Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: problém s partition tabulkou

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Prosím o radu.
    Po vytvoření partition tabulky NTFS na pevném 1TB disku Samsung SpinPoint F1 3.5" (HD103UJ) mi vždy PartitionMagic 8 hlasí Error 110, příručka mluví o chybě partition tabulky:

    "#110 Partition table number of sectors is inconsistent
    The hard-disk partition table contains two inconsistent descriptions of the number
    of sectors on the hard disk. This error is serious if both DOS and another
    operating system use the hard disk. Because DOS uses one description and other
    operating systems may use the other, data loss is likely once the partition is
    almost full. To resolve this error, see the instructions in “Resolving Partition
    Table Errors” on page 126."

    Jde o dvě neidentické partition tabulky, jednu používá DOS a druhou OS Windows. Mělo by to nějak jít nastavit geometrii disku či co. Ale takový problém jsem ještě neřešil, a už si u něj nevím rady. Mínus pro mě je že fora jak tento problém vyřešit jsou anglicky a ta je u mne very bad.

    (ještě poznámka: vytvořeni partišnu jsem zkoušel v několika utilitách u všech výsledek stejný.)

    Naposledy upraveno uživatelem RolandN: 24-06-2009 v 20:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Napis podrobne ako si tu particiu vytvaral.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Napis podrobne ako si tu particiu vytvaral.
    K čemu to bude dobré? Postup z paměti přesně nevím.
    Na prázdném disku, vytvořil oddíl NTFS s maximalni možnou velikosti co to nabídne, jako aktivni primární oddíl, s velikosti klastru 4k, NTFS verzi 3.1

    Zkoušel jsem to v několika utilitach, ve spravci disku ve windows, v partition magiku 8, Acronis disk Director.
    Mazat i MBR v SuperFDISKu a pod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Zkusil bych HDD "rozchodit" pomocí ES-Tools (utilita výrobce).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zkusil bych HDD "rozchodit" pomocí ES-Tools (utilita výrobce).
    Taky jsem zkoušel, podle teto utility nevykazuje disk žádne chyby.

    Jak jsem to pochopil já, tak je potřeba nějak změnit geometrii disku cylindry.......
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Pokud pomocí utility zrušíš partišnu, vytvoříš novou a HDD naformátuješ, stane se co ? Také je to s chybou ?

    Trochu Ti tu "dám počíst", mohl by jsi tam najít to, co hledáš:

    http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=940&t=1063895
    http://www.zive.cz/Poradna/Chybny-od...nsultanswers=1

    Snad Ti to nějak pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pokud pomocí utility zrušíš partišnu, vytvoříš novou a HDD naformátuješ, stane se co ? Také je to s chybou ?

    Trochu Ti tu "dám počíst", mohl by jsi tam najít to, co hledáš:

    http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=940&t=1063895
    http://www.zive.cz/Poradna/Chybny-od...nsultanswers=1

    Snad Ti to nějak pomůže.
    no z tech For, nedořešily do konce ani jeden problem jak to pospravit, sice nejake typy tam byly, ty vyzkoušim a uvidim. Ale problem bude 100% s nastavenim cylindru, ale jak je zjistit a jak spravně nastavit ???
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od RolandN Zobrazit příspěvek
    Ale problem bude 100% s nastavenim cylindru, ale jak je zjistit a jak spravně nastavit ???
    Pokial si este nic take s tymto diskom nerobil, tak nevidim dovod. Co chces vlastne u cilindrov nastavovat? Kazdy disk ich ma presny pocet. Ten zistis na strankach vyrobcu.

    Na tomto bootovacom CD je dost utilit na vytvaranie particie a kontrolu disku - Hiren's BootCD - vyskusaj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Pokial si este nic take s tymto diskom nerobil, tak nevidim dovod. Co chces vlastne u cilindrov nastavovat? Kazdy disk ich ma presny pocet. Ten zistis na strankach vyrobcu.

