Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Ukazatel síly signálu pro WiFi-router ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    31

    Ahoj, nevíte někdo, zda lze a kde sehnat utilitku, která by mi na mém PC ukazovala sílu signálu mého Wi-Fi routeru, nebo jak to lze udělat,? Tímto routerem sdílím internet se sousedem, u kterého je modem a jeho WiFi-router. Po baráku to mám ale již rozvedeny kabelem, čili připojení PC je přes kabel. Wi-Fi router je DAP-1160 od D-Link. Je vůbec nějaká možnost, jak kontrolovat sílu signálu WiFi routeru, když není součástí PC, jako tomu bývá u notebooku se zabudovanou WiFi kartou?
    Předem díky za info.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Sílu signálu najdeš ve webové konfiguraci - hledej Site Survey.
    Budeš tam sílu signálu u všech dostupných bezdrátových sítí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    31

    Bohužel jsem tam nic takového nenašel. Znamená to, že tu sílu signálu prostě nelze zjistit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Je to ve Wireless Settings, podmínkou je, aby router byl jako client.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Tazatel chce zistit silu signalu svojho routeru.
    Vykon vysielania wifi na routroch sa nastavuje krokovo. Bud v percentach, alebo priamo v mW.

    Na tvojom routri tieto nastavenia najdes v sekcii Advanced Wireless Settings pri polozke Transmit power.
    Ale to je len hrube nastavenie vykonu. Skutocny vykon by si zmeral len specializovanym merakom. Su na to prepocty v zavislosti od pouzitej anteny a vzdialenosti meracieho pristroja od vysielaca.

    Relativny vykon (vlastne intenzitu daneho signalu v mieste merania) zistis na pocitaci, ktorym sa chces pripojit k routeru. Bud v utilitke na pripojenie k wifi sieti alebo samostatnym programom, napriklad NetStumbler. Pre Vistu a 64bit systemy je dobry inSSIDer.

    Na trhu su aj lacnejsie meracie pristroje. Bud ako dongle do USB portu alebo ako standalone. Napriklad http://www.avelmak.sk/index.php?lm=6...&article=27939, alebo http://gadgets.sollers.sk/index.php?...emart&Itemid=1

    Ak si fajnsmeker, tak si kup nieco z tohoto :-):
    http://gadgets.sollers.sk/index.php?...emart&Itemid=1
    http://gadgets.sollers.sk/index.php?...emart&Itemid=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Je to ve Wireless Settings, podmínkou je, aby router byl jako client.
    Jestli to dobře chápu, tak můj router je client, neboť pouze signál přijímá a v mojí domácí síti ho rozesílá kabelem. Bohužel ve Wireles Setup nic takového není, viz. obrázek. To jsem asi v háji
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Wireles Setup.JPG 
Zobrazení: 487 
Velikost: 196.7 KB 
ID: 11602  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od Pakl Zobrazit příspěvek
    Jestli to dobře chápu, tak můj router je client, neboť pouze signál přijímá a v mojí domácí síti ho rozesílá kabelem. Bohužel ve Wireles Setup nic takového není, viz. obrázek. To jsem asi v háji
    Aj v mode klient vysiela signal, len ho nemozes nastavovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Pakl Zobrazit příspěvek
    Jestli to dobře chápu, tak můj router je client, neboť pouze signál přijímá a v mojí domácí síti ho rozesílá kabelem. Bohužel ve Wireles Setup nic takového není, viz. obrázek. To jsem asi v háji
    Vždyť tam to tlačítko máš. Hned vedle wireless mode.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847



