Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: RAM ve Vistě a windows 7

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele machja
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    122

    Měl bych otázku. Jak je možné že občas mají visty spotřebu ram 900 mb a někdy jen 700 mb. To samé ve Windows 7 Ze začátku jsem měl 730 a naposledy jen 330. (samozřejmě po čistém bootování)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,200

    Citace Původně odesláno od machja Zobrazit příspěvek
    ... Jak je možné že občas mají visty spotřebu ram 900 mb a někdy jen 700 mb. To samé ve Windows 7 Ze začátku jsem měl 730 a naposledy jen 330...
    To je normální u každého OS. Pokud potřebuje OS pro určitou aplikaci operační paměť o určité velikosti, vezme si ji a po ukončení aplikace je operační paměť znovu uvolněna.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    To je normální u každého OS. Pokud potřebuje OS pro určitou aplikaci operační paměť o určité velikosti, vezme si ji a po ukončení aplikace je operační paměť znovu uvolněna.
    Plus to že Windows 7 jsou méně náročnější na hardware. A myslím si že v zabrané paměti ale nejsou vidět data načtené do prefetche. Ale ruku do ohně za to nedám. Maximálně cizí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele machja
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    122

    No. Já jsem se rozhodl že to prostě nebudu řešit. Mám 4GB ještě nikdy jsem ji nezatížil na 100%.
    A na druhém PC s Windows 7 a 1 GB RAM je to taky v pohodě když spusím operu,wmp12,outlook 2007 tak to jede furt plynule. Děkuju za rady (prefetcher je pro mě novinka).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    NO já mám 7mičky hozené na vmware a pustil jsem jim na zkoušku jen 512mb,celeron 1,6ghz, a geforce 9600gt a dokonce slušně přehrávají hd v 420 i 720. Takže zatím to zatím vypadá celkem slušně. Jen nájezd není nejrychlejší, ale kam se na to hrabou visty s 2GB ram
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od machja Zobrazit příspěvek
    Měl bych otázku. Jak je možné že občas mají visty spotřebu ram 900 mb a někdy jen 700 mb.
    Při množství, které máš k dispozici, je to IMHO nepodstatné.

    Citace Původně odesláno od machja Zobrazit příspěvek
    Mám 4GB ještě nikdy jsem ji nezatížil na 100%.
    To se mýlíš. Pokud nemáš zakázanou funkci Superfetch, tak Vista (potažmo i Se7en), využijí volnou paměť jako mezipaměť. Čili je vždy alokováno prakticky maximální dostupné množství (viz Správce úloh, karta Výkon).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Paměťové karty: SD karty 2GB vo Viste nefunguju..
    Od Johnny007 v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-05-2009, 03:46
  2. Webové prohlížeče: Pada Firefox 3 ve Viste..
    Od GUGA74 v sekci Internet
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 29-01-2009, 19:27
  3. ikony ve Vistě
    Od marekpevný v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-10-2008, 07:40
  4. Screenshoty ve Vistě
    Od Vezir v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-06-2008, 11:58
  5. Ako zistim IP vo Viste?
    Od kiwibibo v sekci OS Windows
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 02-04-2008, 17:21