Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: nastavení routeru pro příjem internetu z modemu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Zdravím všechny
    potřeboval bych nějaký detailní návod jak nastavit router Asus WL500g Premium který mám připojený k modemu Zyxel 661H.
    Pokud připojím kabel přímo z modemu do počítače tak internet funguje ale když propojím modem s routerem a ten do pc tak internet nefunguje.
    Potřeboval bych proto pomoci jak nastavit router abych přes něj mohl rozvést dál internet jak přes kabely tak přes wifi. S nastavením wifi už si poradím jen nevím jak nastavit ten router aby signál který získá z modemu přeposílal dál na ip adresy které automaticky přidělí.
    Jednou už jsem to měl všechno nastavené a jelo to. Dělal jsem to podle návodu na internetu, ale potřeboval jsem změnit nastavení wifi a nemohl sem se dostat přes heslo protože jsem ho zapoměl a tak sem router resetoval a teď nevím jak to nastavit a návod podle kterého jsem to dříve dělal nějak nemůžu najít.
    Proto prosím někoho kdo by mi byl schopen poradit jak a co přesně nastavit.

    Předem všem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Toto co jsem kdysi napsal ti nepomuze?
    http://trodas.wz.cz/index.php?s=&act=ST&f=6&t=484&st=0
    Router je fakt jednoduchy... a password si radeji napis nekde do souboru
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    Toto co jsem kdysi napsal ti nepomuze?
    http://trodas.wz.cz/index.php?s=&act=ST&f=6&t=484&st=0
    Router je fakt jednoduchy... a password si radeji napis nekde do souboru
    no jo jenže ja mam internet od O2 ten 8Mbit a žádné statické ip nemam ale pokud můžu nastavit do routru statické ip abych se připojoval přes ni bez toho abych si musel od O2 nějakou kupovat rád si nastavím staticku ip už jen kvůli utorrentu ale nevím jaké statické ip adresy mám nastavit aby to jelo. můžeš mi poradit prosím!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Dostanes sa na konfiguracne rozhranie routera?

    Pripoj PC do portu LAN, router by ti mal pridelit IP. Do prehliadaca napis IP 192.168.1.1.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Dostanes sa na konfiguracne rozhranie routera?

    Pripoj PC do portu LAN, router by ti mal pridelit IP. Do prehliadaca napis IP 192.168.1.1.
    jo tam se dostanu v pohodě kvuli tomu sem ten routr musel resetovat abych se tam dostal a mohl si nakonfigurovat wifi jenže tím že jsem ho resetnul tak sem ztratil to připojení k netu a nevím už jak to bylo nastavené aby to jelo. Takže do routru se dostanu i do modemu ale jelikož přímo z modemu na počítači to jede tak předpokládám že v modemu nic nastavovat nebudu muset
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Jasne, modem nechaj tak.

    Ak mas manual, tak vies ako prepojit modem s routerom. Po prihlaseni na router mas moznosti zvolit tym WAN pripojenia. Myslim, ze by to malo byt PPPoE. Vyplnis meno a heslo, ktore si dostal od ISP. Vlastne modem by si mal nastavit ako bridge.

    Skus si pozriet tento navod, snad si spomenies ako si to mal :-)
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 22-06-2009 v 19:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    [QUOTE=EditorPO;261941]Jasne, modem nechaj tak.

    Ak mas manual, tak vies ako prepojit modem s routerom. Po prihlaseni na router mas moznosti zvolit tym WAN pripojenia. Myslim, ze by to malo byt PPPoE. Vyplnis meno a heslo, ktore si dostal od ISP. Vlastne modem by si mal nastavit ako bridge.

