Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 52

Téma: PC pro sestru

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    95

    Zdar prosim navrhnete nejlevnejsi variantu sestavy pro moji sestru.
    Nebudou se na něm hrat náročné hry.Nepojedou na něm ani grafické programy.

    Mel bych takovou to predstavu

    procesor intel core 2 duo s chladicem
    k tomu desku
    ram 2gb (4gb jsou pro ni podle me zbytecna investice)
    dosatecny zdroj


    zbytek komponentů už má z predchoziho

    opakuju ze finance rozhoduji co nejlevnejsi diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Kirk1
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    857

    Síce nepíšeš do koľko peňazí sa chceš zmestiť a ani ďalšie komponenty ako GK, čo nás asi najviac zaujíma ohľadne výberu zdroja ale ja by som to videl možno takto http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=136143
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Cuz ja bych to videl takto:
    procak: AMD Athlon 64 X2 4850+ EE (ADH4850DOBOX) BOX ->1511,-
    deska: Asus M4A78-VM - AMD 780G ->1773,-
    pamet: OCZ DIMM 4096MB DDR II 800MHz OCZ2V8004GK Value ->1098,-
    disk:Samsung HD321KJ - 320GB SATA II -> 1103,-
    mechanika: Samsung SH-S223B, černá, bulk ->572,-
    case: Acutake ACU-Blake (ROHS version) -> 622,-
    zdroj: Fortron ATX-300PNR 300W -> 714,-
    Monitor: Samsung SyncMaster 2223NW stříbrný - LCD 22" -> 3681,-
    =11074,-
    ____
    Mas to vse s dani bez klavesnice, mysi a operacniho systemu :-) Pamet bych dal vetsi nez uvadis nic se tim nezkazi a nejakou tu stovku snad prezijes. Rozhodne bych uz cenou moc dolu nesel, ber to jako takovej dnesni zaklad a na nejakou dobu budes mit vystarano navic vyberem neceho levnejsiho moc neusetris a kvalitou a vykonem pujdes hodne dolu. Jo ceny jsou z CzechComputeru. Kdyby neco dej vedet. Jeste mne napada kolik segre je a co na tom planuje delat a je zadana? :-)))
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od Kirk1 Zobrazit příspěvek
    Síce nepíšeš do koľko peňazí sa chceš zmestiť a ani ďalšie komponenty ako GK, čo nás asi najviac zaujíma ohľadne výberu zdroja ale ja by som to videl možno takto http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=136143
    Link není funkční, musíš vygenerovat odkaz na košík (tlačítko dole pod košíkem)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    95

    radsi bych asi intel nez amd.

    stacii me pouze deska,procesor,ramka a zdroj.
    neco co spolu bude pasovat a spolupracovat.

    Nemam takovy prehled a nerad bych koupil dve veci ktery proste spolu nepojedou.

    zbytek jako case ,monitor sony (crt),starsi krafiku ati 256 MB RAM, disk a DVD už má.

    cena je jasná co nejmenší, když to bude 5000,takk to bude 5000,kdyz to bude 6000 tak to bude 6000,-
    zkratka do ceho se vlezem DIKY
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Citace Původně odesláno od ralen Zobrazit příspěvek
    starsi krafiku ati 256 MB RAM
    Není ta starší grafická karta ještě do AGP ? To by poté nastaly komplikace.

    Takhle nějak bych bral Paměť, Desku, CPU, zdroj:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...2W01NL101GMO01
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    95

    Mas recht je to AGP

    takže bude potřebovat ještě grafarnu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od ralen Zobrazit příspěvek
    Mas recht je to AGP

    takže bude potřebovat ještě grafarnu.
    bude se na to něco hrát? (jestli jo co a v jakým rozlišení)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Pokud se bude jednat pouze o zobrazovadlo tak stačí např. tato: Sapphire ATI Radeon HD 4350 256MB DDR2 , která se zvládne i pasivně uchladit. V případě že b si občas ráda zahrála nějakou gamesku tak bych volil tuto: Sapphire ATI Radeon HD 4670 Ultimate 512MB DDR3
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od grapherX Zobrazit příspěvek
    Pokud se bude jednat pouze o zobrazovadlo tak stačí např. tato: Sapphire ATI Radeon HD 4350 256MB DDR2 , která se zvládne i pasivně uchladit.
    pokuď se má jednat jen o zobrazovadlo tak integrovanou grafiku !
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Kirk1
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    857

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Link není funkční, musíš vygenerovat odkaz na košík (tlačítko dole pod košíkem)
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...HL01FS801GMO01 dúfam že je to tento ulpoadnúť obr mi nejde
    A už ide.
    a ak aj grafiku na občasné hranie by som bral hociktorú 4670 http://www.alfacomp.cz/php/index.php...7K0BT0BV00000V
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Seš si jistej s tim intelem? Pokud chceš přetaktovat a chceš grafiku zvlášť, tak je to dobrá volba. Pokud budeš chtít integrovanou grafiku, tak intelí integrovaný sou o dost horší než AMD (a nvidiu bych jako čipset spíš nebral). A pokud nebudeš přetaktovávat, tak AMD jsou rychlejší než intel za stejnou cenu.
    Pokudse bojíš o stabilitu AMD, tak se z něj běžně stavěj servery, výpočetní clustery atd, takže nějaký obavy IMHO nejsou na místě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    95

    Jak moc velkej rozdil je v

    core duo 5200 Box a core 2 duo 7300 box

    samozrejme v neberu v uvahu cenu.


    nejhorsi je rozhodnout se pro amd či intel. je to odvěký boj.
    hry nebude hrat nijak naročne spiš normal
    Naposledy upraveno uživatelem ralen: 20-06-2009 v 16:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Kirk1
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    857

    Citace Původně odesláno od ralen Zobrazit příspěvek
    Jak moc velkej rozdil je v

    core duo 5200 Box a core 2 duo 7300 box
    7300 ma rýchlejšiu zbernicu 1066MHz, má síce menší násobič ale ak nebudeš taktovať tak ťato nemusí zaujímať a ma 3MB L2 cache
    5200 ma 800MHz zbernicu, väčší násobič a 2MB L2 cache
    Inak všetko ostatné - rovnaké s toho vyplýva že 7300 je na tom o čosi lepšie
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Kirk1 Zobrazit příspěvek
    7300 ma rýchlejšiu zbernicu 1066MHz, má síce menší násobič ale ak nebudeš taktovať tak ťato nemusí zaujímať a ma 3MB L2 cache
    5200 ma 800MHz zbernicu, väčší násobič a 2MB L2 cache
    Inak všetko ostatné - rovnaké s toho vyplýva že 7300 je na tom o čosi lepšie
    čosi je celkem důležitý sice je lepší ale ne o tolik co by ospravedlňovalo 2násobnou cenu (v týhle cenový relaci vládne phenom2 x3 710)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Notebook pro sestru cca 9.000
    Od ralen v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-01-2012, 10:51
  2. MSI WIND AE 1900 pro sestru????
    Od V!RUS v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 31-05-2009, 22:38