Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Novy comp i na hry

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    5

    Ahoj. Psal jsem sem asi pred pul rokem s dotazem na sestavu compu, ktery jsem chtel poridit. Bohuzel jsem se k tomu nedostal a prisel na to cas az ted. Po pul roce se toho ale zmeni dost a proto jsem se pokusil si postavit sestavu jinou. Tentokrat uz do toho pujdu.

    Prosim o zkouknuti, zda komponenty o kterych uvazuju jdou k sobe. Mam na mysli treba to zda neni zdroj moc slabej, nebo nejake soucast zbytecne pomala nebo rychla (draha) vzhledem k zbytku. Vybiral jsem tak nejak podle mych znalosti, ale uz jsem dlouho nesledoval hw scenu tak proto tento dotazek.
    Takze mnou planovana sestava by se skladala z nasledujiciho:

    A-Data DIMM 4096MB DDR II 1066MHz Extreme Edition 1 571,-
    Asus P5E Deluxe - Intel X48 4 070,-
    BFG GeForce GTX 280 OCX 1GB, PCI-E 6 438,-
    CoolerMaster Elite 330 RC-330-KKN1-GP 937,-
    CoolerMaster RR-CCH-LB22-GP Hyper 212 746,-
    Fortron Blue Storm II 500W 1 702,-
    Intel Core2 Duo E8500 3,16GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX 4 665,-
    LG W2261VP-PF 4 930,-
    Western Digital Caviar Green WD10EADS - 1TB 2 292,-
    DVD mechanika, klavesnice, mys (neco pres 1000,-)

    Desku s chipsetem X48 jsem tam dal proto, ze je na ni rozhranni PCI-E 2.0 a to ta mnou graficka karta podporuje. Puvodne jsem chtel desku s chipsetem P45, ktera je 1000,- levnejsi, ale ma rozhranni jenom 1.0.

    Podle czc.cz tcena vychazi kolem 29 000,-. No je to celkem dost, ale zase si rikam, ze je to i s monitorem za 5000,- Chtel bych rict, ze 29 000,- rozhodne prevysit nechci. Uvitam i komentar k tomu, zda bych na necem usetril a snizeni vykonu by nebylo nejak enormni.

    A prosim, kdyz nekdo bude ochoten se podelit o nazor tak at nepise nazory typu nVidia je shit, ber ATI a tak podobne. Kdyz uz tak prosim o podlozeni, proc je neco z toho shit.

    Tak diky za diskuzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele bandolier.wz
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    105
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Citace Původně odesláno od houmles1 Zobrazit příspěvek
    Prosim o zkouknuti, zda komponenty o kterych uvazuju jdou k sobe ...
    Osobně bych sestavu postavil na platformě AMD, kde ji postavíš za menší peníz o vyšším výkonu.
    HDD rozhodně nekupuj z řady Green. Jsou to dobré disky, ale nejsou určeny jako systémové, ale spíše jako "úložiště dat". Řady Blue či Black jsou vhodnější jako "systémové".
    Grafická karta GTX280 není špatnou volbou, jen nemá nejlepší poměr cena/výkon.
    Zdroje Fortron nepatří mezi to nejlepší, co se dá koupit. Většinou jim (přímo tomuto modelu) "odejde" ventilátor, který je pak dosti slyšitelný.
    CoolMaster Elite je papírová skříň, lepší pokud zvolíš řadu Centurion či case např. Antec.

    Citace Původně odesláno od bandolier.wz Zobrazit příspěvek
    ATI se dnes v poměru cena/výkon nevyplatí a za GTX275 "zaostává". Case co jsi vybral je opět (jak u tvých sestav je zvykem) dosti nekvalitní.

    Návrh sestavy - platforma AM3, bez monitoru.
    Jako monitor bych mohl doporučit Samsung 2243BW, s kterým mám osobní zkušenost.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 13-06-2009 v 18:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele bandolier.wz
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    105

    proc nekvalitní?
    mimochodem ten tvuj monitor nema DVI
    Naposledy upraveno uživatelem bandolier.wz: 13-06-2009 v 17:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Vinie
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    164

    Návrh od Kevina je dobrej bejt tebou tak už se nerozmýšlím!, ta tvoje sestava je zbytečně moc předražená na ten výkon. A nevim na jakou desku jsi koukal ale chipset p45 má PCIe 2.0 a x48 je zbytečný k tebou vybranému CPU navíc postavit to na AM3 je mnohem lepší. vše ostatní tu bylo již řečeno. navíc 4 jádrový CPU je dobrá koupě
    Naposledy upraveno uživatelem Vinie: 13-06-2009 v 17:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od bandolier.wz Zobrazit příspěvek
    proc nekvalitní?
    Protoze musi mit vzperu aby se nezlomil...

    edit: aj, aj - spletl jsem si thred, Soprano je ok az na ten plast a okno...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 13-06-2009 v 18:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    5

    Tak jo. Díky moc za pomoc. Jsem si to teda přebral a došel jsem asi k tomudle:

    Asus ENGTX275/HTDI/896M, PCI-E 5 880,-
    CoolerMaster Centurion 5 Silver 1 559,-
    CoolerMaster RR-CCH-LB22-GP Hyper 212 746,-
    Enermax PRO82+ 525W 2 570,-
    Genius KB-16e Scroll 238,-
    Gigabyte GA-EP45-DS3R - Intel P45 3 023,-
    Gigabyte GM-M6880 315,-
    Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX 4 189,-
    LG W2261VP-PF 4 930,-
    OvisLink WT-2000PCI 481,-
    Patriot DIMM 4096MB DDR II 800MHz PVS24G6400LLK EP Viper 1 499,-
    Samsung SH-S223B, černá, bulk 581,-
    Western Digital Caviar Black WD1001FALS 1TB 2 549,-

    Musim říct, že mi diskuze poměrně pomohla. Kdyby se chtěl někdo k něčemu ještě vyjádřit s pomocí tak budu samozřejmě rád.
    Jestli sem ještě někdo koukne na tohle téma tak mám dotaz na názor na ten LG monitor.
    A ještě... Dá se nějak z popisu technických parametrů monitoru poznat jestli má lesklou obrazovku (když do ní koukám z boku a svítí slunce tak se mi v tom odráží pokoj jako v zrcadle:-) ) nebo matnou (neodráží se nic)? Ten co jsem tam vybral má podle mě docela dobrý parametry, ale bude asi ten lesklej. Ráději bych ten matný.

    Tak ještě jednou díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    2jádrům už v některých hrách dochází dech
    stavěl bych minimálně na 3jádru nebo i 4 jádru
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    PRocesor NE, za +- stejnou cenu máš Q8400, nebo za 5 tisíc Q9550... viz: quad pro 775
    Deska by imho stačila výrazně levnější UD3 nebo pokud trváš na softwarovém a těžko použitelném raidu, pak UD3R..

    Phenom II 940BE+Gigabyte 770UD3.. by byl asi ještě lepší volbou, případně vzít už DDR3 paměti a k tomu odpovídající desku. To na intelu za tyhle peníze nemáš šanci postavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nový comp 15000 bez disků a OS
    Od Mates81 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 17-05-2012, 18:24
  2. Nový comp
    Od smrdis12345 v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 07-02-2010, 10:37
  3. Nový comp, také na hraní her
    Od houmles1 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 12-11-2008, 23:19
  4. Kdo má horší comp na hry než já
    Od Pavel Boček v sekci Volná témata
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 06-07-2008, 13:57
  5. Nový herní comp...
    Od georginho v sekci PC - archiv
    Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 26-01-2008, 21:58