Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Aky sietovy disk? (NAS)

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Ghost_sk
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    31

    Zdravim!!

    Bol to naozaj super napad zalozit na shw diskusne forum, a ja si cennim ze mozem byt prvy kto napise to tejto sekcie.

    Tak moja otazka:
    Mame malu siet (cca. 40PC:lol: ) a rozmyslame ze si kupime nejaky sietovy disk, ktory by splnal nasledujuce poziadavky:
    - pripojenie k 10/100mbit sieti
    - tichy chod
    - moznost filtrovania uzivatelov cez MAC adresy (pripadne IP) Aby sa tam dostal len ten kto ma

    No viac ma uz nenapada.Uz som sa kukal na nejake riesenia a zatial sa mi najviac pozdava V-Gear LANDisk (http://www.cybex.sk/Produkt.aspx?Typ...ut=VIP-322370), ktory ma vsak nevyhodu tu ze podporuje len FAT32 (teda len subory mensie ako 4GB).
    Chcem sa teda spytat ci niekto nepozna, nejake lepsie riesenie, alebo ci nema niekto skusenosti zo spominanym LANDiskom.

    No a zacinam uvazovat aj o priamom rieseni napr. celkom sa mi pozdava WD 320BG NetCenter.Ale nemam s tym priame skusenosti tak vas prosim o vase postrehy.Hl ma zaujima ako je to zo zabezpecenim toho disku a ci sa tam daju nastavovat rozne uzivatelke konta a tak...

    Pre nase poziadavky by malo uplne stacit ak by sa z toho disku dalo tahat aspon 6000kb/s pre jedneho uzivatela.Samozrejme ked ich je tam naraz viac tak by to bolo pomalsie, hold pockali by sme....

    Za kazdy prispevok vopred vdaka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    79

    Citace Původně odesláno od Ghost_sk
    Zdravim!!

    Bol to naozaj super napad zalozit na shw diskusne forum, a ja si cennim ze mozem byt prvy kto napise to tejto sekcie.

    Tak moja otazka:
    Mame malu siet (cca. 40PC:lol: ) a rozmyslame ze si kupime nejaky sietovy disk, ktory by splnal nasledujuce poziadavky:
    - pripojenie k 10/100mbit sieti
    - tichy chod
    - moznost filtrovania uzivatelov cez MAC adresy (pripadne IP) Aby sa tam dostal len ten kto ma

    No viac ma uz nenapada.Uz som sa kukal na nejake riesenia a zatial sa mi najviac pozdava V-Gear LANDisk (http://www.cybex.sk/Produkt.aspx?Typ...ut=VIP-322370), ktory ma vsak nevyhodu tu ze podporuje len FAT32 (teda len subory mensie ako 4GB).
    Chcem sa teda spytat ci niekto nepozna, nejake lepsie riesenie, alebo ci nema niekto skusenosti zo spominanym LANDiskom.

    No a zacinam uvazovat aj o priamom rieseni napr. celkom sa mi pozdava WD 320BG NetCenter.Ale nemam s tym priame skusenosti tak vas prosim o vase postrehy.Hl ma zaujima ako je to zo zabezpecenim toho disku a ci sa tam daju nastavovat rozne uzivatelke konta a tak...

    Pre nase poziadavky by malo uplne stacit ak by sa z toho disku dalo tahat aspon 6000kb/s pre jedneho uzivatela.Samozrejme ked ich je tam naraz viac tak by to bolo pomalsie, hold pockali by sme....

    Za kazdy prispevok vopred vdaka.
    Nejak nechapu co se tim presne mysli sitovy disk. Pokud je to mysleno klasicky a to tak, ze je disk zapojeny v PC (serveru) a uzivatele si ho pripoji jako sitovy disk, tak to chapu, ale nejde mi do hlavy jak by mel se melo primo u disku nastavovat prava pro uziv. atp. To je pak zalezitost systemu na kterem bezi server, ne ?? Tuhle otazku budu casem taky resit a napadla me lepsi vec a to, ze si muzes na serveru spustit FTP server, kde bude mit kazdy - kdo bude mit pristup - svuj ucet. Jinak ohledne nastavovani prav u sitovych disku (pokud se nepletu) je otazkou domeny a prirazeni uzivatele k tomtu disku(podobne jako se nasatvuje sdileni, ale sit neni klasicka workgroup, ale uzivatele se hlasi do domeny), ktery bude mit pravo s neho cist, zapisovat...

