Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Problém se spuštěním Win XP

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele MaoCeTung
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    72

    Mám takový problém. Již několikrát jsem přeinstalovaval XP, pokaždé instalace bez problému, ale po několika dnech najednou Win vůbec nenaběhnou, buď se objeví boot. obrazovka win XP a tím to skončí nebo je celá černá obrazovka a v levém horním rohu bliká kurzor v podobě bílé čárky. Vždy při nové instalaci jsem zkoušel testovat HDD a RAm. Po testech jsem vyměnil HDD - bad bloky ve FAT a při dalším testu mnoho chybných bloků na jedné RAM, tak jsem vyměnil i RAM, zcela nová instalace a po 4 dnech zase stejné - černá obrazovka a po asi 5-ti minutách skočí na max 1 sec. modrá obrazovka a PC se sám restartuje, co je napsáno nestihnu přečíst:-(
    Byl bych moc rád, kdyby se by dostalo rady.
    Sestava: Xilence 600 W, AMD X2 4800+, MB Asus M2N-E, 2 x 1 GB Adata EE Viesta 800 Mhz, GK MSI 8600 GT, HDD - WD SATAII 320 GB,
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Můžeš připojit HDD k jinému počítači ? Pokud ano uploaduj složku C:\Windows\Minidump.
    Odpoj vše nepotřebné (DVD mechanika, TV karta, apod), nech zapojen pouze jeden modul RAM do slotu DIMM1. Resetuj BIOS.
    POST přejdeš bez problémů ? Pokud ano, můžeš se pokusit flashnout BIOS - ke stažení zde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,829

    Pokud naběhne systém, tak zkus vypnout automatický restart. Poté si opiš chybové hlášky a ty sem dej
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele MaoCeTung
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Pokud naběhne systém, tak zkus vypnout automatický restart. Poté si opiš chybové hlášky a ty sem dej
    Už si nepamatuji, kde to vypnu, napověz mi díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,846

    Vypnes to aj pri moznosti volby nudzoveho rezimu (hlavne v pripade, ze sa do OS vobec nevies dostat kvoli BSOD).

    Skus potom nabootovat do nudzoveho rezimu a event vieweri sa pozri na errory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele MaoCeTung
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Vypnes to aj pri moznosti volby nudzoveho rezimu (hlavne v pripade, ze sa do OS vobec nevies dostat kvoli BSOD).

    Skus potom nabootovat do nudzoveho rezimu a event vieweri sa pozri na errory.
    Stejně to dělá ikdyž se chci přes F8 dostat do nouzového režimu, taky to nepusti
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od MaoCeTung Zobrazit příspěvek
    Stejně to dělá ikdyž se chci přes F8 dostat do nouzového režimu, taky to nepusti
    Připoj HDD v jiném počítači a uploaduj složku C:\Windows\Minidump
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele MaoCeTung
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Připoj HDD v jiném počítači a uploaduj složku C:\Windows\Minidump
    k čemu ten upload bude dobrý? v čem mi to pomůže? Když jsem okna několikrát instaloval a pokaždé po nějaké době stejná chyba:-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Ty Minidumpy by nam mohly pomoci zjistit, kde je problem, proto. Dobry otazka je, co stejneho se s tim pocitacem delalo a jestli je prime stable. Viz:
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=17363
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od MaoCeTung Zobrazit příspěvek
    k čemu ten upload bude dobrý? v čem mi to pomůže?
    Ve složce se nachází soubory, tzv. dumpy, pomocí nichž lze analyzovat BSOD (ukládá se do nich informace o BSOD). Pomocí této informace lze identifikovat proč se počítač chová nekorektně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele MaoCeTung
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Připoj HDD v jiném počítači a uploaduj složku C:\Windows\Minidump
    Tyto složku jsem na HDD nenašel, našel jsem tam jen 4 soubory s koncovkou "tmp", přes F4 vidím, že tam je něco o chybě, ale nevím jak to řádně naeditovat a přečíst:-(

    tady jsou ke stažení: Dump.rar
    Naposledy upraveno uživatelem MaoCeTung: 18-07-2009 v 10:22
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele MaoCeTung
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    72

    Taky jsem se zkoušel do PC dostat, při načítání se objevila modrá obrazovka viz:

    full:
    http://yfrog.com/5dp7180369j
    Naposledy upraveno uživatelem MaoCeTung: 18-07-2009 v 10:21
    Odpovídat lze po přihlášení