Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Stačí mi zdroj?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    30

    Ahoj.Mám menší problém.Když prohlížím internet tak se mi min 2x do týdne stane že se mi zakousne pc a posléze restartuje.O Vánocích jsem koupil novou grafiku a mám pocit že mi už nestíhá zdroj.Moje sestava je:
    deska: Gigabyte M57S4 socket AM2
    procesor: Athlon X2 3600+
    RAM: 2x1Gb 667Mhz
    2x512Mb 667Mhz
    Grafická karta: Ati HD 4850 od firmy ASUS
    Pevný disk: Maxtor 160Gb
    WD 750Gb
    DVD vypalovačka
    pak ještě jeden 80mm ventilátor a jeden 120mm ventilátor.
    Zdroj mám Eurocase 450W co byl koupen se skříní před třemi roky.Může to být zdrojem?Že by byl už moc starej.Vím že Eurocase není moc dobrej zdroj,ale v době nákupu jsem tomu nerozumněl:-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Jo, 3 roky starej Eurocase by mohl delat problemy, kazdopadne doporucuji vymenu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    3roky starý EC bych hledal viníka v něm (zdroj má úmrtnost kolem 50% běžný zdroje maj do 5%)

    si někde půjč normální zdroj

    jako ideální kanditát na výměnu je seasonic 350W oem
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No, na HD4850 a X2 Athlona raději 400W.. (seasonic oem klidně)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    No, na HD4850 a X2 Athlona raději 400W.. (seasonic oem klidně)
    proč ten pc bude mít spotřebu kolem 200W v loadu (max 250W) čili požadavek na zdroj max 200W
    viz
    http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...hd4850/13.html
    http://www.zive.cz/Titulni-strana/Le...7/default.aspx

    ikdyž teď koukám že stojí stejně takže je to více méně egal 350W bude mít výhodu v idle kde bude mít větší účinnost ale né zas nějak extra, že by se to vyplatilo to ne
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 02-06-2009 v 18:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    mysleme na budoucnost... přijde update na Phenom II a "HD5850"
    a bude muset kupovat novej zdroj když koupí rovnou 400W seasonic tak si myslim že to bude moudřejší řešení

    ....350W....906Kč
    ....400W....931kč
    ....500W....1245kč

    z těch levnejch zdrojů pak možná ještě fortron 400W
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450890BR1NKLAK
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Zdroj určitě stojí za výměnu, viz výše....

    Ale:
    Citace Původně odesláno od DarkRiddick Zobrazit příspěvek
    Když prohlížím internet tak se mi min 2x do týdne stane že se mi zakousne pc a posléze restartuje.
    při prohlížení netu bych možná viděl problém v ramkách (časování, napětí - prostě stabilita).

    Ty restarty určitě předchází BSOD viď? Zkus si vypnout automatickej restart systému a přečti si, co je na BSOD napsáno....

    Vypnutí restartu (na XP): Tento počítač -> Vlastnosti -> záložka Upřesnit -> Nastavení Spuštění a zotavení systému -> odškrtni Automaticky restartovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    28

    Ahoj.No asi nestaci tri roky stary a jeste k tomu tahle firma no nevim.ja bych volil Corsair Power Supply VX450.Je spolehlivy a ma 33A silnou 12v vetev.nevahej za nejakych 1500 mas skvely a spolehlivy zdroj
    cuus
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    ako tu uz bolo spominane, je to bud zdrojom alebo ramkami. Prv by som urobil pokus s ramkami a to, ze by som v PC nechal len 2x1GB. Otestuj to takto a uvidis. Dosky pre AMD v kombinacii so 4 roznymi modulmi, moze sposobovat problemy. Ten zdroj eurocase do tejto zostavy nieje idealny. Ak mas moznost a financie, tak by som ho hned vymenil. Urcite by som tam nedaval nic nad 400W(OEM Seasonic je vyborna volba za perfektnu cenu). V pohode je aj tych 350W, ak neplanujes brutal upgrade grafiky. Uz ma unavuje stale citat rady kupit radsej vykonnejsi zdroj kvoli rezerve a buducemu upgradu. Rezervu malokto vyuzije a aj ked si kupis nove PC, tak to PC nebude energeticky ovela narocnejsie a v pohode ho ten zdroj utiahne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele gobly
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    154

    EC a ještě k tomu 3 roky starý... To chce výměnu každopádně. Projet paměti memtestem by taky neuškodilo
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    30

    Tak Ramky jsem projel každou zvlášť Memtestem a všechny v pořádku.Zkusím si někde sehnat zdroj a apnout to na něm.Jo jinak XP mi dneska umřeli navždy takže bude následovat přeinstalace systému.teď jedu na Sedmičkách:-)hned jak nahodím systém a splaším někde zdroj tak se ozvu jak to dopadlo.Každopádně asi začnu schánět novej a hlavně kvalitní.Díky všem za názor a radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    30

    jo a ještě jsem zapomněl napsat že jsem na Ramkách nikdy nic nezvyšoval ani nesnižoval.že by odešli provozem?Vím že jsou 3 roky dlouhá doba,ale přece jenom že by začalo všechno najednou umírat.Zdroj mi tedy bude stačit 400W? Nebo mám vzít větší?
    Naposledy upraveno uživatelem DarkRiddick: 10-06-2009 v 22:49
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od DarkRiddick Zobrazit příspěvek
    jo a ještě jsem zapomněl napsat že jsem na Ramkách nikdy nic nezvyšoval ani nesnižoval.že by odešli provozem?Vím že jsou 3 roky dlouhá doba,ale přece jenom že by začalo všechno najednou umírat.Zdroj mi tedy bude stačit 400W? Nebo mám vzít větší?
    Vem seasonic s12 430 a myslím, že nebudeš litovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    30

    tak se mi objevil další problém.Když zapnu nějakou hru a chci hrát tak asi po 5 vteřinách se mi hra zasekne a musím restartovat pc.Je možný že by to dělal zdroj?Už se dívám po novým.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    PC padá v zátěži už po 5 vteřinách..
    teplotou to nebude (do 5s se to rozpálit nestihne)
    Zbývá tedy hlavně RAM (již otestováno) nebo zdroj. Jo může to klidně být zdrojem, v zátěži výrazně stoupne spotřeba a zdroj to nemusí zvládat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: stačí X4 955 na GeForce 560ti?
    Od LEGI3 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 10-10-2011, 12:26
  2. Stačí 460W?
    Od Viebator v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-09-2011, 17:49
  3. NTB stačí TVOUT?
    Od jariquick v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 22-03-2009, 01:00
  4. Jaký zdroj pro tuto sestavu? Stačí 400W
    Od kherold v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-02-2008, 22:47
  5. Stačí 400W zdroj??
    Od Daran v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-10-2007, 05:19