Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: HDD Seagate z vadnej serie - problem s detekciou

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Dostal sa mi do ruky HDD z vadnej serie 500GB Seagate. Potrebujem ho preflashovat opravnym firmware, ale je problem ho detekovat v BIOSe aj v samotnej flashovacej utilite.

    Jedna sa o model ST3500320AS.
    Zo stranky Seagate som stiahol ISO, napalil na CD, nabootoval, ale system disk nevidi.

    HDD je pripojeny na doske GB EP45-DS4 v porte SATA 0_0. V BIOSe su volby:

    - SATA RAID/AHCI Mode moznosti - Disabled / RAID / AHCI
    - SATA Port0-3 Native Mode moznosti - Disabled / Enabled

    Skusal so uz aj rozne kombinacie tychto nastaveni, pripajal som disk aj do zvysnych SATA portov (0_1 az 0_5), ale stale nic.

    Ma niekto nejaku radu? Uz som sa asi zacyklil
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Dostal sa mi do ruky HDD z vadnej serie 500GB Seagate. Potrebujem ho preflashovat opravnym firmware, ale je problem ho detekovat v BIOSe aj v samotnej flashovacej utilite.

    Jedna sa o model ST3500320AS.
    Zo stranky Seagate som stiahol ISO, napalil na CD, nabootoval, ale system disk nevidi.

    HDD je pripojeny na doske GB EP45-DS4 v porte SATA 0_0. V BIOSe su volby:

    - SATA RAID/AHCI Mode moznosti - Disabled / RAID / AHCI
    - SATA Port0-3 Native Mode moznosti - Disabled / Enabled

    Skusal so uz aj rozne kombinacie tychto nastaveni, pripajal som disk aj do zvysnych SATA portov (0_1 az 0_5), ale stale nic.

    Ma niekto nejaku radu? Uz som sa asi zacyklil
    Pokud ti ho BIOS neuvidí ani při nastavení:
    - SATA RAID/AHCI Mode - Disabled a - SATA Port0-3 Native Mode - Enabled (v jakémkoli portu), tak bych se začínal bát.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jo v AHCI bych taky nezkoušel, jen na IDE.... ale různý SATA porty imho nepomůžou
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Pokud ti ho BIOS neuvidí ani při nastavení:
    - SATA RAID/AHCI Mode - Disabled a - SATA Port0-3 Native Mode - Enabled (v jakémkoli portu), tak bych se začínal bát.
    Skusam ...

    ... takze nic. Kontrolka disku svieti konstane.

    Este mozno jedna info. V PC je aj SATA mechanika DVD. V zapojeni na doske nechcela nabootovat, tak som ju musel pripojit na USB redukciu. Ale pri nastaveni AHCI disabled a Native mode enabled nenabootuje z CD. Ani cez volbu Boot Menu.

    Je to uz druhy disk, ktory takto odisiel. Samozrejme tiez Seagate z tejto vadnej serie. Bolo to ale este minuly rok, ked sa o vadnej serii nevedelo.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 04-06-2009 v 21:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Nevím, co jsi vše vyzkoušel, ale v tomto oznámení. kde se při řešení problémů s disky doporučuje kontaktovat přímo Seagate.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    ...
    Na nekterych deskach je AHCI zapnuto permanentne podle portu (vetsinou jsou barevne oznaceny) takze treba kdyz mas sata prepnuty na IDE tak mas treba 4 porty IDE a dva na AHCI, zrovna tak je to i s RAIDama - tam jsou nekdy pozadavky na 1+2, 3+4 a 5+6 nefunkcni (tusim na ICH8 s JMicronem)
    Pres tu usb redukci ti to ten disk taky nenajde? Jestli ne, zacal bych se bat i ja
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nevím, co jsi vše vyzkoušel, ale v tomto oznámení. kde se při řešení problémů s disky doporučuje kontaktovat přímo Seagate.
    Tam sa postupne dostanem na stiahnutie noveho firmware. Akoze vybavovat nejaku reklamaciu priamo so Seagate sa mi nechce, to radsej zanesiem predajcovi

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Na nekterych deskach je AHCI zapnuto permanentne podle portu (vetsinou jsou barevne oznaceny) takze treba kdyz mas sata prepnuty na IDE tak mas treba 4 porty IDE a dva na AHCI, zrovna tak je to i s RAIDama - tam jsou nekdy pozadavky na 1+2, 3+4 a 5+6 nefunkcni (tusim na ICH8 s JMicronem)
    Pres tu usb redukci ti to ten disk taky nenajde? Jestli ne, zacal bych se bat i ja
    Aj u mna je to tak nejak. Len AHCI sa da vypnut alebo zapnut. Native alebo legacy IDE sa zapina len na prve styri porty. V nich mam disk. Cez USB redukciu mam DVD.

    Teraz mam DVD v porte 4 (AHCI disabled, native IDE enabled), v inom porte nenabootuje DVD. Disk stale nie je vidiet.


    Edit: takze kaslem na neho, rano pojde na reklamaciu, ale vynutim si inu znacku, v ziadnom pripade nie Seagate a uz vobec nie z tych posahanych serii

    Dik vsetkym za snahu.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 05-06-2009 v 00:20
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. MSI G serie
    Od Benbow v sekci Volná témata
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 15-05-2011, 14:22
  2. 2,5" HDD: Seagate Momentus -problem
    Od easyspider v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-02-2009, 22:01
  3. Externí HDD: problem se Seagate FreeAgent Pro
    Od bags v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-06-2008, 18:21
  4. FSC Amilo Pro V serie
    Od borshop v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-09-2006, 18:39