Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: 100% vytížení CPU hrou

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Ahoj, mám problém s počítačem a už nevim co s tim. Na začatku sem měl XPčka a všechno mi krásně předlo až do doby kdy se mi "vytavila" zakladní deska. Dal sem PC do servisu a tam mi řekli že mám vadnou zakl. desku. Vyměnili mi ji na Asus P5QL a abych mel klid tak sem reinstaloval widle (windows). Nainstaloval sem si Windows SEVEN a a normálně sem si nainstaloval všechny prográmky na obranu widlí. Když sem nainstaloval CS: Source tak sem asi zhruba 15 minut hrál a najednou mi z 50-60 FPS to spadlo na 10, při nejlepším 20 FPS kdy se to stalo absolutne nehratelné protože mi spadl a i upload. V task manageru sem se podival co se deje a zjistil sem ze na zacatku CS bere jen tak 10-20% CPU a za tech 15 minut to vyskočí na 20-xx%. Stáhnul sem si process explorera abych se juknul kde je chyba ale ten mi ukazal ze to dela ta hra. Dela mi to bohuzel a i BattleForge, vlastně všechny hry. Bratr mi doporučil at vyzkousim jestli to dela i single player. V CoD 4 sem vyzkousel single a vysledek stejny, akorat to bralo o mnoho více. Zkoušel sem reinstalovat widle, změnil sem si je ze 7iček na Visty, odinstalovaval sem zvukovku, updatoval sitovou kartu, stahnul combofix a nechal ho pracovat a stejne mi to porad dělá. Už nevím co s tím prosím pomoc x(

    PS. Vždy když zapnu hru a ktomu třeba winamp, tak to chvíly beží a pak se to začne sekat a zvuk taky. Když už to chrčí moc tak se to samo vypne a všechen zvuk všude se vypne, ale když dam restartovat PC tak se zvuk jakoby zase zapne. Nechápu to
    Naposledy upraveno uživatelem Cerix: 09-06-2009 v 16:53 Důvod: zapoměl sem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Bolo by vhodne napisat nieco blizsie o HW pocitaca (CPU, RAM, GK). Ake su teploty CPU a GK pri tom vytazeni, aky je v tej dobe prietok na sietovej karte.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Bolo by vhodne napisat nieco blizsie o HW pocitaca (CPU, RAM, GK). Ake su teploty CPU a GK pri tom vytazeni, aky je v tej dobe prietok na sietovej karte.
    Mam Pentium D 2.8 GHz, nVidia GeFroce 8600GT 256 MB (nejsem si jist typem GK[myslim to GT GS a GTX]), A-Data 2x1024 MB ramky, 500W zdroj od Xilence

    teploty sem meril pres speedfan a ukazuje mi to tam jen CPU, GPU, System a AUX

    pri nezatizenem stavu, tedy jen surfuju po netu tak ma GPU 53°C
    System 23°C CPU 45°C a AUX 30°C

    pozdeji zde pridam mereni pri zatizeni hrou CS:Source (zkusim to udelat pri zatizeni normalne hranim a pri 100% vytížením)

    bohuzel nevim jak zmerit pritok do sitove karty


    EDIT. Pri hrani mam 60°C u GPU i CPU(normalne) a 60°C CPU i GPU pri 100% zatizeni

    je to divne a nechapu to, ale zjistil sem ze vzdy pri hrani se mi snizi rapidne upload (chcete-li out) treba z 5 k/s na 1 k/s a min
    Naposledy upraveno uživatelem Cerix: 10-06-2009 v 16:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Zrovna xilencery patri k tomu horsimu co se da koupit..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Zrovna xilencery patri k tomu horsimu co se da koupit..
    bohužel zdroje sou něco v čem se neorientuji a protože mi nefungovala DVDromka kvuli napul uvařenýmu zdroji tak sem koupil nejakej kterej mi ten pocitac proste utahne

    doufam ze nebudu muset kvuli tomu kupovat novy zdroj x(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Čím meriaš tie teploty?

