Grafika problém
Čau
Koupil jsem si novou GK:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a mám problem s tím, že při hraní her mi PC pravidelně zamrzá a rozlaďují se mi textury, tak že mam 5 barev
možná je problém v ovladačích opravdu nevím... ale když jsem měl starší GK, tak vše šlapalo tak jak má.
Koupil jsem si novou GK:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a mám problem s tím, že při hraní her mi PC pravidelně zamrzá a rozlaďují se mi textury, tak že mam 5 barev
možná je problém v ovladačích opravdu nevím... ale když jsem měl starší GK, tak vše šlapalo tak jak má.
Přetaktovával jsi?
Co jsi měl před tím za grafickou kartu?
Odinstaloval jsi původní ovládače? (v případě že jsi měnil ati=>nvidia)
atd ... je nutné vědět více informací
Co jsi měl před tím za grafickou kartu?
Odinstaloval jsi původní ovládače? (v případě že jsi měnil ati=>nvidia)
atd ... je nutné vědět více informací
Jaké máš teploty v idlu a burnu ? Změřit je můžeš pomocí programu Everest. Odinstaluj ovladače graf. karty, v nouzovém režimu odeber zbytky ovladačů pomocí Driver Sweeperu a poté nainstaluj nové ovladače - konfigurátor (neuvedl jsi OS).
Grafickou kartu můžeš otestovat pomocí FurMarku. Zapni si logování teploty a sleduj jestli "chlupatý koblih" zůstává pořád "chlupatým koblihem" a jaká je teplota GPU.
Grafickou kartu můžeš otestovat pomocí FurMarku. Zapni si logování teploty a sleduj jestli "chlupatý koblih" zůstává pořád "chlupatým koblihem" a jaká je teplota GPU.
1) Přetaktovával jsi? :
Ne, už v základu byla přetaktovaná
2) Co jsi měl před tím za grafickou kartu? :
ATI X1950GT
3) Odinstaloval jsi původní ovládače? (v případě že jsi měnil ati=>nvidia) :
NE, přeinstaloval jsem rovnou celé winy
4) atd ... je nutné vědět více informací :
Říkej, leze mi to krkem už :)
Ne, už v základu byla přetaktovaná
2) Co jsi měl před tím za grafickou kartu? :
ATI X1950GT
3) Odinstaloval jsi původní ovládače? (v případě že jsi měnil ati=>nvidia) :
NE, přeinstaloval jsem rovnou celé winy
4) atd ... je nutné vědět více informací :
Říkej, leze mi to krkem už :)
No tak to vypada že odinstalovaní ovladaču v nouzovém režimu pomocí toho programku pomohlo... našlo mi to tam ATI DISPLAY a nějaky ptákoviny k tomu.
Hrál jsem asi 30min a ani škubanec... kdyby něco okamžitě písnu. Zatím děkuju moc :thumb
Hrál jsem asi 30min a ani škubanec... kdyby něco okamžitě písnu. Zatím děkuju moc :thumb
Tak jsem se radoval moc předčasně :cry
Ty teploty nevím kde přesně změřit v Everestu.
A s tím koblihem, tam je na výběr spoustu možností testu, takže taky nevím jak přesně.
Ty teploty nevím kde přesně změřit v Everestu.
A s tím koblihem, tam je na výběr spoustu možností testu, takže taky nevím jak přesně.
ty teploty jsou v oukeji ,já bych zkusil origo drivery (na CD) asus karty jsou dost návykový na svoje orig. Asus drivery ... u ASUS X1950Pro PCI-e dokonce bez asus driverů karta nejela prakticky v ničem...
kámoš s tim hodně dlouho bojoval a nakonec to vzdal a koupil 8800GT od leadteku :-/
kámoš s tim hodně dlouho bojoval a nakonec to vzdal a koupil 8800GT od leadteku :-/
V druhém případě... Zkoušel jsi nainstalovat i aktuální nejnovější ovladače? Jak máš chlazený systém? Mám na mysli, jestli máš dobrý airflow?
Draken: Tak stáhl jsem a výsledek stejný... zkusil jsem i origo a taky nic
Dufinos: Nejnovější jsem také zkoušel a opět nic... jinak to chlazení nemam skoro žádné... bednu mam otevřenou z jedné strany a myslím že ta GK ma svůj dobrý chladič.
Nemyslím si, že by to mohlo bejt teplotou páč zapnu PC a během 5-10 min škub... ikdyž teploty rostou rychle :)
Takžéé další nápady?
Dufinos: Nejnovější jsem také zkoušel a opět nic... jinak to chlazení nemam skoro žádné... bednu mam otevřenou z jedné strany a myslím že ta GK ma svůj dobrý chladič.
Nemyslím si, že by to mohlo bejt teplotou páč zapnu PC a během 5-10 min škub... ikdyž teploty rostou rychle :)
Takžéé další nápady?
Kdyby chladič nedostatečně chladil, ve FurMarku by se to projevilo ;)
Místo Asus driverů bych osobně radši použil oficiální ovladače nVidia. Máš možnost ve svém počítači vyzkoušet jinou grafickou kartu či tuto zkusit jinde ? Pokud ano, vyzkoušej.
Místo Asus driverů bych osobně radši použil oficiální ovladače nVidia. Máš možnost ve svém počítači vyzkoušet jinou grafickou kartu či tuto zkusit jinde ? Pokud ano, vyzkoušej.
Ty origo jsem zkoušel. Jen jsem dával:
Option 2: Automatically find drivers for my NVIDIA products.
Nevybíral jsem ručně teda.
No to nevím kde bych ji mohl vyzkoušet :rolleyes:
Option 2: Automatically find drivers for my NVIDIA products.
Nevybíral jsem ručně teda.
No to nevím kde bych ji mohl vyzkoušet :rolleyes:
Copak takhle se instaluji ovladace?
Porad jsi neuvedl jaky pouzivas OS - z obrazku jsem vydedukoval, ze XP (ze screenu nejde poznat jestli 32 nebo 64bit) takze davam odkaz na 32-bit ovladace https://uk.download.nvidia.com/Windows/186.18/186.18_desktop_winxp_32bit_international_whql.exe
Porad jsi neuvedl jaky pouzivas OS - z obrazku jsem vydedukoval, ze XP (ze screenu nejde poznat jestli 32 nebo 64bit) takze davam odkaz na 32-bit ovladace https://uk.download.nvidia.com/Windows/186.18/186.18_desktop_winxp_32bit_international_whql.exe
Myslel jsem to tak, že jsem dal automaticky vyhledat ovladače na mojí GK, které jsem poté stáhl a nainstaloval, výsledek stejný.
OS mam xp 32
Zkusím ty co jsi poslal, zatim dík
OS mam xp 32
Zkusím ty co jsi poslal, zatim dík
Odinstalováno, zbytky odstraněny v nouzovém režimu, nainstalovány nové a výsledek stejný :cry
Achjoo....
Achjoo....
Artefakty ze screenshotu odkazovaném v prvním postu jsou typické pro chybnou Video RAM. Nejlepší by bylo tuto tezi ověřit již zmíněmým otestováním karty v jiném PC.