Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: zaloha slozek ??

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    276

    Zdravim vsechny,
    potrebuji vyresit nasledujici vec:
    Mam urcity pocet slozek ktere potrebuji zalohovat at uz na jiny disk v pc nebo na sitovy disk.
    Potrebuji ale aby zaloha byla fotmou kopirovani slozky 1:1 a to tim zpusobem, ze kdyz do slozky cokoliv nahraji nebo naopak odmazu, tak se mi tato zmena projevi okamzite i na druhem (zaloznim) miste.

    Existuje na to nejaky programek ktery by toto umel (hlidal by zmeny ve slozce a automaticky by menil i cilovou zalozni slozku)?

    Cilem je mit urcita data jak v pc, tak na sitovem disku (NAS) ktery bude v mirroru s dalsim diskem a tim padem data budou na 3discich.

    Diky za jakekoliv rady. Jinak jen doplnim ze se jedna o domacnost a zalohovat se budou hlavne rodinne fotky o ktere nechci v zadnem pripade prijit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    [QUOTE=HFX9;257654]...Potrebuji ale aby zaloha byla fotmou kopirovani slozky 1:1 a to tim zpusobem, ze kdyz do slozky cokoliv nahraji nebo naopak odmazu, tak se mi tato zmena projevi okamzite i na druhem (zaloznim) miste.../QUOTE]
    Jsi si jistý, že to chceš mít takhle? Co když smažeš důležitý dokument, ten se ti pak smázne i se zálohy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    To co popisujes neni zaloha .. aby to byla zaloha musel bys ve chvili kdy ve slozce kterou chces zalohovat probehne zmena udelat kopii teto slozky treba klidne nejaky komprimovany soubor ktery by nesl datum kdy byla zaloha slozky vytvorena. Podivej se po produktech acronis .. mozna by pro tve potreby stacil i cobian .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    276

    mstejska: jo toho rizika jsem si vedom

    pas!k: oki, kdyz to tedy neni zaloha tak tomu treba rikejme synchronizace slozek

    Mam za cil to abych mel jedny data (fotky) na vice mistech abych v pripade porouchani disku o tyto data neprisel. Samozrejme ze chci aby to fungovalo automaticky :-)
    A jako dalsi vec je ze bych ty fotky chtel mit pristupne i pro dalsi pocitac pro prohlizeni,coz by prave resil ten NAS kde bych chtel dat dva disky do mirroru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    1. Synchronizace

    Tady by byl nejlepsi raid 1. Pri dnesnich cenach disku by to nebylo ani finacne extremne narocne a v pripade poruchy jednoho disku mas stoprocentni data na disku druhem ..

    2. Zaloha

    Nejake nas zarizeni (opet dva disky v raidu) kam bys automaticky udkladal obsahy slozek ktere urcis ze maji byt zalohovany. Na tohle bych pouzil bud placeny acronis www.acronis.cz nebo free cobian http://www.studna.cz/2483/systemove-...cobian-backup/

    3. Sdileni

    Na nas uvidi vsechny pc a pokud chces pristupovat i k jednotlivym adresarum v pc staci je nasdilet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Nebo můžeš zkusit použít Allway Sync. Zkušenosti s ním ale nemám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    276

    pas!k:
    Asi jsem to spatne popsal, tak to zkusim znovu:
    Doma mame 2pc, na jednom z nich mam vsechny fotky a protoze to jsou dulezite fotky chci si je zalohovat, aby v pripade problemu s pc nebo diskem v nem jsem o ty fotky neprisel. Napadlo me reseni pomoci sitoveho boxu a protoze jsem paranoik tak jsem si rikal ze by ten sitovy box mel umet raid 1 (mirror) a tim bych vyresil i mozny problem v pripade poruchy sitoveho disku. Ted je pro me jen otazka, jaky zvolit zalohovaci (synchronizacni) program ktery by se staral o to, aby kdyz do slozky s fotkama pridam nove fotky, by mi je (ten nejaky program) automaticky nahral i na ten sitovej box a potrebuji takovy soft, co dela kopii slozky 1:1, protoze bych chtel aby se clovek z druheho pc co doma mame mohl na ty fotky podivat aniz bych musel ja mit zapnute prvni pc. Samozrejme by na sitovem boxu byly nastaveny prava jen na cteni aby ten druhy clovek nemohl nic smazat ani zmenit.

