Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Multimediální sestava ! Komplet ! cca 27 000

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Skládám pro známou sestavu pro rodinu, aby jim vydržela aspoň chvíli (cca 2 roky) ale nepotřebují nic super výkonnýho ale aby se na tom dalo surfovat vypalovat apod. a občas zahrát nejakou hru.

    Sestava Intel

    Základní Deska: - 3 261,-
    Gigabyte GA-965P-S3 - Intel P965

    Procesor: - 3 308,-
    Intel Pentium D 915 2,8GHz 4MB 800MHz 775pin BOX

    RAM: - 3 415,-
    Geil DIMM 1024MB DDR II 667MHz Kit CL4

    Grafická Karta: - 3 963,-
    Sapphire Atlantis ATI Radeon X1650 XT 256MB, PCI-E

    Pevný Disk: - 2 071,-
    Western Digital Caviar SE16 WD2000KS - 200GB 16MB SATA II

    Mechanika: - 976,-
    Lite-ON SHM-165S6S černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer

    Case + Zdroj + Klávesnice + Myš+ Reproduktory: - 1 464,-
    EuroCase ML8003 - Middletower 300W + klávesnice, myš a repro

    Monitor: - 6 093,-
    ViewSonic VA903B - LCD 19" G2G 8ms

    Tiskárna: - 1 059,-
    Hewlett-Packard DeskJet D1360

    Celkem: - 25,828,-
    --------------------------------------------------------------------------

    Sestava AMD

    Základní Deska: - 2 749,-
    Asus M2N-E - nForce 570 Ultra

    Procesor: - 4 070,-
    AMD Athlon 64 X2 3800+ EE (socket AM2) BOX

    RAM: - 3 415,-
    Geil DIMM 1024MB DDR II 667MHz Kit CL4

    Grafická Karta: - 3 963,-
    Sapphire Atlantis ATI Radeon X1650 XT 256MB, PCI-E

    Pevný Disk: - 2 071,-
    Western Digital Caviar SE16 WD2000KS - 200GB 16MB SATA II

    Mechanika: - 976,-
    Lite-ON SHM-165S6S černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer

    Case + Zdroj + Klávesnice + Myš+ Reproduktory: - 1 464,-
    EuroCase ML8003 - Middletower 300W + klávesnice, myš a repro

    Monitor: - 6 093,-
    ViewSonic VA903B - LCD 19" G2G 8ms

    Tiskárna: - 1 059,-
    Hewlett-Packard DeskJet D1360

    Celkem: - 25,928,-
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Bral bych jednoznačně sestavu AMD.
    Sestava AMD OK, ale myslím si, že 300W zdroj stačit nebude!
    EDIT: Operační paměti tyto:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36795
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 01-01-2007 v 17:36
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Určitě bych se také přiklonil k variantě s AMD procesorem. K té skříni a zdroji... 300W EC rozhodně pro tuto sestavu použít nemůžeš (pokud chceš aby fungovala). Pokud hledáš levné řešení, přikláněl bych se ke 400W zdroji Modecom FEEL II a skříň bych vzal taky klidně Modecom (např. tuhle) Za dané peníze garantuju, že je o dost lepší než EC.

