Téma: videokamera do 6000kc
zdravicko, potreboval bych poradit pri koupi videokamery do 6000kc.znacku nejspis sony, panasonic nebo canon co jsem tak cetl, no a pak uz nevim co by to melo mit.nejlevnejsi jsou asi s minidv, na sd karty jsou drahy a ty co maji hdd je zas problem pri narazu a pro slabsi pc na prevadeni videa.tak kdyby mi moh nekdo poradit nebo primo napsat typ kamery ktera by byla ok.hlavne by nemela mit nejaky slozity ovladani.predem diky za radu
[QUOTE=jarulu;258977]zdravicko, potreboval bych poradit pri koupi videokamery do 6000kc.znacku nejspis sony, panasonic nebo canon co jsem tak cetl, no a pak uz nevim co by to melo mit.nejlevnejsi jsou asi s minidv, na sd karty jsou drahy a ty co maji hdd je zas problem pri narazu a pro slabsi pc na prevadeni videa.tak kdyby mi moh nekdo poradit nebo primo napsat typ kamery ktera by byla ok.hlavne by nemela mit nejaky slozity ovladani.predem diky za radu[/QUOTE]
Ahoj, tak bezne dostupne mini dv s cenami do 6000Kc - Sony a Panasonic
Zo Sony by som poradil asi HC62E v cene +- 6200 1 megapixel alebo HC53E (najnizsia rada 800k cip) za 5000KC
Z Panasonicu NV-GS90EP za 5300KC, je na urovni tej HC53 jky ale oproti nej ma lepsi stabilizator obrazu.
Ahoj, tak bezne dostupne mini dv s cenami do 6000Kc - Sony a Panasonic
Zo Sony by som poradil asi HC62E v cene +- 6200 1 megapixel alebo HC53E (najnizsia rada 800k cip) za 5000KC
Z Panasonicu NV-GS90EP za 5300KC, je na urovni tej HC53 jky ale oproti nej ma lepsi stabilizator obrazu.
Jednozačně brát od výrobce Panasonic nebo Canon. Kdyby jsi mohl doštřit tak bych ti z osobních zkušeností mohl doporučit Canon FS100, kterou máme doma a naporstá spokojenost. JEn je problém že soubroy jsou ukládany v koncovce .MOD nebo tak nějak , a byl problém najit střižnu ,ktera umí s tímto formátem praovat. Nakonec jsem dospěl k programu Cyberlink Power Producer. Kterou ti také mohu doporučit. Ještě byla pak střižna Ulead VIdeo Studio, která také umí pracovat s tímto formátem. Mě ovšem nevyhovovalo prostředí programu.
Movy jsou pouzivany kvuli tomu, ze Apple mazane dalo format zdrama k dispozuici... zatimco M$ delal s avi krky, takze mame na PCckach zase diky M$ problem. Nastasti ho resi alternativni kodeky a VirtualDub s pluginem na nacitani mov formatu, ktery preencoduje clovek do ceho pak chce a je to :)
[QUOTE=trodas;261227]Movy...[/QUOTE]
On to neni .mov , ale .mod - pouziva ho i Panasonic a JVC (ty maji i .tod) ;)
On to neni .mov , ale .mod - pouziva ho i Panasonic a JVC (ty maji i .tod) ;)
K tym .MOD suborom len tolko, ze su to obycajne mpeg2 subory. Strihat sa daju v ktoromkolvek softe, ktory dokaze pracovat s mpeg2. Len treba .mod prehnat cez soft "sdcopy" http://zyvid.com/smf/index.php?action=dlattach;topic=280.0;id=153
V nom si vybrat pomer stran a videa, ktore sa prevedu na klasicky .mpg
Potom s takym videom nie je problem pracovat. Mam odskusane Pinnacle, Vegas, Power Producer,... Vsetky vedeli pracovat s takym videom.
Inak ja mam doma tiez Canon FS100 a spokojnost. Momentalna cena je sice nad limit 6000, ale oplati sa dosetrit.
V nom si vybrat pomer stran a videa, ktore sa prevedu na klasicky .mpg
Potom s takym videom nie je problem pracovat. Mam odskusane Pinnacle, Vegas, Power Producer,... Vsetky vedeli pracovat s takym videom.
Inak ja mam doma tiez Canon FS100 a spokojnost. Momentalna cena je sice nad limit 6000, ale oplati sa dosetrit.
to MaxMan: Díky za prográmek. :thumb . Už kdysi jsem používal nějaký převodník z mod na mpg a výsledná kvalita byla děsná oproti originálu. Uvidím ja dopadne tento program. Boužel momentálně nemám žádné mod soubroy v PC a kameru nemám u sebe.
to grapherX: Neviem aky si pouzival program predtym, ale SDCopy nic neenkoduje. Len upravi hlavicku na regulerny mpeg a vsetky data ponechava nezmenene. Prakticky len skopiruje cely obsah nahravky v povodnej kvalite.
Kdysi jsem používal program Mod Convertor, ten ale kvalitu hrozně zhoršil, kvůli tomu že celý film převáděl. Ještě jednou díky za ten program SDCopy. ;)