    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Vždyť tam to tlačítko máš. Hned vedle wireless mode.
    Site Survey neukazuje silu signalu jeho routera, ale uroven signalu okolitych wifi zariadeni. Aj to len priblizne, vypovedna hodnota je velmi mala a pri refreshi stranky sa poradie zariadeni a ich uroven signalu zmeni.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 24-06-2009 v 21:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Site Survey neukazuje silu signalu jeho routera, ale uroven signalu okolitych wifi zariadeni. Aj to len priblizne, vypovedna hodnota je velmi mala a pri refreshi stranky sa poradie zariadeni a ich uroven signalu zmeni.
    Ja vim, ale podle me tazatel chce prave zobrazit silu signalu okolnich zarizeni, presne tak, jak je to na kazde wi-fi karte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Aj v mode klient vysiela signal, len ho nemozes nastavovat.
    Díky, našel jsem to. Jen nevím, v jakém rozmezí se síla signálu udává, když tam vidím číslo 50, znamená to že to je slabé nebo ucházející nebo je výborné? Nebo jsou to procenta? Jaká by měla být např. hodnota, aby net mohl frčet např. rychlostí na 3Mbps ?
    Naposledy upraveno uživatelem Pakl: 24-06-2009 v 23:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Ja vim, ale podle me tazatel chce prave zobrazit silu signalu okolnich zarizeni, presne tak, jak je to na kazde wi-fi karte.
    Pytal sa na svoj router
    "která by mi na mém PC ukazovala sílu signálu mého Wi-Fi routeru"
    Citace Původně odesláno od Pakl Zobrazit příspěvek
    Díky, našel jsem to. Jen nevím, v jakém rozmezí se síla signálu udává, když tam vidím číslo 50, znamená to že to je slabé nebo ucházející nebo je výborné? Nebo jsou to procenta? Jaká by měla být např. hodnota, aby net mohl frčet např. rychlostí na 3Mbps ?
    Tie cisla udavaju percentualnu hodnotu vykonu. Tazko hovorit o nejakych hodnotach v mW, pretoze ak pouzijes silnejsiu antenu, alebo dlhsi koax, tak vzdy budu ine hodnoty. Takze ked nastavis 100, tak je to na plny vykon.
    Na rychlost maju vplyv aj ine faktory (viditelnost na vysielac, rusenie, pouzita antena, kvalita montaze konektorov ...). Taktiez hodnoty, ktore su na tom poslednom obrazku pod polozkou Transmit power. Ale s nimi opatrne. Vypni Mixed mode a nastav G-mode. Niekedy to robi problem.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 25-06-2009 v 02:05
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Pakl Zobrazit příspěvek
    Jestli to dobře chápu, tak můj router je client, neboť pouze signál přijímá a v mojí domácí síti ho rozesílá kabelem.
    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Pytal sa na svoj router
    Tady píše, že router používá jako client, takže s největší prravděpodobností mu jde o změření síly signálu ISP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Tady píše, že router používá jako client, takže s největší prravděpodobností mu jde o změření síly signálu ISP.
    Na to prisiel az neskor

    "která by mi na mém PC ukazovala sílu signálu mého Wi-Fi routeru"
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Ja vim, ale podle me tazatel chce prave zobrazit silu signalu okolnich zarizeni, presne tak, jak je to na kazde wi-fi karte.
    Přesně to potřebuji. Asi jsem se předtím špatně vyjádřil. Moje chyba. Potřebuji vidět sílu přijímaného signálu a to vidím v "Site Survey". Jen pořád nevím, v jakém rozmezí se ukazovaná hodnota může pohybovat, abych měl pojem o její vypovídající hodnotě. Včera to ukazovalo 50, ted např. 23. Nebo to jsou také procenta? Na SPeedmetru taky vidím, že rychlost Download je jen ca 400 Kbps, což je slabotka, když přípojka od UPC by měla dávat 3 Mbps. Může to být ale zapřičiněno jiným připojeným PC resp. počtem současně připojených a brouzdajících uživatelů, že ano?
    Naposledy upraveno uživatelem Pakl: 25-06-2009 v 21:38
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. wifi zesilovač signálu
    Od Butula v sekci Sítě
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 24-06-2013, 15:37
  2. Zesílení wifi signálu
    Od souteh v sekci Sítě
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 27-10-2011, 08:19
  3. Nefunkcni symbol sily wifi
    Od Tmac10 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-10-2011, 17:01
  4. přenos wifi signálu
    Od xRAma v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-02-2011, 20:59
  5. Zesileni signalu WIFI
    Od Skumin v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-10-2010, 11:05