    Ten Modecom zdroj a skříň Tě ve výsledku přijde na naprosto stejný peníze jako ten EC s 300W zdrojem. Jinak je sestava navrhnuta dobře, co se týče pamětí, možná bych vzal 800MHz GEILy, záleží na prodejci, ale rozdíl v ceně bývá zanedbatelný (apropó, to samé s pevným diskem 2500KS mám třeba u svého dodavatele jen o pár desítek korun dražší než 2000KS)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    800MHz RAMky CL 4 jsou podle mě s výkonem nastejno jako 667MHz CL3.
    Rozdíl je jen v ceně jde jsou 667MHz o zhruba 300Kč levnější...takže bych zůstal u těch 667
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od tgfh
    800MHz RAMky CL 4 jsou podle mě s výkonem nastejno jako 667MHz CL3.
    Rozdíl je jen v ceně jde jsou 667MHz o zhruba 300Kč levnější...takže bych zůstal u těch 667
    Je to vcelku jedno, já mám paradoxně ve skladu 667MHz Geily dražší než 800MHz (obě s CL4). Paměti bych nějako nehrotil, ono pro AMD by stačily i nejlevnější A-DATA nebo PQI 800MHz. V taktování neomezují tak jako u intelu a rozdíly CL jsem vždy zaznamenal jsem v syntetických testech... Je to na zvážení, paměti vybírám zpravidla podle toho, jaké jsou aktuální ceny a skladová dostupnost u daného prodejce (samozřejmě taky nekoupím vše )
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Mozna ste si nevsimli ale ja v ty bedne mam i klavesnici apod. a to me diky tomu vyjde strasne levne
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od Mountin
    Mozna ste si nevsimli ale ja v ty bedne mam i klavesnici apod. a to me diky tomu vyjde strasne levne
    Věř mi, že následky nekvalitního zdroje příjdou někdy mnohem dráž...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Mountin
    Mozna ste si nevsimli ale ja v ty bedne mam i klavesnici apod. a to me diky tomu vyjde strasne levne
    Já tenhle case znám, osobně se mi i docela líbí, ale co se týče myši, klávesnice i repráčků, je to to nejlevnější - dá se říct i nejhorší co se vyrábí... A 300W je málo, věř nám Sice v téhle skříni je 300W s 12cm FAN, ale rozhodně bych mu tuhle sestavu nesvěřil! Je to šetření na nesprávném místě!!! Pokud Ti na "detailech" (podle mě dosti důležitých detailech) jako je klávesnice, myš a repro nezáleží, kup si ten Modecom, k tomu nejlevnější periferie od Geniusu (myš, repro) a od KME (klávesnice) - celkem necelé 400,-CZK a bude to lepší než to, co bys našel v krabici u toho EC -ale hlavnš budeš mít slušnej zdroj a nebudeš se muset strachovat při každá zátěži počítače.

    EDIT:
    Já bych to viděl takto:
    Skříň: http://e-shop.asbis.cz/default.asp?m...em&stiid=31193 (690,-CZK)
    Zdroj: http://e-shop.asbis.cz/default.asp?m...em&stiid=38694 (658,-CZK)
    Myš: http://e-shop.asbis.cz/default.asp?m...em&stiid=30949 (104,-CZK)
    Klávesnice: http://e-shop.asbis.cz/default.asp?m...em&stiid=22595 (135,-CZK)
    Repro: http://e-shop.asbis.cz/default.asp?m...em&stiid=34053 (127,-CZK)

    Celkem 1 714,-CZK

    Pozn. Asbis je sice drahej pro koncový zákazníky (ani vlastně nevím, jestli prodává koncovým zákazníkům...), ale i tak to vyjde jen krapet dráž než ten EC a hlavně vše bude fungovat tak jak má...
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 01-01-2007 v 20:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od boboco
    Na tu mys bacha, jsem ji chtel davat taky do sestav co skladam ale je strasne mala! Koupil jsem jednu a druhou uz nikdy Fakt jedine pro lidi co maji hodne male ruky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Přesně tu myš má brácha, design pěkný, velikost taky dobrá, ale má s ní problémy v tom smylu, že když kliká jednou někdy klikne 2x, při práci ho to někdy dost ruší - bude ji brzy měnit.
    Včera hrál Heroese V, a když chtěl použít kouzlo "pád meteoritů" kliknul jednou, ale myška 2x a dal to přímo na svoje vojsko
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od first.indian
    Na tu mys bacha, jsem ji chtel davat taky do sestav co skladam ale je strasne mala! ...
    Citace Původně odesláno od tgfh
    Přesně tu myš má brácha, design pěkný, velikost taky dobrá, ale má s ní problémy v tom smylu, že když kliká jednou někdy klikne 2x, při práci ho to někdy dost ruší ...
    Já je dávám k těm naprosto nejlevnějším kancelářským sestavám a nikdo si zatím nestěžoval Ve firmě ji taky u dvou kompíků máme a je to takovej normální optickej hlodavec. -ale osobně mám taky raději větší myšky (mám velký tlapy)