    Skus si pozriet tento navod, snad si spomenies ako si to mal :-)[/QUO]

    no ale pokud nastavím v modemu bridge půjde mi i připojení které bude přímo na jiný počítač a nevypne se tímto nějaké bezpečnostní opatření nerad bych si rozhasil ještě i modem

    nejraději bych nastavil jen ten router tak jak jsem ho měl bohužel nevím jak to bylo
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    nebo položím otázku ještě jinak. Je někde komplexní návod jak nastavit router a modem tak že na modem je připojen router + PC1 přímo kabelem + PC2 přímo kabelem z routeru bude připojeno PC3 kabelem a PC4 přes wifi

    Ideální situace by byla takováto PC1 a PC2 by získávalo ip adresy náhodně od poskytovatele PC3 by se připojovalo přes pevnou ip adresu kterou by měl na stálo určenou od routru a PC4 by z routru dostávalo náhodnou ip adresu

    Pokud by pro mě měl někdo návod jak toto nastavit byl bych mu nesmírně zavázán.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Sice nechapem ten IP gulas a dovod, ale pochybujem ze ISP bude poskytovat IP viacerym tvojim PC. Od toho mas router, ze IP pridelenu od ISP si prelozis (NAT) na tvoju podsiet, v ktorej bude viac PC.

    Kolko mas LAN portov na modeme? Asi len jeden. Tam prave pripojis namiesto PC ten router. Router dostane pridelenu IP adresu a prelozi ju ostatnym PC, ktore su pripojene kablom, alebo cez wifi.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 22-06-2009 v 22:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    adosl - jedina zmena proti navodu, ktery jsem popsal, je ta ze typ pripojeni bude PPPoE a ne prime pripojeni a bude. Zvazil bych i emulaci tve MAC adresy na routeru, muj ISP vyzaduje registrovanou MAc adresu, ale O2 asi ne, kdyz ma to heslo v PPPoE...

    Jinak jediny mozny zpusob zapojeni modemu, routeru a PCcek je, ze z modemu to pujde do routeru a z routeru to pujde do PCcek. Zadna delsi IP adresy nevytvoris. Bude jen jedna, ta, na kterou nastavis router.

    Neplest si vnejsi (WAN - Wide Area Network) a vnitrni (LAN - Local Area Network) site. WAN je k tvemu ISP, LAN je u tebe doma sit ZA tvym routerem. Ta je zcela (NATem) oddelena od zbytku sveta a muzes tam pouzivat vlastni IPcka.

    Osobně používám nastavení IP adres takové - 192.168.0.1 jako router a 192.168.0.2 jako první PC, 192.168.0.3 druhé, 192.168.0.4 třetí... atd.
    V PC nastavíte jeho IP adresu (první jako 192.168.0.2), jako bránu zadáte IP routeru (v našem případě 192.168.0.1) a DNSka nastavíš takové, jako v routeru - takové, jako ti přidělil ISP.
    Kde je problem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    adosl - jedina zmena proti navodu, ktery jsem popsal, je ta ze typ pripojeni bude PPPoE a ne prime pripojeni a bude. Zvazil bych i emulaci tve MAC adresy na routeru, muj ISP vyzaduje registrovanou MAc adresu, ale O2 asi ne, kdyz ma to heslo v PPPoE...

    Jinak jediny mozny zpusob zapojeni modemu, routeru a PCcek je, ze z modemu to pujde do routeru a z routeru to pujde do PCcek. Zadna delsi IP adresy nevytvoris. Bude jen jedna, ta, na kterou nastavis router.

    Neplest si vnejsi (WAN - Wide Area Network) a vnitrni (LAN - Local Area Network) site. WAN je k tvemu ISP, LAN je u tebe doma sit ZA tvym routerem. Ta je zcela (NATem) oddelena od zbytku sveta a muzes tam pouzivat vlastni IPcka.



    Kde je problem?
    Já nevím možná se pořád nechápeme. Mám prostě modem zyxel 661h z toho mám připojený jeden počítač na kterém mi jede internet a vše. adresy získávám automaticky dál mám druhý počítač který je taky připojený k modemu a adresy získává taky automaticky. Pak potřebuju připojit k modemu router který by byl schopný umožnit připojení ještě dalším dvěma pc. mohl bych to sice napojit napřímo ale jde mi hlavně o to wifi který z modemu nedostanu takže potřebuju nastavit nějak ten router tak aby přiděloval všem počítačům které se budou chtít připojit přes wifi automaticky ip a ještě jednomu který bude přes kabel taky. víc nechci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od adosl Zobrazit příspěvek
    Já nevím možná se pořád nechápeme. Mám prostě modem zyxel 661h z toho mám připojený jeden počítač na kterém mi jede internet a vše. adresy získávám automaticky dál mám druhý počítač který je taky připojený k modemu a adresy získává taky automaticky. Pak potřebuju připojit k modemu router který by byl schopný umožnit připojení ještě dalším dvěma pc. mohl bych to sice napojit napřímo ale jde mi hlavně o to wifi který z modemu nedostanu takže potřebuju nastavit nějak ten router tak aby přiděloval všem počítačům které se budou chtít připojit přes wifi automaticky ip a ještě jednomu který bude přes kabel taky. víc nechci.
    Vsak jednoducho. Na WAN rozhrani routeru nastavis dynamicke pridelenie IP adresy. Na LAN rozhrani routera nastavis tiez DHCP (ale server, automaticke pridelovanie IP klientskym PC). Co je na tom tazke?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Já nevím možná se pořád nechápeme.
    To je zcela jiste, ze se nechapeme. Takze naposledy, pokud napisu, ze:

