Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: ASRock K7NF2-RAID

  1. #1
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    zdravím všechny
    potřeboval bych pomoc,mám zmiňovanou deslu a v ní 2500+ Bartna,běží default na 166fsb já bych rád 200,ale při 186 mi to padá(zvdám po 10ti),přidat mu můžu pouze ve třech volbách Vcore bud auto,normal nebo high a při high mu teče nějakých 1.744,tak jestli to není málo,nevim
    tedka mám fsb : ram 1:1 183,teplotu v klidu v tuto chvíli 32st,zátěž bych pak dal až naleznu strop,kdy mi PC najede,jo ram mám 1G kingston 400
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpuid.png 
Zobrazení: 94 
Velikost: 171.0 KB 
ID: 11526  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    neví aspoň: někdo z vlastní zkušeností kolik je pezpečný napětí-teploty pro tohle jádro?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Bartony majú max. teplotu 85-90°C, default napätie 1,65V - a to by malo stačiť aj na fsb 200. (mal som 2600+ a na default Vcore v pohode fsb200)
    Máš možnosť zvýšiť napätie na ram? Prípadne uprav časovanie, napr. na 3-3-3-8 (čo sú/je to za modul? DDR400 nie je všetko)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jeste mi napadlo jestli nemas vypnutej PCI/AGP lock
    Jinak nektery bartony proste na 200 sly az pri ukrutnym napeti (mel jsem dva 2500+ a jeden sel na defaultu na 200 a druhej az na 1.75-1.775v a to uz chtelo dost chladit)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Bartony majú max. teplotu 85-90°C, default napätie 1,65V - a to by malo stačiť aj na fsb 200. (mal som 2600+ a na default Vcore v pohode fsb200)
    Máš možnosť zvýšiť napätie na ram? Prípadne uprav časovanie, napr. na 3-3-3-8 (čo sú/je to za modul? DDR400 nie je všetko)
    právě že mu asi nestačí ,mám nastaveno to co de nejvíc(high)a 200 nedá max těch 192-3 a to není otestovaný,jen že najede a nespadne
    ram je přesně KVR400X64C3A/1G
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Jeste mi napadlo jestli nemas vypnutej PCI/AGP lock
    Jinak nektery bartony proste na 200 sly az pri ukrutnym napeti (mel jsem dva 2500+ a jeden sel na defaultu na 200 a druhej az na 1.75-1.775v a to uz chtelo dost chladit)
    je to deska s nforce2 400 takže zvedám fakt jen fsb nezávisle na ram,agp i pci je zamknuto
    já tam těch 1.75 je max co tam dostanu,už sem rozhodnutej že mu to napětí asi nadrátkuju,uvidím jestli tady něco vymyslíme
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Máš špatně nastavenou paměť, jak píše robky, nastav 3-3-3-8 nebo tak něco, hlavně CL musí být 3 a ne 2,5 jak máš teď. A napiš sérii procesoru (přečteš na jádře), třeba máš nějakou "non OC" verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    je to přeně AXDA2500DKV4D AQZEA 0332TPMW hnědý
    k té ram zkusím tedy cl3 ale myslím že sem to zkoušel i na auto časování a bylo to 3 cl,no uvidím, eště napíšu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    takže pamětí to asi nebude ,dal sem teda 3338 a padá to stejně,tak asi tedka to rozeberu a nadrátkuju mu 1.8V core,pak to snad těch 200x11 dá,eště co by bylo lepší?200x11 nebo 166x13-13.5,nevim jestli je odemknutej ale můžu to zkusit,na desce sou jumpry pro nastavení násobiče
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Lepsi je 200x100 - vyssi fsb byla u XP prinosem
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Lepsi je 200x100 - vyssi fsb byla u XP prinosem
    200x100 by se mi líbilo
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    tak sem mu nadrátkoval mých 1.8 ale teče mu 1.9,do konce týdne mi příde i lepší chaldič nějakej AC,tak se teplot moc nebojim ,společně s MX2 to bude v poho
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpuid2.png 
Zobrazení: 126 
Velikost: 171.0 KB 
ID: 11550  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zkousel jsi 200x10 pri CL3?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Zkousel jsi 200x10 pri CL3?
    nezkoušel,ale asi bude někde zakopanej pes nebot př necelým 6ti minutovým stressu to spadne,už si vážně nevím rady,ted jedu takhle

    myslíte že to může dělat i zdroj?je tam taková sr.... Mikase 300w ale spíš by tam mělo být na něm napsáno 300m jako že bude letět 300metrů,nevím taktil sem 1800+ na 2600+ s EC zdrojem tuším 250w a nebyl problém,tak nevim
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpuid3.png 
Zobrazení: 83 
Velikost: 171.0 KB 
ID: 11551  
    Naposledy upraveno uživatelem lavjoy: 23-06-2009 v 09:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Zdrojem to být může, taky ta deska asi nebude žádný zázrak, v neposlední řadě bych ale podezříval i procesor - pár citací z OCGuru:

    suxx - AQZEA 0332 TPMW - vsechny ( Nektery neprelezou ani 2 GHz ! )
    Presne tak , mam AXDA2500DKV4D 9847077280116 AQZEA 0332TPMW
    A je na howno, jednoznacne nekupovat
    Zkousel jsem jich 5 (AQZEA 0332 TPMW) a zadnej nebezel vic jak 2100 MHz primestable... Dal jsem se o to uz ani nepokousel... Ale to samo neznamena ze "tam nekde venku" nemuzou bejt dobry...
    Tak jsem to testnul,a musím potvrdit tvá slova ta serie (AQZEA 0332 TPMW) asi opravdu neni extra- 11x200 při 1.75V vydržel torture test 8 minut a potom fatal error
    Holt máš asi horší kousek, tak se s tím smiř.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Asrock Z 77 Extreme 6 - kód 55
    Od AmatérRobert v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-07-2013, 13:14
  2. ASRock ION 330
    Od trodas v sekci Aktuality
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-10-2009, 15:59
  3. ASRock X58 supercomputer
    Od trodas v sekci Aktuality
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-02-2009, 22:07
  4. Max Fsb? Celeron + Asrock
    Od xstreetfighter v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-05-2008, 14:53
  5. Socket A a starší: K7NF2-raid
    Od badyk v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-01-2007, 09:44