Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: Koupě nové PC sestavy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Po vydání operačního systému Windows Vista CZ (počítám březen 2007),budu kupovat novou sestavu. Vybral jsem sestavu s těmito díly:

    Intel Core 2 Duo E6700 2,67GHz (4MB/1066) BOX LGA775
    GIGABYTE 965P-DQ6 P965 s775, DDR2, SATA/300, GLAN, PCIx, 1394, ATX
    400 GB SATA/300, 7200 otáček, 16 MB HD SEAGATE 400 GB BARRACUDA SATA/300 16MB 7200.10
    2 xDIMM DDR2 1024MB 800 ECC REG TRANSCEND CL5
    GIGABYTE nVIDIA GEFORCE 8800GTX GB 768MB 384bit DDR3, 2xDVI, HDTV, PCI-EXPRESS
    FDD TEAC 3.5´ 1.44MB Black + 33in1 čtečka karet.
    DVD-RW Lite-On SHW-160H6S 16x,16xDVD±R/RW LightScribe
    DVD-RW LG GSA-H10N 16xDVD±R/±RW/RAM/ROMCDR/CDRW
    CASE ZE ZDROJEM 550 W
    LG 20" TFT L2000C-SF,Height&Pivot f-Engine DVI Silver 8ms
    OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS VISTA

    Počítač používám hlavně na hraní nejnovějších her a na prohlížení internetu.

    Je tato sestava vyvážená ? Není v ní nějaká brzda ?
    Je možné něco zlepšit ?
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 01-10-2007 v 15:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Ty ramky se mi moc nelíbí, jaká case a jaký zdroj, snad ne něco typu EC? E6700? To budeš kupovat teď nebo čekat se bude cena hýbat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Paměti ECC REG jsou primárně určeny do serverů a velice výkonných pracovních stanic. Kupte normální paměti, navíc TRANSCEND není zrovna špička v oboru. CL5 také není žádná sláva vzhledem k předpokládané vysoké ceně těchto modulů.

    Disky minimálně dva. Jeden vždy na systém a druhý na aplikace, filmy apod. Doporučil bych WD Raptor jako systémový disk a nějaký větší na data (pokud Vám vyhovuje kapacita vybraného disku, tak jste disk vybral správně).

    Cena sestavy? Limit? Nějaký určitý obchod, kde chcete nakupovat? Co je to za case se zdrojem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Co se týká case a zdroje tak přesně nevím,
    mám to vybrané v eshopu impactcomp a tam používají svoje case

    http://www.tee.cz/konfigurator/index...e=0&selcel=101

    Jaký typ ramek bych měl tedy vybrat ?

    Budu to kupovat okamžitě,jak vyjde u nás Windows Vista CZ.
    A kdyby náhodou spadla cena u Intel Core 2 Duo EXTREME X6800 tak bych šel i do něj.

    Cena: do 75000,- Kč.
    Naposledy upraveno uživatelem Petr3333: 31-12-2006 v 18:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Case: ajajaj, todle neni dobrý. Opravdu se jedná na 99% o EC (Eurocase). Poslední dobou šla už tak špatná kvalita ještě dolů (zejména zdroje). Opravdu je to o "hubu". Ten zdroj je nekvalitní a na takovou sestavu nemusí stačit (navíc pokud se něco stane, tak riskovat odpálení takto drahého PC je šílenost). 550W eurocase nemusí kvalitativně ani dosahovat kvalit 400W Fortrona a to Fortron stále patří k levnějším značkám. Doporučuji vyměnit.

    Jaká je momentální cena sestavy podle toho jak jste jí sestavil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Cena sestavy je cca 70000,- Kč bez operačního systému, protože jeho cenu prozatím neznám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    V Impactu mají pouze TRANSCEND, JetRam nebo Kingmax. Nejznámější z nich jsou Kingmaxy, ačkoliv ani ty nejsou zrovna to nejlepší. Ke špičce se řadí GEIL, Corsair, Kingston či OCZ.

    Když už z jejich eshopu, tak ty kingmax:
    http://www.impactware.cz/?s-sn=DIMM-...ti&StiId=58443
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Dokážete mi tedy udělat sestavu, podobné té mé, ale z Vašich dílů z eshopu impact, nebo klidně i nějakého jiného, ale aby byl spolehlivý.
    Cena cca 70000,- s DPH bez operačního systému.
    S impactem mám docela dobré zkušenosti, před 4 rokama jsem si u nich kupoval taky sestavu, dal jsem za ni 61 000,- a dodnes ji používám,i když HDD IBM co jsem v ní měl odešel po 2 letech.

