Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Nenabehne win XP

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    14

    Zdravím.
    Mám tu takový problem ohledne aktualizace ovladače čipsetu ve Win XP. Nainstaloval jsem software Driver Magician(nebo tak nejak) pro prehlednejsi aktualizace ovladacu. Po nainstalovani jsem stahl prostrednictvim tohoto softu "pry" aktualni ovladace k čipsetu nForce4 a chtel je nainstalovat. Pri instalaci ovladacu mi to ukazalo tento obrazek



    tak jsem vse odklikal. Pote to chtelo restart, tak jsem tak udelal, ale po restartu nenaběhne uvítací plocha s přihlašovacími udaji do Windows, pouze je vidět černo. Nevíte jak dál? Co popř. v Biosu nastavit?? Desku mam Asus A8N32-Sli deluxe, skt.939,nForce4
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Přenastavením biosu si k ničemu nepomůžeš. Můžeš zkusit poslední známou funkční konfiguraci (po proběhnutí POSTu mačkej klávesu F8) popř nouzový režim. Drivery raději stáhni z ofic. stránek výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    14

    no když stisknu F8 tak mi to nabídne tři možnosti, jak nabootovat. Bud z DVD nebo HDD nebo Flopy disku, jinak nic jiného se neděje. Myslíte, že to vypadá na reinstall operačního systemu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Kutuzov Zobrazit příspěvek
    no když stisknu F8 tak mi to nabídne tři možnosti, jak nabootovat. Bud z DVD nebo HDD nebo Flopy disku, jinak nic jiného se neděje. Myslíte, že to vypadá na reinstall operačního systemu?
    ne ne, mackas tu F8 moc brzo, takze Ti vyjede bootovaci nabidka, zkus chvilku pockat a mackat az potom
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    14

    no jakmile chvili pockam, tak uz se zacne nacitat Windows (jeste takova ta cerna uvodni obrazovka) a pak už naskočí černo nafurt. Zkoušel jsem mačkat F8 jak jste říkali ale naskakuje pořád bootovaci obrazovka s vyberem tři možností....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Tak zvol boot z HDD a mackej F8 znova
    Jinak to vypada na spatne ovladace (nove ovladace pro nForce neobsahuji stare drivery na IDE takze by mohla bych chyba tam...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    14

    jj zvolil jsem HDD a mackal F8 a nic...nejspis tam mam teda spatne ovladace.Nevite jak se jich zbavit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    F8 >>> Safe mod s prikazovym radkem >>> rstrui.exe
    ...nebo reinstalace systemu...

    Ted me tak napada jestli ti vubec funguje klavesnice (po vybrani toho bootu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    14

    Čau,

    Tak jsem se podle vašich instrukcí nakonec dostal do nouzového režimu, a potom zkusil preinstalovat win XP, abych se zbavil špatných ovladačů. Vse bylo v pohode, dal jsem vybrat preinstalovat pouze system na disku C, disk D jsem nechal ponechany, jelikoz tam jsou jen moje data. Po restartu by měl nastat pruvodce instalaci win, ale nestalo se tak, a místo toho naskočila modrá obrazovka kde bylo psáno:

    "Byly zjištěny potíže a systém Windows byl ukončen aby nedošlo k poškození PC. System Bios v tomto počítači neni plně kompatibilní se standardem ACPI. Pokud si nemůžete obstarat aktualizovanou verzi systemu Bios, můžete pri instalaci v textovém režimu vypnout režim ACPI. Vypnutí provedete stiskem F7 pri zobrazeni pametoveho zarizeni. Stisknuti klavesy F7 neni nijak potvrzeno"

    dal z tohoto oznameni nelze pokračovat, jedine zas restart.

    Je to závažná chyba? Co to znamená ten standard ACPI ? Když ho vypnu v Biosu, tak se nic nestane a ukazuje to to samé. Nevíte jak dál?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Dostaneš se do Win ? Pokud ano, proveď příkaz scf /scannow. Instalační CD s Win měj vložené v mechanice DVD.
    Pokud nepomůže, nabootuj z instalačního CD a proveď opravnou instalaci Win. Počítej, že budeš muset nainstalovat znovu všechny Service Packy, aktualizace a drivery. Ovšem, nemusíš se bát o data, ty Ti zůstanou nedotčena.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    14

    Tak i přes chybu, kterou mám popsanou výše jsem dokončil přeinstalaci Win Xp a dostal se do Windows ale nemůžu se do nich dostat "stadartním" způsobem.

    Zkusil jsem příkaz sfc/scannow ale žádné upozornění o chybě nenastalo.

    K tomu aby Windowsy naběhly musím mít vložené CD s instalaci v mechanice a spouštět je přes nouzový režim kliknutím na položku "poslední známá kofigurace" místo běžného "spustit system běžným způsobem".

    Nenapadá vás něco, jak uvést puštění Win do normálu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Nepomohla ani opravná instalace ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Ses si jistej, ze je pc rock-stable?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    14

    ehm..rock-stable ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Mel jsem na mysli Prime stable a OCCT stable - otestuj a uvidis jestli neni chyba nekde v hardwaru
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední