Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: NTB Acer - nefungují periferie

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    23

    Notebook Acer Aspire 3100 - byl puštený přes noc, ráno už nešel probudit, nefunguje klávesnice, touchpad ani USB porty. Pro vypnutí a zapnutí se nedá dostat do BIOSu.
    Pokud se objeví tabulka o nouzovém režimu nedá se pohnout klávesnicí.
    Win normálně najedou ale nefunguje nic
    Poraďte prosím
    Zkoušel jsem vytáhnout disk - BIOS nenajel, vyměnit RAMky a taky nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Vyjmi HDD, pokud máš 2 moduly RAM jeden vyjmi a zkus NB zapnout. Případně vyzkoušej modul RAM v jiném slotu.
    BIOS nahraj do Defaultního stavu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    23

    oboje jsem psal už v prvním, to bylo první co mě napadlo.
    BIOS bohužel nenaběhne, už v době kdy se mám F2 dostat do BIOSu tak klávesa nefunguje.
    Leda kdyby byl na desce nějaký reset BIOSu,ale u NTB nevim jestli neco takoveho je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od PMaXX Zobrazit příspěvek
    Leda kdyby byl na desce nějaký reset BIOSu,ale u NTB nevim jestli neco takoveho je.
    Určitě něco takového u notebooku je, jen nevím jak moc je to přístupné uživateli.. Před časem sem něco podobného řešil, shodou okolností taky Acer. Příznaky byly taky hodně podobné, ne-li úplně stejné. Stroj šel do servisu, kde se nakonec ukázala vadná základní deska. Oprava by již nebyla rentabilní, tak se vytahli data a uživatel zakoupil nový NTB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Obávám se, že Tě moc nepotěším. Osobně si myslím, že je vadná základní deska. Počítej s cenou nové základní desky okolo 6.000 Kč a cenou za práci +/- 3.000 Kč. Nejlepší by bylo poslat NB na diagnostiku do servisu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    23

    Díky všem za radu, deska mě napadla taky, jen mi nejde do hlavy jakto že win normálně naběhnou, připojí se k síti apod... Napadlo mě jestli tam není nějaká kombinace kláves kterou otec náhodou zmáčkl a bloklo se to. Připadá mi to chování stejné jako když mají ty notebooky zablokované v Datartu apod proti zásahům lidí.
    Zkusím napsat do Aceru a když tak tradá do servisu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    1

    jeste bych se koukl na baterku biosu. treba uz potrebuje vymenit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    23

    No nevím jestli muže mít baterka takový vliv, přecejenom udržuje pouze v bdělém stavu BIOS,ale klidně to zkusím, jen nevím kde u NTB je
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    asi si zkoušel připojit externí klávesnici a myš (PS/2 nebo USB), co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    23

    PS/2 to už nemá, USB sem zkoušel myšku, klavesnici, flashku, nic nereagovalo.
    Ještě zkusím sehnat redukci HDD a projet to antivirem, jestli náhodou, ikdyž je to na 99,9% blbost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Přijde mi dost divné, že se nedá dostat ani do BIOSu. Díval jsem se i na rozložení klávesnice, jestli tam není volba pro zamknutí klávesnice (u mě např. FN+F2), ale nic takového jsem tam nenašel. Měl by to být takový malý zámeček , ale myslím si, že tyto funkční klávesy fungují většinou jen ve Widlích (a po konfiguraci i v Linuxu ). Osobně bych vyzkoušel vyndat hlavní baterii a pokud je to možné tak i baterii pro zálohu informací BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Vyndej hlavní baterii a buď chvíli bez napájení. Pak vyzkoušet

    Pozdě, byl jsi rychlejší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    23

    Bez baterky to samé, zkoušel jsem i jiné trafo a nic.
    Dovnitř se nemůžu dostat, všechno povolené ale kde za co zatáhnout ať to nekřupne jest mi záhadou
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Nettle
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    129

    Osobne si myslim ze bude vadny jizni mustek - castecne. Takze nova deska (( a to se ti pekne prodrazi jak uz tu nekdo psal

    Edit: Jo a pokud se chces dostat dovnitr tak bacha asus ma vetsinou tak 1 nebo dva srobky pod klavesnici kterou musis nejdriv vyndat - ale nevim jak presne je na tom tenhle model.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    23

    Vrhnu se na rozebrání. Asus i HP pod klavesnici něco má, Acer nevím. Zatím dík všem
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nefungují miniaplikace
    Od wendy271 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 12-01-2012, 13:23
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-05-2011, 15:15
  3. DDR3: Nefungují paměti
    Od Skurutt v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-05-2010, 18:23
  4. Windows 7: Nefunguji dvd ve wmp x64
    Od evlo v sekci OS Windows
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 14-01-2010, 09:40
  5. nefungují usb porty
    Od Dave777 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 18-11-2007, 19:40