    To co pises ty je castecne co ja chci raid 1 )ale ne v pc) nas box (ale mit kopii zalohovane slozky pro druhe pc)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Jo záloha složek je zapeklitá věc. Někde bych tu měl mít založené téma, plus skript, který pc zálohuje. Ale jedna záloho není nikdy sto-procetní. Já zálohuji na dvou nas zařízení, každý den se pc po přihlášení do domény zazálohuje, v průběhu dne to moc dobře automaticky nejde,teda pokud si to nenastavíš do naplánovaných úloh, co hodinu spustit porovnání složek a když tak zálohu. Ale ze zkušenosti můžu říct. ODEŠLO DISKOVÉ POLE, RAID I MIRROR, zatím teda neodešel NAS. Takže já i to nejdůležitější co mám na raidu i mirroru zálohuju na NAS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Hlavni problem vidim v te online synchronizaci slozek s tim nasem .. aspon teda ja sem jeste nepotkal 100% reseni ktere by nejak dobre fungovalo .. V domacich podminkach bych to resil proste bud ghostem nebo acronisem s parametrem udelej zalohu pred kazdym vypnutim pc .. v pripade ze bys chtel zalohovat jindy spustil bys ji bud rucne nebo bys na to nastavil dalsi solo ulohu .. V nejhorsim a naprosto nejkrizovejsim pripade bys mohl prijit o data za 1 den. Coz staci resit treba tim ze fotky z karty nebudes mazat ihned po zkopirovani do pc ale treba az nasledujici den. Z vlastni zkusenosti take mohu doporucit delat casove zalohy napriklad jednou tydne/mesicne solo soubor .. protoze obcas clovek zjisti ze soubor ktery potrebuje tam byl pred 3 mesicema a jelikoz zaloha se kazdy den prepisuje ma se kam vratit.. Co se ale tyce fotek bude to chtit hodne mista nevim o kolik dat se jedna ale resil sem nedavno zalohovani fotek u sefa ktery je foto maniak a tam ty gigabajty litaj ze dne na den .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Hlavni problem vidim v te online synchronizaci slozek s tim nasem .. aspon teda ja sem jeste nepotkal 100% reseni ktere by nejak dobre fungovalo .
    MAXIMÁLNÍ SOUHLAS

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    V domacich podminkach bych to resil proste bud ghostem nebo acronisem s parametrem udelej zalohu pred kazdym vypnutim pc .. v pripade ze bys chtel zalohovat jindy spustil bys ji bud rucne nebo bys na to nastavil dalsi solo ulohu .. V nejhorsim a naprosto nejkrizovejsim pripade bys mohl prijit o data za 1 den. Coz staci resit treba tim ze fotky z karty nebudes mazat ihned po zkopirovani do pc ale treba az nasledujici den. Z vlastni zkusenosti take mohu doporucit delat casove zalohy napriklad jednou tydne/mesicne solo soubor .. protoze obcas clovek zjisti ze soubor ktery potrebuje tam byl pred 3 mesicema a jelikoz zaloha se kazdy den prepisuje ma se kam vratit.. Co se ale tyce fotek bude to chtit hodne mista nevim o kolik dat se jedna ale resil sem nedavno zalohovani fotek u sefa ktery je foto maniak a tam ty gigabajty litaj ze dne na den .
    Ja myslím, že denně neděláš takové kvanta fotek, takže to klidně manualně kopíruj nebo si to synchronizuj, ale nikdy si beď jist, že ti nemůže odejít nas+pc zároveň- stačí takový dobře mířený blesk a veškerá elektronická zařízení máš v prd... Tak to házej i na dvd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    276

    pas!k: prave ze ten acronis ma svuj soubor s nejakou prilohou a to se mi nelibi, protoze potom by se to druhe pc na ty fotky na tom NASu nemohlo podivat a prohlizet je. Ghost se mi zda zase krkolomne, protoze bych neustale (kazdy den) prenasel velky objem dat (prenasel bych vsechny fotky porad dokola).

    jinak asi na tu online synchronizaci zkusim tady napsany Allway Sync a uvidim jak to bude fungovat (zatim jen v ramci disku v pc a pokud se to osvedci tak pak i na ten NAS disk.

    To ze muze odejit i pc i nas a jeste navic oba disky v nas vim, ale ta prevdepodobnost je asi tak velka jako ze vyhraju ve sportce. Proto pro me je dostatecna zaloha mit fotky na 2 az 3 mistech zaroven (coz bude splneno 1x v pc, 1x na NASu a tam zrcadlen na 1x dalsi disk).

    Pokud Vas napadne jiny zpusob jak to zazalohovat sem s tim, ale prijde mi ten NAS jako nejlepsi reseni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    V každém případě není na škodu záloha na dvd. Stačí určitě i jednou za čas.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    zkus ten cobian myslim si ze umi zalohy slozek aniz by to komprimoval a jestli se nepletu i rozdilove zalohy ale jistej si nejsem .. a je zadara
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Záloha na DVD je imho na nic, protože člověk to nikdy nezkontroluje a DVD časem odcházej. IMHO nejlepší je naplánovat klasickym plánovačem úloh synchronizaci těch složek s nějakym NAS (ať už to bude druhej počítač, síťovej disk nebo přinejhorším externí USB disk). Pravděpodobnost poruchy dvou zařízení najednou je minimální.

    Synrchornizaci složek umí tušim snad i xcopy, sám jsem si na to napsal php skript (dokonce že umí odsypávat vedle starý verze souborů), můžu poskytnout, pokud je zájem. Ale určitě na netu bude spousta utilit na todle téma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    ...Záloha na DVD je imho na nic, protože člověk to nikdy nezkontroluje a DVD časem odcházej. ...
    OT? Nějak si nevzpomínám na žádné moje odejité DVD ani CD. A CDčka používám od roku 1993 (4) a to první CD co mám pořád ještě funguje. Doporučuju zálohu na CD/DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 7: záloha
    Od Beeda v sekci OS Windows
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-05-2012, 21:07
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-02-2011, 00:40
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-02-2011, 02:30
  4. Nelze se dostat do sdilenych slozek
    Od krtek989 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-05-2010, 14:24
  5. Windows XP: Programek na zaheslovani slozek???
    Od Georginek v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-05-2010, 18:28