Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie

Zobrazit výsledky hlasování: Jakou Vistu by jste si bybrali?

Hlasujících
40. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • 32bit

    13 32.50%
  • 64bit

    27 67.50%
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 40 z 40

Téma: Vista 32bit nebo 64bit?

  1. #31
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od r34ktor
    Vždyť jsi sám napsal "Vzhledem k tomu, že systém Windows XP nebyl původně navržen pro podporu stavů výkonu v konfiguracích s více procesory, je pro správnou realizaci této podpory v systémech s více procesory třeba provést změny.". Zmíněný problém se týká jen vícejádrových procesorů, které disponují nějakou technologií šetření energie (CnQ, EIST) a řeší ho zmíněný patch. Procesory bez této technologie, pracují bez problémů.

    Chování systémového scheduleru Windows je jiná věc a byl tak navržen schválně, kvůli stejnoměrnému vytížení jednotlivých jader. Ukázalo se ovšem, že některé aplikace s tím mají problémy. Záplaty upravující jeho chování jsou taktéž k dispozici.
    Ano tento problem resi hotfix ale servis pack 2 resi podporu systemu s vice procesory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od joachimwedel
    Myslim ze nema cenu pokracovat dale v teto neproduktivni diskusi.Ty si stejne budes mlet svou bez ohledu na fakta od vyrobce tohohle operacniho systemu.
    Takze sni dal a TECKA.
    Tvrdil jste ze MS spi na vavrinech ohledne podpory vice procesorovych systemu. Ptam se tedy v cem konkretne spi kdyz uz tady ma 4tou generaci OS (neli vic) podporujici vice procesorove systemy? A neodkazujte se na tu citaci z MS protoze tam neni nic psano o tom ze winxp nejsou puvodne navrzeny do viceprocesorove systemy
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od joachimwedel
    Ano tento problem resi hotfix ale servis pack 2 resi podporu systemu s vice procesory.
    Nevím, jak jsi k této informaci přišel, ale je to nesmysl. Osobně jsem používal víceprocesorovou stanici již s Windows NT 4 a fungovalo to bez problémů. Jinak prvním systém Windows s podporou více procesorů byly Windows NT 3.1.

    Co se týče Windows XP, přehled vlastností je zde: http://www.microsoft.com/cze/windows.../features.mspx

    Zajímavý zdroj je i tento dokument, který sice primárně rozebírá podporu HT, ale jsou v něm zmíněny i vlastnosti Windows 2000 a XP ohledně podpory více procesorů v jednotlivých edicích.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak prave nakupuju od MSDNAA vistu bussines CZ 32 i 64 bit tak jak bude cas pozkousim
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od mech13
    tak prave nakupuju od MSDNAA vistu bussines CZ 32 i 64 bit tak jak bude cas pozkousim
    Nakupujes? Ja myslel, ze v MSDNAA to je free .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od tequilla
    Nakupujes? Ja myslel, ze v MSDNAA to je free .
    free to je ale stahnout to musim stejne akorat ze tam ti vygeneruji platny licencni klic zatim zkousim nainstalovat na MSVPC 2007 (free na strankach M$) tak su zvedave jak to na virtualce povali
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 07-03-2007 v 12:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    27

    Bohuzel i po precteni nekolika clanku a diskuzi jsem stale nezjistl jestli je pro domaci PC lepsi 64 nebo 32 bit verze.

    Zajimalo by me ,kdyz ma program dve verze jednu 32 bit a druhou 64 bit jestli pocitim zvyseni vykonu pri pouzivani 64 bit verze programu na 64bit Vistach oproti 32bit programu na 32 bit Viste.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    64-bit je zpetne kompatibilni s 32-bit takze o nic neprijdes. 64-bit nema limitouvanou maximalni velikost RAM (u 32-bit jde max 4GB). teoreticy by se uz konecne mohlo zacit obevovat vic 64-bit programu, snad.
    takze to vychazi 1:0 pro 64-bit - ovsem za predpokladu, ze na tvuj HW jsou ovladace pro 64-bit vistu... pokud ne, tak je to 1:0 pro 32-bit

    co se vykonu tyce, tak ten by teoreticky mel byt vyssi... ne nekde je a nekde to je nastejno... poradny testy snad jeste nikde nejsou takze podle vykonu bych se nerozhodoval. hlavni prinos 64-bit je ta kapacita RAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Jsem nekde narazil na to, ze pokud chce clovek 64-bit Vistu, tak musi zazadat o instalacni medium po koupi 32-bit. Jedine Ultimate verze se dodava i s 64-bit. Muze mi toto nekdo potvrdit nebo vyvratit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Občasný diskutér Avatar uživatele Aisicek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    54

    Moje postrehy po 2 tyzdnoch aktivneho pouzivania Windows Vista 64bit Home premium:

    - bootuje po urcitom case velmi rychlo (Ako je zname vista sa bootovanim uci a optimalizuje boot)

    - HW funguje takmer bez problemov. Problemy sposobuje SB X-Fi pretoze Creative nema stale hotove drivery (sucasne drivery nepodporuju HW dekodovanie DD 5.1 a DTS, a v 64bit ani SPDIF). Dalej bluetooth od MSI (Btoes 2x faster) nema prw Vista 64bit ovladace,

    - programy funguju uplne v pohode. Zatial som nenarazil na nekompatibilnu aplikaciu. Ak nejaka mala male problemy tak som nastavil emulaciu WinXP a vzdy to pomohlo

    - praca s pamatou je naozaj lepsia ako vo Win XP. Soft ktory pouzivam kazdy den (Firefox, Thunderbird, Miranda, atd) startuje okamzite


    - hry - zatial mam nainstalovany Flatout 2 a Oblivion. Bez jedineho problemu. U flatout 2 funguje v pohode aj vibracia na gamepade Logitech

    Este k problemu X-Fi. Sucasne ovladace nepodporuju Bass Redirection (to znamena ze nedokazu posielat basy od urcitej frekvencie vzdy do subwooferu). Ale to je len oficialne :-) Neoficialne podporuju. Staci nainstalovat THX Control panel z CD ku karte. Tam sa to da v pohode zapnut a nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Windows 7: 32bit nebo 64bit?
    Od chlumec83 v sekci OS Windows
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-08-2009, 08:39
  2. Vista ultimate 32bit upgrade na 64bit
    Od Stoupa07 v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-08-2008, 09:22
  3. Vista 32bit nebo 64bit.?
    Od pan klobouk v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-07-2008, 15:42
  4. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 01:37
  5. 64bit vs 32bit
    Od sheira v sekci OS Windows
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 20-02-2008, 12:28