    ...jediny mozny zpusob zapojeni modemu, routeru a PCcek je, ze z modemu to pujde do routeru a z routeru to pujde do PCcek.
    Tak to myslim vazne a jinak to opravdu nepujde. Pokud se dobre divam, tak Zyxel P661h ADSL modem v sobe uz ma 4 portovy router:
    http://www.zyxel.cz/web/product_fami...7-A6AEFAF8A93E

    Coz je hezky, ale ty ho proste vypnes a budes pouzivat WiFi router zapojeny ZA nim a P661h pojede jen v pass-thru modu, jako kdyby zadny NAT neznal. Jinak budes mit problemy, dva routery znamenaji dva okruhy v siti a to je vhodne jen pro odborniky. Uz si rozumime lepe?

    modem/router off -> wifi router -> PC1, PC2, PC3, PC4 + 255 WiFi PCcek
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    To je zcela jiste, ze se nechapeme. Takze naposledy, pokud napisu, ze:



    Tak to myslim vazne a jinak to opravdu nepujde. Pokud se dobre divam, tak Zyxel P661h ADSL modem v sobe uz ma 4 portovy router:
    http://www.zyxel.cz/web/product_fami...7-A6AEFAF8A93E

    Coz je hezky, ale ty ho proste vypnes a budes pouzivat WiFi router zapojeny ZA nim a P661h pojede jen v pass-thru modu, jako kdyby zadny NAT neznal. Jinak budes mit problemy, dva routery znamenaji dva okruhy v siti a to je vhodne jen pro odborniky. Uz si rozumime lepe?

    modem/router off -> wifi router -> PC1, PC2, PC3, PC4 + 255 WiFi PCcek
    já tě chápu ale potřebuji to tak jak jsem to napsal a ne jinak jinak je to snadne a nežádal bych tu o radu jednou už mi to tak jelo tak to musí jet zas. kdybych aspoň věděl kde byl ten návod jak to zprovoznit. Ty dva okruhy už mi jednou jeli a v pohodě nebyli s tím žádné problémy a když to jde a chci to tak nebo spíš potřebuju tak na to prostě musím přijít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pojde to aj tak ako to potrebujes. Predstav si, ze router je akoze jeden pocitac, ale s dvomi alebo viac sietovymi kartami. Jedna sietovka (WAN) ide do modemu. Tuto sietovku potom davas zdielat ostatnym PC, ktore su pripojene na zvysne (LAN) sietovky.

    To iste robi router. WAN port > modem. LAN porty > pocitace. Na WAN porte si nastav automaticke pridelenie IP adresy, tak ako to mas na pocitacoch, ktore su priamo na modeme. Na LAN rozhrani nastav DHCP sever, aby prideloval IP pocitacom, ktore budu k nemu pripojene.

    Napisal som to zrozumitelne? Alebo niecomu nerozumies?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak doplnim tyhle informace do modemu/routeru?
    Od kingcz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-06-2011, 20:46
  2. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-04-2011, 23:36
  3. Nastavení modemu/notebooku?
    Od Gibron v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-04-2010, 18:13
  4. Vyber adsl modemu k routeru+ nastaveni
    Od SignaturE v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-07-2008, 09:25
  5. Sítě: Spojení ADSL modemu a Wi-fi routeru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-11-2007, 12:29