    To tgfh: Možná má nějakou vadnou, mně takhle jednou "dvojklikoval" čas od času jeden dražší Logitech (typ už si nepamatuju) a normálně šla na reklamaci a byla vymněněná. Ale v tomhle případě nevím, jestli není lepší koupit si za stovku hlodavce novýho
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Když už se to tu tak rozpoutalo, taky bych se k tomu (s dovolením ) vyjádřil. Inu, nejdříve základní parametry, pak ostatní, takže...
    1. Pokud vybíráš z uvedených, rozhodně kup sestavu AMD, protože je modernější a výkon bude malinko taky někde jinde. Mimochodem sestava to je moc pěkná.
    2. Pokud máš ještě pár peněz rezervu, zkus X1950Pro nebo GF7900GS, což?
    3. Paměti bych taky moc neřešil - buď vezmi 800MHz nebo dobré latence, záleží na Tobě, rozdíl ve výkonu bude minimální. Ale obecně vzato 667MHz s dobrou latencí bude fajn.
    4. Nyní zdroj... no, nechat si odpálit počítač jenom proto, že dostanu ke skříni ještě myš a klávesnici, to je (při jejich ceně) pěkná blbost . Rady tu už zazněly, zařiď se podle nich. Zdroj jednoznačně 350W a více, ideálně 400W a dál. Osobně bych se ani EuroCase zdrojů nebál, ale tam spíš kolem 450-550W, aby byla rezerva. Jinak se mrkni na velmi dobrou informaci, co může natropit (v lepším případě) slabý zdroj ZDE.
    Naposledy upraveno uživatelem wizaard: 02-01-2007 v 11:53
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Rezervu na X1950Pro ci 7900Gs bohuzel nemám uz takhle jsem na hrane toho co jsem dostal zadáno, ale tu sestavu budou kupoivat za mesíc - dva takze se to jeste mozna zlevni uvidime
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    A co takhle místo té 19tky tuhhle 17ctku od LG L1752TQ, myslím, že ta sedmnáctka na to co na tom chtějí dělat bohatě stačí, stejně nepojedou ve více jak 1280x1024. http://www.lcdmonitor.cz/detail.do?id=1001006

    A co takhle k té intelovské sestavě pořídit MSI 945P NEO3 F, ušetříš minimálně petset a deksa bude stačit. Hlavně si zjisti, jestli má zdroj 24pinový atx konektor, ať ti pak není k ničemu. Sem tam desky, jako tá má, má 24 pin.

    NO ještě jednou ohledně bedny s příslušenstvím,
    klávesnice KME KB-2201 černostříbrná (PS2, CZ) 92,78 ,- Kč
    Genius SP-J06 (120W, 2.0) 208,90 ,- Kč
    EuroCase ML5494 (middle, ATX-P4, 400W, USB, černo-stříbrný) 1026,- Kč
    A4 SWOP-3 WHITE 3D Optical wheel (PS/ 2, 800dpi,) 157,6 Kč
    to se rovná 1485 a myslím si, že ta myš, klavesnica a hlavně repro budou kvalitnější. Kdo ti co dá kde zadara že.?
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 03-01-2007 v 12:01 Důvod: Já vás za ty edity pobiju...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    A zase sme u casu EC... člověče, přečti si to pořádně

    Edit: a naučte se lidi používat
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Komplet nová sestava vodně chlazená
    Od Alamaster v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 13-11-2013, 23:36
  2. Komplet nová sestava
    Od Yossik v sekci PC - archiv
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 30-01-2007, 15:12