Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Samsung HD103UJ z 1000GB ukazuje jen 8GB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    16

    Úvodem se omlouvám pokud se to tady již řešilo ja jsem to zatím nenašel.
    Nový disk Samsung HD103UJ 1000GB jsem v XP rozdělil na 3 díly (XP,W7,DATA) narofmátoval na NTFS.Pak jsem PC vypnul můj původní HDD jsem odpojil a nechal zapojený jen nový HDD (Samsung) s tím, že nainstaluji na jeden oddíl Windows7.Instalace naběhla, ale při výběru místa pro instalaci nic nenalezl(vůbec nic).Instalaci jsem ukončil.Napadlo mě jestli jsem neměl vzadu dát nejaký "svič".
    Znovu jsem nahodil můj starý disk spustil XP a ve správci disků jej nalezl, ale má jen jeden oddíl a má 7.88GB(v tom graf.okýnku), ale nahoře ve výpisu všech disků ukazuje kapacita 32MB a volné místo 26MB.Zbytek někam zmizel.Mě to připadá jakoby si instalačka těch W7 blokla tohle místo (8GB) a zbytek je někde schovaný.
    Takže prosím o radu co teď delat, pokud možno podrobně nejsem v některých věcech zrovna odborník spíš nadšenec
    Naposledy upraveno uživatelem kubrt2: 07-06-2009 v 10:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele wanrouter
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od kubrt2 Zobrazit příspěvek
    Úvodem se omlouvám pokud se to tady již řešilo ja jsem to zatím nenašel.
    Nový disk Samsung HD103UJ 1000GB jsem v XP rozdělil na 3 díly (XP,W7,DATA) narofmátoval na NTFS.Pak jsem PC vypnul můj původní HDD jsem odpojil a nechal zapojený jen nový HDD (Samsung) s tím, že nainstaluji na jeden oddíl Windows7.Instalace naběhla, ale při výběru místa pro instalaci nic nenalezl(vůbec nic).Instalaci jsem ukončil.Napadlo mě jestli jsem neměl vzadu dát nejaký "svič".
    Znovu jsem nahodil můj starý disk spustil XP a ve správci disků jej nalezl, ale má jen jeden oddíl a má 7.88GB(v tom graf.okýnku), ale nahoře ve výpisu všech disků ukazuje kapacita 32MB a volné místo 26MB.Zbytek někam zmizel.Mě to připadá jakoby si instalačka těch W7 blokla tohle místo (8GB) a zbytek je někde schovaný.
    Takže prosím o radu co teď delat, pokud možno podrobně nejsem v některých věcech zrovna odborník spíš nadšenec
    Pouzi Hirens Boot CD image a na nom je program Partition Magic alebo Paragon partition manager a ine ...

    naformatuj v nich disk a sprav oddiely ako potrebujes...

    To co sa Ti stalo je urcite chyba pri predoslom formatovani disku
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    normalni chovani to rozhodne neni, neco je spatne.

    stahni, vypal a nabootuj z liveCD Gparted: http://sourceforge.net/project/showf...kage_id=271779
    uvidis co z toho vyleze
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    16

    Tak v partitionmagic8.0 je disk zobrazen žlutě a napsáno BAD.Když jsem dal formátovat tak nedokončil a napsal nejakou chybu.Stále jej zobrazuje jen jako 8GB místo 1T
    Jde mi o navrácení původní kapacity HDD.Vůbec to nechápu jak se to stalo.
    Teď stahuji gparted-live vyskouším a uvidíme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele wanrouter
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od kubrt2 Zobrazit příspěvek
    Tak v partitionmagic8.0 je disk zobrazen žlutě a napsáno BAD.Když jsem dal formátovat tak nedokončil a napsal nejakou chybu.Stále jej zobrazuje jen jako 8GB místo 1T
    Jde mi o navrácení původní kapacity HDD.Vůbec to nechápu jak se to stalo.
    Teď stahuji gparted-live vyskouším a uvidíme.
    Skus iny program z toho, Acronics alebo Ranish partition manager, Partition Magic 8 ma problemy s particiami naformatovanymi cez VIsta a zobrazuje ich na zlto, zabudol som ti to napisat. Neviem ci novy Hiren´s obsahuje uz opravenu verziu Partition Magicu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    16

