[10k] Netbook na školu
Zdravím,
Scháním netbook na školu/multimedia to znamená že by jsem na něm potřeboval rozchodit OpenOffice/MS Office. Dále na nějaký ten film a hudbu, na synchronizaci hudby používám iTunes o který by jsem nechtěl přijít. A jinak příležitostná grafika to pro změnu znamená Adobe Photoshop, spokojím se klidně i se starší verzí CS2. Cena 10 000 je pouze orientační a BEZ DPH, zboží jde na firmu.
Předem děkuji všem kteří jsou ochotni mi s výběrem pomoct. Upřímně říkam že s netbooky nemám zkušenosti tak nevím co od nic ve výkonu můžu očekávat.
Scháním netbook na školu/multimedia to znamená že by jsem na něm potřeboval rozchodit OpenOffice/MS Office. Dále na nějaký ten film a hudbu, na synchronizaci hudby používám iTunes o který by jsem nechtěl přijít. A jinak příležitostná grafika to pro změnu znamená Adobe Photoshop, spokojím se klidně i se starší verzí CS2. Cena 10 000 je pouze orientační a BEZ DPH, zboží jde na firmu.
Předem děkuji všem kteří jsou ochotni mi s výběrem pomoct. Upřímně říkam že s netbooky nemám zkušenosti tak nevím co od nic ve výkonu můžu očekávat.
Mám v plánu netbook, ne note. Net se vyrábí od 9-13". Ale když jsme u monitoru tak je mi to upřímně jedno.
[QUOTE=sapin II;262838]jak velky monitor? 15",16"??[/QUOTE]
Shání NETBOOK, tedy úhlopříčka počítám 10'' (je i menší ale ten 10'' se mi zdá takový akorát). Jinak většina netbooků je stejná, displej 1024*600 nebo 1366x768, Atom 270/280 což je 1.6GHz nebo 1.66GHz, 1GB ram, 160GB disk a integrované zobrazovadlo od intelu
Shání NETBOOK, tedy úhlopříčka počítám 10'' (je i menší ale ten 10'' se mi zdá takový akorát). Jinak většina netbooků je stejná, displej 1024*600 nebo 1366x768, Atom 270/280 což je 1.6GHz nebo 1.66GHz, 1GB ram, 160GB disk a integrované zobrazovadlo od intelu
ajo sory prehlidl jsem se
a jinak je ti rozliseni teda jedno?
edit: co treba tento? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
edit: co treba tento? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Takhle k tomu rozlišení samozřejmě čím lepší tím lepší ale není to nic prvotního podle čeho si budu vybírat, spokojím se s tím co bude.
[QUOTE=sapin II;262846]ajo sory prehlidl jsem se
edit: co treba tento? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Ten vypadá krásně, myslíš že se dá sehnat v 2GB ramce. Popřípadě rozšířit paměť?
edit: co treba tento? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Ten vypadá krásně, myslíš že se dá sehnat v 2GB ramce. Popřípadě rozšířit paměť?
čím "lepší" to je u každého jinak záleží co preferuješ, velkou přehlednou obrazovku, nebo malý netbook?
Měl jsem na mysli lenovo s 2GB ramkou v základu, popř kdyby jsem ho koupil jestli by se dal postupem času na 2Gb rozšířit. Celkem se mi zamlouvala ta grafika.
[QUOTE=eXerTz;262850]Ten vypadá krásně, myslíš že se dá sehnat v 2GB ramce. Popřípadě rozšířit paměť?[/QUOTE]
sehnat se nedá (microsoft zakázal)
rozšířit půjde
jinak přímo tenhle kousek jsem viděl naživo a na fotkách vypadá krásně v reálu je to obyčejný šedivý(černej fakt neni) ntb s nic moc přesností plastů
BTW 576 pixlů na výšku je strašně málo.
sehnat se nedá (microsoft zakázal)
rozšířit půjde
jinak přímo tenhle kousek jsem viděl naživo a na fotkách vypadá krásně v reálu je to obyčejný šedivý(černej fakt neni) ntb s nic moc přesností plastů
BTW 576 pixlů na výšku je strašně málo.
