Zdravím Vás a rád bych se zeptal na Váš názor.
Jakou velikost LCD panelu je vhodnější si pořídit 24" ,nebo lépe 26" ?
Jsem téměř rozhodnut,že si koupím Samsunga a teď zvažuju T240HD ,nebo T260HD.Jedná se o to,že oba monitory mají stejné rozlišení 1920 x 1200,což asi znamená,že větší 26" panel bude mít akorát větší body a tím bude mít obraz hrubší rastr,což asi nebude při koukání z blízka tak pěkné,jako u 24",že?
Monitor bude sloužit k domácím účelům...převážně internet a práce s textem,občas nějaké video,či TV a okrajově hry.
Má grafika je MSI RX2600XT,256MB a do té bych momentálně nechtěl moc investovat.
Děkuji za Vaše názory.
Jakou velikost LCD panelu je vhodnější si pořídit 24" ,nebo lépe 26" ?
Jsem téměř rozhodnut,že si koupím Samsunga a teď zvažuju T240HD ,nebo T260HD.Jedná se o to,že oba monitory mají stejné rozlišení 1920 x 1200,což asi znamená,že větší 26" panel bude mít akorát větší body a tím bude mít obraz hrubší rastr,což asi nebude při koukání z blízka tak pěkné,jako u 24",že?
Monitor bude sloužit k domácím účelům...převážně internet a práce s textem,občas nějaké video,či TV a okrajově hry.
Má grafika je MSI RX2600XT,256MB a do té bych momentálně nechtěl moc investovat.
Děkuji za Vaše názory.
[QUOTE=Denis77;261953]...Jedná se o to,že oba monitory mají stejné rozlišení 1920 x 1200,což asi znamená,že větší 26" panel bude mít akorát větší body a tím bude mít obraz hrubší rastr,což asi nebude při koukání z blízka tak pěkné,jako u 24",že?[/QUOTE]V podstatě máte pravdu. Výhodu většího monitoru (26" vs. 24") spatřuji pouze v koukání na video.
Když není problém dát ty peníze za T260HD, nepřemýšlel jsi o NEC MultiSync 24WMGX? Je to AMVA, takže dobrý pozorovací úhly co se šiknou hlavně při sledování TV/filmů v pohodlnějších polohách, spousta vstupů, tudíž třeba set-top-box nebo jinej přístroj s tunerem do něj můžeš píchnout...
Pokud jde o obavy z hrubého rastru, pak se mohu podělit o dojmy z mé 27" s 1920x1200... rastr mi příjde naprosto přirozený a hrubost nevnímám a to od monitoru sedím cca 70cm daleko.
Zdravím.
Zdravím.
Já bych si klidně i připlatil za kvalitnější panel,ale nenašel jsem žádný,který by mě zaujal.
U toho Samsungu se mi moc líbí,že mý v sobě i TV.Chtěl bych nějaký IPS,nebo PVA,ale ty zase nemají tunery.Nebo poradíte mi někdo něco lepšího?Může mi někdo vysvětlit,proč jsem nenašel v nabídce nic od Samsungu s těmito panely,když přitom Samsung dodává panely Dellu a HP a ty je mají?
U toho Samsungu se mi moc líbí,že mý v sobě i TV.Chtěl bych nějaký IPS,nebo PVA,ale ty zase nemají tunery.Nebo poradíte mi někdo něco lepšího?Může mi někdo vysvětlit,proč jsem nenašel v nabídce nic od Samsungu s těmito panely,když přitom Samsung dodává panely Dellu a HP a ty je mají?
A nevíte ještě někdo,kdy by se mohlo objevit něco od Samsungu o velikosti 24",16:10 s panelem C-PVA?
[QUOTE=Denis77;262697]Může mi někdo vysvětlit,proč jsem nenašel v nabídce nic od Samsungu s těmito panely,když přitom Samsung dodává panely Dellu a HP a ty je mají?[/QUOTE]
Protože Samsung chce masivně rejžovat na TNkách, po kterejch BFU sáhne spíš než po lepších panelech.:)
Co se ti nelíbí na tom NECu? Není to IPS ani PVA, ale je to plně srovnatelný. Koukni na recenzi.
Protože Samsung chce masivně rejžovat na TNkách, po kterejch BFU sáhne spíš než po lepších panelech.:)
Co se ti nelíbí na tom NECu? Není to IPS ani PVA, ale je to plně srovnatelný. Koukni na recenzi.