Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nenaběhnou OS

HolyMord (92)|16.6.2009 14:25
Ahoj, právě píšu z notesu, pač nemohu spustit moje stolní pc. Když spustím pc, tak mi sice začne pracovat grafika a pevnej disk taky chroustá, ale ventilátory (u chlazení cpu) a jeden vzádu - ty už bohužel stojí. Také monitor mi nenaběhne (přitom je funkční a svítí vše). Neporadí někdo?? P.S. Bios jsem zkoušel nedostanu se tam, jakoby byla MB z části nefunkční :D... Thx za answer, Holy.
pas!k (3765)|16.6.2009 14:29
Kdyz otazku polozis takto tak neporadi :thumbdown.. co znamena sviti vse? Dival si se i do lednicky jestli to tam sviti?

Napis presne co mas za sestavu.. Delal jsi s tim nejake upravy nebo to zaclo z niceho nic?
Jedine co takhle dokazu strelit je prekontrolovat kabelaz .. zkusit reset biosu (Navod jak to udelat najdes v manualu od zakladni desky)
kevin00 (10238)|16.6.2009 14:31
Co třeba sdělit jaký máš hardware ?
Odpoj vše nepotřebné ke startu počítače (HDD, DVD mechanika, TV karta, apod), nech zapojen pouze jeden modul RAM ve slotu DIMM1 a zkus počítač zapnout.
Resetuj BIOS vyndáním baterie ze základní desky.
HolyMord (92)|16.6.2009 14:43
[QUOTE=pas!k;259715]Kdyz otazku polozis takto tak neporadi :thumbdown.. co znamena sviti vse? Dival si se i do lednicky jestli to tam sviti?

Napis presne co mas za sestavu.. Delal jsi s tim nejake upravy nebo to zaclo z niceho nic?
Jedine co takhle dokazu strelit je zkontrolovat kabelaz .. zkusit reset biosu (Navod jak to udelat najdes v manualu od zakladni desky)[/QUOTE]

Mám sestavu od HP -> HP PAVILION m9140.cs/ C2Q Q6600/ 4GB/ N8800GT 512MB/ SATA II 500GB 7.2k/ 15v1/ A+D TV +DO/ DVD±RW/ VIS HP

A akorát jsem vyměnil chladič na cpu, protože byl lepší než ten co tam byl (měnil to jeden známej od táty). Žádné jiné zásahy tam provedený nebyly.
kevin00 (10238)|16.6.2009 14:46
[QUOTE=HolyMord;259727]... vyměnil chladič na cpu ...[/QUOTE]

Je chladič CPU dobře nasazen ?
HolyMord (92)|16.6.2009 14:47
[QUOTE=kevin00;259732]Je chladič CPU dobře nasazen ?[/QUOTE]

Dělal to IT technik, takže asi jo xD (dokonce koupil nějakou stříbrnou pastu či co)
pas!k (3765)|16.6.2009 14:47
A ten stav se dostavil hned po vymene chladice nebo to nejakou dobu jelo.. Kdyz si daval novy chladic pouzil si pastu mezi procesor a chladic? Jsi si jisty ze je chladic namontovan spravne ?

Edit byli jste rychlejsi .. no pokud to nedela co ma zrejme bych to sveril tomu IT technikovi :)
kevin00 (10238)|16.6.2009 14:49
Vyzkoušel jsi postup z postu #3 ?
HolyMord (92)|16.6.2009 14:52
[QUOTE=pas!k;259734]A ten stav se dostavil hned po vymene chladice nebo to nejakou dobu jelo.. Kdyz si daval novy chladic pouzil si pastu mezi procesor a chladic? Jsi si jisty ze je chladic namontovan spravne ?

Edit byli jste rychlejsi .. no pokud to nedela co ma zrejme bych to sveril tomu IT technikovi :)[/QUOTE]

Takže myslíš, že bych radši měl volit cestu jistoty?? No nevím.. Btw k tomu co jsi posledně psal - jelo to od tý doby bez problémů, dokonce tušin že to ani nespadlo (jako systém), až poslední dobou se mi začala přehřejvat grafika (pařim coda a najednou růžový kostičky na obrazovce). To je asi jediný co se mi od doby výměny chladiče stalo... A včera když sem dolez unavenej a nasranej ze školy domu a chtěl si zastřílet :D tak sem zapnul compa a nic no xD jo a nešlo to ani vypnout, musel jsem vytýhnout síták.
Richmond (8084)|16.6.2009 14:55
Mas ten ventilator na chladici vubec zapojenej?
HolyMord (92)|16.6.2009 14:59
[QUOTE=Richmond;259740]Mas ten ventilator na chladici vubec zapojenej?[/QUOTE]

Omg ne asi :D... Ještě když to dělal někdo kdo to dělá už cca 26 let :D ale v poho..
kevin00 (10238)|16.6.2009 15:02
[QUOTE=HolyMord;259741]Omg ne asi :D... Ještě když to dělal někdo kdo to dělá už cca 26 let :D ale v poho..[/QUOTE]

Tak co hledáš tady ? Dali jsme Ti radu, nejsi ani schopen to udělat a budeš tu z každého dělat bl ... :mistake Tak to odnes tomu, kdo to dělá 26 let :runaway
HolyMord (92)|16.6.2009 15:08
[QUOTE=kevin00;259743]Tak co hledáš tady ? Dali jsme Ti radu, nejsi ani schopen to udělat a budeš tu z každého dělat bl ... :mistake Tak to odnes tomu, kdo to dělá 26 let :runaway[/QUOTE]

Neřek sem jak dlouho to přesně dělá jenom cca a nezlob se ale takovou otázku jakou mi dal richmond fakt beru jako provokaci :D Momentálně musim jít pak se na to kouknu až se vrátim..
Richmond (8084)|16.6.2009 15:44
[QUOTE=HolyMord;259745]Neřek sem jak dlouho to přesně dělá jenom cca a nezlob se ale takovou otázku jakou mi dal richmond fakt beru jako provokaci :D Momentálně musim jít pak se na to kouknu až se vrátim..[/QUOTE]
Tak si laskave odklop bocnici, podivej se jak to tam je prodratovany, cpu fan dej na molex, vlez do biosu, koukni jak mas nastaveny regulace fanu - podle toho cos napsal nikdo nemuze tusit co s tim presne je takze se zacina od nuly a po par postech se teprve situace ujasni... Dal bych podotknul, ze i mistr tesar...
HolyMord (92)|16.6.2009 20:55
[QUOTE=Richmond;259758]Tak si laskave odklop bocnici, podivej se jak to tam je prodratovany, cpu fan dej na molex, vlez do biosu, koukni jak mas nastaveny regulace fanu - podle toho cos napsal nikdo nemuze tusit co s tim presne je takze se zacina od nuly a po par postech se teprve situace ujasni... Dal bych podotknul, ze i mistr tesar...[/QUOTE]

Mno samo že se i mistr někdy utne... Všechny kabely jsem zkontroloval, opravdu je to zapojený dobře. Udělal sem cos napsal (až na ten bios ten prostě nespustim :D), ale stejnak to nechám takhle zatím.. Příští tejden by měl čas (ten chlápek), takže bych to nějak nekřečoval a radši počkam na něj :D Thx všem za posty a až budu mít PC v pohodě, pošlu info čim to bylo.