[QUOTE=sapin II;262856]u netbooku se většinou rozšiřovat pamět nedá (myslím že nikdy)[/QUOTE]
Dá. Viz. maty a můj příspěvek výše. Netbook jedině 1024*600 nebo 1366*768. Jinak 1GB stačí až nad hlavu, většinou tam jsou XP a navíc tohle je dobré na poslouchání písniček/office/filmy/hledání min tak není třeba moc paměti.
Dá. Viz. maty a můj příspěvek výše. Netbook jedině 1024*600 nebo 1366*768. Jinak 1GB stačí až nad hlavu, většinou tam jsou XP a navíc tohle je dobré na poslouchání písniček/office/filmy/hledání min tak není třeba moc paměti.
[QUOTE=sapin II;262856]u netbooku se většinou rozšiřovat pamět nedá (myslím že nikdy)[/QUOTE]
U některých typů se dá operační paměť rozšířit
Doporučil bych Ti tyto 2 modely: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Osobně bych šel do Asuse ;)
U některých typů se dá operační paměť rozšířit
Doporučil bych Ti tyto 2 modely: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Osobně bych šel do Asuse ;)
To lenovo se mi celkem zamlouvá, ale zkuste mi sem nahodit ještě nějaký kousek s rozlišením 1366*768. Teď sem koulal na screeny a 1024*600 je celkem málo.
[QUOTE=sapin II;262863]aha tak to se omlouvám nikdy jsem neviděl netbook s možností rozšíření[/QUOTE]
to má ACER Aspire ONE 751hk a pak MSI X320-021CZ (za jeho cenu se dá koupit i poněkud lepší ACER Aspire 3810T-353G32n TimeLine)
a Dell Mini 10
a možná ještě nějaký v čr nedostupný ionbooky
to má ACER Aspire ONE 751hk a pak MSI X320-021CZ (za jeho cenu se dá koupit i poněkud lepší ACER Aspire 3810T-353G32n TimeLine)
a Dell Mini 10
a možná ještě nějaký v čr nedostupný ionbooky
[QUOTE=kevin00;262870][odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
skvelá výdrž, vcelku kvalitný displej, výbava (wi.fi, bluetooth, kamerka, čítačka kariet), veľká klávesnica
výkon slabší ako u ostatných atomov, beží to len na 1240 MHz (FSB 124 namiesto 133, asi kvôli výdrži)
grafika slabučká
možnosť výmeny ram do max. veľkosti 2GB
Na také to internetovanie, chatovanie, filmy, hudbu - v pohode
skvelá výdrž, vcelku kvalitný displej, výbava (wi.fi, bluetooth, kamerka, čítačka kariet), veľká klávesnica
výkon slabší ako u ostatných atomov, beží to len na 1240 MHz (FSB 124 namiesto 133, asi kvôli výdrži)
grafika slabučká
možnosť výmeny ram do max. veľkosti 2GB
Na také to internetovanie, chatovanie, filmy, hudbu - v pohode
Tak to není úplně ono, myslím že beru lenovo zatím u mě vede. Pokud ještě najdete něco jiného určitě se ozvěte :) Díky všem za ochotu
Nechce se mi zakládat nové téma našel jsem na eBay Lenovo s 2GB Ram a Grafikou 256 Mb, dalo by se to najít i někde v českých obchodech?
[QUOTE=eXerTz;262886]Nechce se mi zakládat nové téma našel jsem na eBay Lenovo s 2GB Ram a Grafikou 256 Mb, dalo by se to najít i někde v českých obchodech?[/QUOTE]
A má třeba to Lenovo s 2 GB nějaké označení ? Pokud ano, tak použij google. Zadat název notebooku a stisknout hledat na českých stránkách snad zvládneš, ne ?
A má třeba to Lenovo s 2 GB nějaké označení ? Pokud ano, tak použij google. Zadat název notebooku a stisknout hledat na českých stránkách snad zvládneš, ne ?