    Použil jsem Acronis Disc Director a ten při instalaci píše: Failed to read from the sector 1 356 822 of the hard disk 2
    Když dám přeskočit tak se hláška opakuje akorát se mění sektory
    Po restartu systému a spuštění programu už problémový HDD nenajde.
    Naposledy upraveno uživatelem kubrt2: 07-06-2009 v 12:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele wanrouter
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od kubrt2 Zobrazit příspěvek
    Použil jsem Acronis Disc Director a ten při instalaci píše: Failed to read from the sector 1 356 822 of the hard disk 2
    Když dám přeskočit tak se hláška opakuje akorát se mění sektory
    Po restartu systému a spuštění programu už problémový HDD nenajde.
    este je tam asi 7 programov na particie ani v jednom ti to nejde?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pouzi HDDregenerator z najnovsieho Hiren's BootCD
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Zajimavé. Hele a co od začátku. Vlož disk do mašiny, podívej se do biosu, co ukazuje. Mrkni jestli se dobře detekuje. okud ne, nový BIOS. Má správné jumpry? na sataI, SATAII dle desky?
    Co to udělá když připojíš disk zpátky do mašiny kde jsi jej dělil? k tomu původnímu?
    Pokud nepomuže nic ani hdd regenerator tak asi mas smulu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    16

    Omlouvam se ja sem si stahl jen ten Acronis ... a partitionmagic jsem už v PC měl.Teď taham cely ten balík Hiren's Boot CD 9.8 tak dám vědět jak to dopadne.
    Použil jsem i ten Gparted liveCD a ten našel tenhle HDD ale měl tam taky jen 8GB.
    Teď jsem dal ten HDD formatovat přes XP hlasi těch 8GB ale formát trvá už 10minut a má udělaných 11% tak to vypada že formatuje větší objem - snad
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Zajimavé. Hele a co od začátku. Vlož disk do mašiny, podívej se do biosu, co ukazuje. Mrkni jestli se dobře detekuje. okud ne, nový BIOS. Má správné jumpry? na sataI, SATAII dle desky?
    Co to udělá když připojíš disk zpátky do mašiny kde jsi jej dělil? k tomu původnímu?
    Pokud nepomuže nic ani hdd regenerator tak asi mas smulu
    No v Biosu jej najde ale ukazuje velikost jen 30mb (ale je to 1T).Jumpry sem nedaval-nenastavoval žadne myslel sem že u SATA být nemusí.Mám to jen v PC kde jsem to dělil v jiném jsem to neskoušel.A ten regenerator musim počkat až se to dostahuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od kubrt2 Zobrazit příspěvek
    Omlouvam se ja sem si stahl jen ten Acronis ... a partitionmagic jsem už v PC měl.Teď taham cely ten balík Hiren's Boot CD 9.8 tak dám vědět jak to dopadne.
    Použil jsem i ten Gparted liveCD a ten našel tenhle HDD ale měl tam taky jen 8GB.
    Teď jsem dal ten HDD formatovat přes XP hlasi těch 8GB ale formát trvá už 10minut a má udělaných 11% tak to vypada že formatuje větší objem - snad
    Tak to je špatné, že i ten bios. Neklepl jsi s tím diskem, vyndal jsi jej až když stál a při vypnuté elektrice?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Možno by bolo najlepšie ho preklepnúť softom od výrobcu ES Tool
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    16

    Tak mam ten novy Hiren's BootCD ale žadny HDregenerator tam nevidím jen HDD scan.Ve které to má byt složce?Sem asi slepý
    Neklepl ani nic jineho davam pozor i na elektriku atd. jinak ještě probíhá ten formát v XP už to dělá přes hodinu a má jen 71% tak to vypadá že tam to místo (1000gb) musí být jen jak to dokázat aby je i fyzicky videl.
    Jak doformatuje skusím ještě tu věcičku od výrobce.
    Tak formát trval asi 1h a 40min naběhlo 100% a pak hláška formátovaní se nezdařilo
    Naposledy upraveno uživatelem kubrt2: 07-06-2009 v 14:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Najdes ho medzi Hard Disk Tools
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. 3,5" HDD SATA: WESTERN DIGITAL Caviar GP 1000GB
    Od Janeks v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 25-06-2009, 01:45
  2. 3,5" HDD SATA: Samsung SpinPoint F1 1TB HD103UJ
    Od cool.user v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-02-2009, 16:09
  3. RAID: 2x 500GB do RAID alebo 1x 1000GB
    Od drops v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 28-10-2007, 16:53