    Jinak za spravnost udaju nerucim , jen se domnivam, ze to tak je. Overene to nemam a vseved take nejsem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    18

    Stacilo se mozna podivat na link produktu, pripadne nazev threadu NAS - Network Attached Storage a bylo jasne, ze pojmem sitovy, byl myslen disk, ktery ma LAN rozhrani a neni k nemu potreba zadny fileserver. Tedy disk, ktery se pripoji primo do switche (lokalni site).

    EDIT: uz jsem ho nasel, ale taky umi podle specifikaci jen FAT/EXT3 :/

    http://www.synology.com/enu/products...erise/spec.php

    pripadne se podivat na reseni od WDC a Maxtoru
    Naposledy upraveno uživatelem Invin: 10-05-2006 v 17:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele Ghost_sk
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    31

    Presne to som mal na mysli NAS disk :) No uz som si nasiel recenzie na [url]www.cdr.cz[/url] je tam rpesne ten WD disk.Ale nemaju s nim ziadne dlhsie skusenosti tak sa pytam tu na fore ci ho niekto nema, ze ako sa chova po dlhsej dobe, ze ci je az taky hlacny ako pisu na cdr ( predsa WDcka su celkom tiche, a nema to ziadny aktivny chlaadic, len hlinikovy pasiv, tak rpesne nechapem co tam az tak huci...)No a zaujimalo by ma ci sa da na tom disku vypnut AAM ak by to bolo nutne.Proste dake perlicky a skusenosti s tymto alebo podobnymi diskami.THX
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    79

    Citace Původně odesláno od Invin
    Stacilo se mozna podivat na link produktu, pripadne nazev threadu NAS - Network Attached Storage a bylo jasne, ze pojmem sitovy, byl myslen disk, ktery ma LAN rozhrani a neni k nemu potreba zadny fileserver. Tedy disk, ktery se pripoji primo do switche (lokalni site).

    EDIT: uz jsem ho nasel, ale taky umi podle specifikaci jen FAT/EXT3 :/

    http://www.synology.com/enu/products...erise/spec.php

    pripadne se podivat na reseni od WDC a Maxtoru
    Aha, myslel jsem si, ze to bude neco takoveho, ale jeste jsem se s tim nikdy nesetkal. Takze diky za objasneni, sice jsem se mohl podivat na odkaz u ghosta a vydel bych popis u produktu a zjistil o co jde, ale bohuzel jsem byl v praci a tam je omezeny pristup na web, takze na vsechny stranky nemuzu . A doma uz jsem na to nemyslel .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    18

    Jasne v pohode...mel jsem nedavno pujceny jiz zminovany Synology rady 101j, abych otestoval jestli je OK, byl (znamy mel odpaleny rozbocovac, tak se mu porad nechtel hlasit . Vypadal dobre, celkem i tichy provoz a rychlost dosahovala i plneho 100Mbit/s. Zkousel jsem i Full duplex, ale s tim si zas neporadila moje integ. sitovka, takze tady neposlouzim. Sice jsem ho nezkousel kuchat, ale teoreticky by tam sla i vymena disku (IDE). Takze byt tebou, tak bych se podival spise po reseni, ktere uz ma sATA rozhrani, protoze IDE podle meho uz ma svoje za sebou a prechazi se na sATA/SAS, ktere uz vetsinou obsahuji Gigabit LAN, takze se tam lepe projevi propustnost disku.
    Naposledy upraveno uživatelem Invin: 11-05-2006 v 10:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Ghost_sk
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    31

    HM to je sice pravda ze SATA je lepsie, ale mi aj tak mame len 100Mbit siet a na gigabitovu sa zatal nejak nechystame cize by mal ide stacit.Nam ani tak enjde o rychlost, ale ide nam hlavne o funkcnost, cize aby to zariadene bolo spolahlive, pomerne tiche a aby sa tam dali nastavit nejake bezpecnostne obmedzenia ( zlozky na heslo resp. uzivatelske konta)
    Uz sme sa asi rozhodhli a kupime WD NetCener 320GB.Tymto zaidam vsetkych ktory maju s nim skusenosti aby sa s nami podelili o klady a zapory tohto disku.Vopred dakujem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1

    sám som hladal nejaký SATA - NAS ale nikto ho nponúka, v minulosti bol na stránke alzasoftu v ponuke aj s printserverom s spolu 3 usb storage konektormi, takze sa dal rozšíriť o usb disky, co je podstatne lacnejsie lebo ten NAS stal bez disku okolo 10000 Sk
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Záloha dat: Externí disk a nebo interní disk + box
    Od zdenda05 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-09-2012, 18:34
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-09-2010, 19:29
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-09-2009, 17:48
  4. Externí HDD: 16GB flash disk nebo 160GB externí disk?
    Od Stetha v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-09-2009, 15:57