    Len rozmýšľam, že problém nastáva po určitej chvíli hrania - to by mohlo znamenať prehrievanie procesora, následné throttlovanie (vkladanie prázdnych cyklov), pád fps atď ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Čím meriaš tie teploty?

    Len rozmýšľam, že problém nastáva po určitej chvíli hrania - to by mohlo znamenať prehrievanie procesora, následné throttlovanie (vkladanie prázdnych cyklov), pád fps atď ...
    v druhe odpovedi ode me je napsano ze to merim pres SpeedFan :-) bohuzel nic jineho me nenapada

    CPU se chova normalne, teda 60°C pri hrani a neco kolem 50°C pri "nehrani"

    bohuzel mam celý počítač jakoby zabudovaný ve stole tudíž tam moc necirkuluje vzduch ale zatim s tim nebyly nejake problemy
    Naposledy upraveno uživatelem Cerix: 10-06-2009 v 17:11
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Taky to tipuju na přehřívání CPU. Pentium D má vysokou spotřebu, nemá ještě teplotní čidlo v procesoru (takže čísla co čte speedfan mohou být značně mimo realitu) a příznaky ukazují na throttlování..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Taky to tipuju na přehřívání CPU. Pentium D má vysokou spotřebu, nemá ještě teplotní čidlo v procesoru (takže čísla co čte speedfan mohou být značně mimo realitu) a příznaky ukazují na throttlování..
    co by ste mi tedy doporučili?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Nie som si istý, ale ThrottleWatch by mohol s Pentium D fungovať.

    Ak zistíš, že throttluje - tak len poriešiť chladenie ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Cerix Zobrazit příspěvek
    co by ste mi tedy doporučili?
    rukou změřit teplotu chladiče cpu (jestli má 60st. tak na něm dlouho ruku neudržíš)
    a výměna pasty pod chladičem taky nebude od věci
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    skus to vybrat z toho stola, dat dole bocnicu (nech to ma dostatok chladneho vzduchu)
    prefukat pasiv na CPU ak je moc zapraseny a vyskusat to tak ...
    pokial sa problem nedostaví, tak vies kde hladat problem ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Nie som si istý, ale ThrottleWatch by mohol s Pentium D fungovať.

    Ak zistíš, že throttluje - tak len poriešiť chladenie ...
    Takže, ThrottleWatch mi ukazoval CPU load 100% ale throttling nic

    nejsem si jist jestli fungoval anebo to opravdu "throttlovalo" a neukazoval to



    zkusim jeste vyndat PC z "boxu" a dat ho pod stul aby k nemu byl lepsi vzduch, pote se ozvu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    24

    Tak dnes vecer sem vytahl PC z "boxu" a zatim to jede bez problemu, krome me wifiny ktera zlobi ale to sem nepatri. Vzhledem k tomu ze se zatim nic neudalo tak zitra udelam zatezovou zkousku a uvidi se. Jinak dekuji vsem za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    To jasně ukazuje na problémy s teplotou (začíná být teplo, proto to možná teď začalo blbnout).
    Doporučuju výše uvedené rady, tedy: sundat bočnici, zbavit PC a chladič prachu, případně přepastovat chladič, zajistit dostatečný tok vzduchu skříní (přikoupit např. ventilátor). Můžeš sem dát fotku vnitřku PC a my ti už nějak konkrétně poradíme.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vytížení CPU na 100%
    Od Euronymous v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 27-08-2010, 13:46
  2. Problem s hrou
    Od praclik2 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 16-07-2010, 20:09
  3. Nadměrné využití paměti hrou.
    Od Cerix v sekci Operační paměti
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 06-09-2009, 13:07
  4. Windows 7: Problem s hrou Myst V: The End of Ages
    Od Salamander v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-08-2009, 22:25
  5. Sítě: problem s hrou
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-07-2009, 21:35