    Moc Vám děkuji za dosavadní rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    238

    Sestava je dobra.Jen jak uz bylo receno chce to jiny pameti a zdroj.
    Pameti- http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40025
    Zdroj- http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41810 nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34731
    Bedna jakakoliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Což spočítat to nebude takový problém, ale má to cenu? Vzhledem k tomu, že chcete kupovat sestavu až v březnu, tak počkejte na chvíli před nákupem a znovu se tu ozvěte. Ceny se hýbou, vyjdou nové výrobky (nové grafické karty od Ati, možná nějaké AMD apod.) a výpočet můžeme dělat prakticky celý znova.

    Co jsem zatím spočítal, tak by Vás vyšlo levněji nakoupit u CZC a nechat si to u nich postavit. Stačí si vybrat komponenty a oni už Vám to dohromady dají, nemusíte se omezovat na předkonfigurované sestavy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Děkuju Vám všem za Vaše rady, alespoň mám trochu větší přehled. Ozvu se tedy až těsně před tím,než jí budu kupovat.
    Ještě jednou moc děkuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Petr3333
    Dokážete mi tedy udělat sestavu, podobné té mé, ale z Vašich dílů z eshopu impact, nebo klidně i nějakého jiného, ale aby byl spolehlivý.
    Cena cca 70000,- s DPH bez operačního systému.
    S impactem mám docela dobré zkušenosti, před 4 rokama jsem si u nich kupoval taky sestavu, dal jsem za ni 61 000,- a dodnes ji používám,i když HDD IBM co jsem v ní měl odešel po 2 letech.

    Moc Vám děkuji za dosavadní rady.
    CA CA CASE THERMALTAKE VB6000SWS SWING (bez zdroje s oknem) 1 850,- Kc

    ZD ZDROJ SEASONIC Fan 12cm, PFC, 500Watt, 2x 12V 2 858,- Kc

    Intel Core 2 Duo E6600 2,4GHz (4MB/1066) BOX LGA775 8 273,- Kc

    GK nVIDIA GEFORCE 8800GTX GB 768MB 384bit DDR3, 2xDVI, HDTV, PCI-EX 16 630,- Kc

    2x HD SEAGATE 500 GB BARRACUDA SATA/300 16MB 7200.9 (NCQ) 11 398,- Kc

    MB GIGABYTE 965P-DQ6 P965 s775, DDR2, SATA/300, GLAN, PCIx, 1394, ATX 5 510,- Kc

    DVD RW Samsung Black SH-S183A SATA DVD±R±RW/RAM DL bulk 960,- Kc

    CORSAIR 2GB DDR2-800 (KIT 2x1GB) CL4 (4-4-4-12) XMS2-6400 8 633,- Kc

    MO SAMSUNG 971P 19'' TFT 6ms, DVI, Pivot,Black,TCO03, USB 12 200,- Kc

    FDD TEAC 3.5"/1.44MB + čtečka karet 7v1 653,- Kc

    Celkova cena: 68 965,- Vcetne DPH
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 22-06-2007 v 13:16
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    no ja bych se hlavne vykaslal na E6700 a sel do E6600. nebo klidne i E6300+1066MHz pameti a taky bych se priklonil k tomu raptoru+velke disk na data.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Vykaslete se na sestavovani cehokoli Skladat neco 3 mesice dopredu je trochu na palici Za 3 mesice koupite R600 a k tomu quad core... Se zeptejte tyden pred tim nez to koupite a ne 3 mesice dopredu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od mech13
    no ja bych se hlavne vykaslal na E6700 a sel do E6600. nebo klidne i E6300+1066MHz pameti a taky bych se priklonil k tomu raptoru+velke disk na data.
    Ale proč?! Ten člověk peníze má, takže šetřit nemusí. To zrovna můžeme začít uvažovat nad tím, že deska DQ6 je zbytečná, ať vezme DS4 a tak podobně!

    (Jinak samozřejmě skládat PC 3 měsíce před nákupem je o ničem.)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Tiskárny: koupě nové tiskárny
    Od mn.bl v sekci Periferie
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-09-2013, 22:54
  2. Sestavy, notebooky a PDA: Koupe nove PC sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-11-2012, 20:29
  3. Flash disky: Koupe nove Flash, rada??
    Od Georginek v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-12-2009, 21:17
  4. Koupě nové karty
    Od donCarlos v sekci Grafické karty
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 25-06-2009, 10:28