    Na tomto bootovacom CD je dost utilit na vytvaranie particie a kontrolu disku - Hiren's BootCD - vyskusaj.
    S CD Hiren's BootCD si s tim hraju už celou dobu.
    Onen problem začal po zvlaštnim krachu systemu. V PC byly dva disky první WD 250GB chyby s partiton tabulkou se povedly opravit celkem snadno.
    Ale u tohoto samsungu to nějak furt nejde, po naformatovani to vytvoří vždy oddíl od 0 sektoru (viz. obr. v prvnim přispěvku).
    A to se mi nějak nezdá, ale od kterého by to správně mělo začít to taky nevim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Krach systemu si mal spomenut skor . Na CD je HDDRegenerator.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No co jsem tak osobně vypozoroval, tak PQ Magic (ale naposled jsem používal verzi 7 tak nevím jak je na tom 8) má občas problémy s velkým diskem. Pokud ho otevřeš v Acronisu, tak ten disk normálně vidí a nehlásí chybu? A ve Windows je to jak, je ten disk vidět správně jako NTFS bez chyb anebo ne? Pokud to hlásí jenom PQ Magic, tak bych to osobně neřešil. PQ Magic totiž nejspíš kontroluje jestli souhlasí LBA hodnoty a hodnoty CHS, což občas (dnes u velkých disků často) neplatí. Přičemž záleží na tom, v jakým je disk aktuálně módu (dřív se často dalo nastavit LBA-CHS-Large), v některých módech mi to PQmagic hlásil pokaždý, protože v nich je např. tak velká maximální hodnota cylindru, že se nevejde do partition tabulky (která umí uložit maximální hodnotu tuším 1023, v CHS modu). Při vytvoření partition se tam občas dají hodnoty, kterým PQ Magic tak úplně nerozumí (např. maximální povolený hodnoty, ale skutečný by potřebovaly být ještě o dost větší, takže pokud to z nich PQ magic přepočte, vyjde mu samozřejmě jiný číslo, než jaký je uložený v LBA - protože maximální velikost partition, která se dá uložit ve 3B položce CHS, je 8GB, odtud pramení jeden z dřívějších limitů velikosti disku - při jakýkoliv větší velikosti partition nelze zajistit, aby hodnoty LBA a CHS souhlasily, proto tam občas bejvají hodnoty, kterým PQ magic nerozumí). Btw. maximální velikost uložitelná v partition tabulce (při velikosti položky 4B a sektoru 512B) je 2 TB, takže už se nám na obzoru rýsuje další limit velikosti disku.


    Resumé: pokud to nejde jenom v PQ magic a ve všem ostatním jo, kašli na PQ Magic a používej něco jinýho (např. Acronis, pokud v něm tenhle problém není). Při "opravě" v PQ Magic už mi několikrát dotyčnou partition poškodil, takže před tím nechat ho provést opravu bych spíš varoval. Hodnoty CHS bys zřejmě potřeboval skutečně jenom pro DOS, ovšem pokud je ta partition 1 TB (a navíc NTFS), tak se tam stejně v DOSu nedostaneš, takže je to imho dost jedno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Tak došel jsem tedy k závěru a s Dojigirim souhlasím že chyba je proste v powermagiku8.
    Proste vytvořenou partition jsem prošel a otestoval všemi programky co jsme kde našel. např v utilitě Partition table edition 8, která ukáže krasně veškeré údaje o tabulce, a v dalších programech které vypíšou i onen začátak od sektoru 63 (tak jak má být), jen PM8 pořad od nuly s Errorem.

    Dojigiri - v Acronisu vše OK, co PM8 nesouhlasilo byly rozdílné velikosti CHS a LBA. Dik, teď už vím že to u disku 1TB neni chyba.

    závěr: Partition Magic = nebrat vážně!
    Naposledy upraveno uživatelem RolandN: 25-06-2009 v 15:33
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. 3,5" HDD SATA: chybna partition
    Od stix v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-06-2010, 18:38
  2. problém s partition na HDD
    Od wein v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 27-04-2010, 12:21
  3. Problém při spojování partition
    Od Scarpao v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-09-2009, 21:48
  4. problém s partition
    Od mebavi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 04-01-2009, 20:26
  5. Nejde spustit CD/DVD mechaniku v DOS-e + problem s tabulkou?
    Od x-spider-x v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 09-09-2008, 15:48