Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Core 2 Quad Q6600

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Tak procesor Core 2 Quad Q6600 uz je v ceniku Velkoobchodni cena je opravdu lidova
    Core 2 Quad Q6600 (2, 40GHz, 8M, 1066MHz) Box - 18 352 Kč
    Pro porovnani jeste ceny dalsiho High Endu:
    Core 2 Extreme QX6700 (2, 66GHz, 8M, 1066MHz) Box - 21 696 Kč
    Core 2 Extreme X6800 (2, 93GHz, 4M, 1066MHz) Box - 21 502 Kč
    A to se vyplati
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    no 18 300 Kč resp. viac ako 22 000 Sk je stale vela penazi za procesor. Cenovy rozdiel viac ako 3000 Kč bude znamenať častejšiu kupu Q6600 pred drahším QX6700.
    No pre mna stale ostava high-end: E6600 s OC a najvyšši mainstream: E6300 (OC) s kvalitnou doskou ruka v ruke Vzhladom na cenu je to dnes asi to najlepšie. Situacia sa zmeni až uvedenim novych modelov Core 2 Duo s FSB 1333 MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Hps Hps je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele Hps
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    113

    Možná se brzy opravdu vyplatí :) takový Q6600 za 8000 Kč s DPH by nebyl k zahození :)
    [url]http://cdr.cz/a/20792[/url]
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    [QUOTE=Hps]Možná se brzy opravdu vyplatí :) takový Q6600 za 8000 Kč s DPH by nebyl k zahození :)
    [url]http://cdr.cz/a/20792[/url][/QUOTE]

    Taky jsem na to koukal...že bych si na to počkal.??? :D Na to by se BOINC počítal jedna radost. :))
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od Withman
    Taky jsem na to koukal...že bych si na to počkal.??? Na to by se BOINC počítal jedna radost. )
    Jo uz to vypada velmi zajimave... Za tu cenu o to bude urcite velky zajem ale tak me napada ze pokud bude cena jen 8000,- tak co v te cenove kategorii asi bude nabizet konkurence... Trhem jiste zamava mozna uz i pamet DDR3... Vanoce 2007 budou hodne zajimave
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    Zlevneni Core 2 Quad Q6600 se blizi.
    Rozhoduji se jestli vzit do stroje Core Duo nebo ten Q6600.
    Muze me prosim nekdo poradit jestli ty 4 jadra jdou vyuzit a co je k tomu potreba?
    Jestli muzu pouzit sdandartni Windows XP, aby fungovaly vsechny 4 jadra a jestli si vubec pomuzu.
    Hry nehraji, pozivam strihani videa, hlavne Pinnacle Studio a CAD software a do budoucna bych chtel prehravat filmy v HDTV kvalite pres HDMI vystup do LCD bedny.
    Jde me o to, jestli me staci WinXP aby to vubec slo vyuzit ty 4 CPU.
    Dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    XPka dovedou vyuzit viceprocesorove systemy az do dvouciferneho potu jader, takze v tom bych problem nevidel. Podstatne je, jestli software, ktery vyuzivas, podporuje vicevlaknove operace- zda-li dovede ona jadra vyuzit.

    Rada mojich klientu pracuje s grafikou a videem na profesionalni bazi a tam je vykon procesoru nejdulezitejsi, protoze procesor nese vetsinu zateze - tyhle klienti o tyrjadra stoji a bezne se jim prodavaji, nepouzivaji ale software Pinnacle, skutecne nevim, jak jsou na tom s podporou jader - kontaktoval bych distributora nebo prodejce tve verze Pinnacle St. a informoval bych se na konto implementace podpory vice jader. Bezne u nektereho software byva, ze napr. pri renderovani nejakeho snimku je snimek sam rozlozen do adekvatniho poctu segmentu, ktery odpovida poctu jader, a kazde jadro renderuje svuj segment, takze pri vetsim potu jader dochazi k obrovskemu zrychleni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    No ja jsem hledal podporu na vice jader na strankach vyrobce, ale tam jsem se nedozvedel nic. Ale pak jsem nasel testy Q6600 a porovnani s QX6700, E6700 a tak podobne a nebyl to test her (konecne). Byl tam Pinnacle Studio 10.6 a oproti E6700 byl narust vykonu docela razantni, asi kolem 30%, tak asi tam tech vice jader nejak zafungoval. Psali, ze pouzili WinXP sp2, takze nic specialniho. Byly tam i jine profi sw jako grafika a CAD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    čo nevidiet bude stat 260USD, cena vyššieho mainstreamu. Ešte som nemal tu česť pracovať na quad core, takže po tomto zlacneni sa tešim ked na neho natrafim
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Aktualni cena 5813,- +DPH Zacina to vypadat hodne zajimave
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    9

    čau mate nekdo skusenosti s taktenim tohodle procaku?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Bude stačit 450W na Core 2 Quad Q6600?
    Od Liqid v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-11-2008, 13:43
  2. Socket 775: přetaktování core 2 quad q6600
    Od niup v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 14:40
  3. Jakou desku pro Core 2 Quad Q6600 ?
    Od Rybka.cz v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-03-2008, 13:53