřinu (Např když létáš vrtulníkem nízko nad Pearl Harborem) Pokud si detaily trošku snížíš (nepoužiješ všude ultrahigh) a nebo letíš ve větší výšce pak už to jde plynule.
Dobré by bylo napsat jaký máš monitor (rozlišení)
[QUOTE=mstejska;255546]Ze své zkušenosti ti můžu říct, že Athlon X2 na 2.8GHz + HD4850 neutáhnou rozlišení 1920x1200 na maximální detaily. FPS při nízkých průletech padají i 15 snímkům za vteřinu (Např když létáš vrtulníkem nízko nad Pearl Harborem) Pokud si detaily trošku snížíš (nepoužiješ všude ultrahigh) a nebo letíš ve větší výšce pak už to jde plynule.
Dobré by bylo napsat jaký máš monitor (rozlišení)[/QUOTE]
Díky za reakci, monitory momentálně využívám na své nVidia 8800 GT 4ks a chtěl bych to tak zachovat:
1. DVI: LCD 24´(1920x1600) - pro mapy komunikaci VATSIM + přístoje + TQ, ...
2. DVI: Matrox TripleHead2Go dig. a tzn. 3x LCD17´(3x1280x1024=> 3840x1024) - vlastní FSka v okně
Co se týče FRAPSů. pak koukatelné a použitelné bez cukání to je kolem 20 a více, a to mi moje sestava i s těmito monitory a nějakým tím addonem v současné FS9 dává bez problémů.
Dobré by bylo napsat jaký máš monitor (rozlišení)[/QUOTE]
Díky za reakci, monitory momentálně využívám na své nVidia 8800 GT 4ks a chtěl bych to tak zachovat:
1. DVI: LCD 24´(1920x1600) - pro mapy komunikaci VATSIM + přístoje + TQ, ...
2. DVI: Matrox TripleHead2Go dig. a tzn. 3x LCD17´(3x1280x1024=> 3840x1024) - vlastní FSka v okně
Co se týče FRAPSů. pak koukatelné a použitelné bez cukání to je kolem 20 a více, a to mi moje sestava i s těmito monitory a nějakým tím addonem v současné FS9 dává bez problémů.
Jakej mas rozpocet, respektive mas i nejake komponenty ktere by pripadne mohly byt pouzite i v nove sestave?
Rozpočet na celé PC? Dobrá otázka, řekněme do 25.000,- Kč s tím, že jistě mohu použít stávající 3x SATA HDDs + SATA DVD palírnu + výkonný zdroj (SEASONIC M12-700 700W 80-PLUS), vše ostatní včetně case budu muset vyměnit
[QUOTE=ENTERman;255603]Rozpočet na celé PC? Dobrá otázka, řekněme do 25.000,- Kč s tím, že jistě mohu použít stávající 3x SATA HDDs + SATA DVD palírnu + výkonný zdroj (SEASONIC M12-700 700W 80-PLUS), vše ostatní včetně case budu muset vyměnit[/QUOTE]
Jeste otazka, ty hdd chces nebo musis pouzit?
Jeste otazka, ty hdd chces nebo musis pouzit?
[QUOTE=cool.user;255605]Jeste otazka, ty hdd chces nebo musis pouzit?[/QUOTE]
pokud to bude mít logický smysl, pak bych jich chtěl využít
pokud to bude mít logický smysl, pak bych jich chtěl využít
co sem koukal ta fsx využije potenciál i7
takže bych stavěl na
i7 920
deska x58 (nějakou se 6ti slotama pro ram jinak výrobce je egal všechny jsou jak přes kopírák)
a k tomu minimálně 6gb (výrobce je egal, asi bych volil laciný zeppelin 1600mhz cl8 1.5V)
a co se týče grafiky tak ty se moc neprojevují takže něco alá gts250/gtx260 (nějaký test)
takže bych stavěl na
i7 920
deska x58 (nějakou se 6ti slotama pro ram jinak výrobce je egal všechny jsou jak přes kopírák)
a k tomu minimálně 6gb (výrobce je egal, asi bych volil laciný zeppelin 1600mhz cl8 1.5V)
a co se týče grafiky tak ty se moc neprojevují takže něco alá gts250/gtx260 (nějaký test)