Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 39

Téma: Dobre PC cena/vykon pro 1920x1080

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    43

    Ahoj,

    potreboval bych poradit s koupi noveho pc s co nejlepsim pomerem cena/vykon urceneho k monitoru s rozlisenim 1920x1080 (24"). Koncova cena by se mela vlezt do 20 tisic (spis min nez vic, tj. nebudu se zlobit kdyz bude za 18k).

    Je to urcene na vyvojarinu vseho druhu, praci s videem a hry. Crysis na tom ale parit nebudu, jsem fanda blizzardovskych her (momentalne WoW) a rad bych, aby to v budoucnu bez problemu utahlo Starcraft II nebo chystane Diablo 3 na nejvyssi detaily ve zminenem rozliseni. Kdyz mne dobre pojede i CoD nebo podobne, tim lip.

    Moje predstava je asi takova: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...8O01H3M01JDA01

    Nejsem si jisty, jestli vybrana zakladni deska zvladne vyuzit X3 720 BE na maximum (OC a pripadne zaktivovani 4. jadra). Tapam taky nad vyberem grafiky. Kvuli rozliseni v kombinaci s vyssim AA jsem vyradil meho puvodniho favorita Gainward HD 4850 GLH 512MB, ktery je udajne za tu cenu skvelou volbou. Co myslite? Potom nevim, jestli zdroj neni zbytecne drahy. Na druhou stranu pokud chci do budoucna trochu taktovat a pripadne vymenit grafiku tak asi ne. Pamet bych mozna jeste vymenil za Patriot 4GB LL (kit 2x 2GB) 800MHz s rychlejsim casovanim. Skrin jsem vybral uplne nahodne. Nechcu nic deraveho ani blikajiciho, spis nejakou cernou decentku do 2 tisic.

    Tak co rikate? Ma to cenu nebo mam cekat na i5/HD58xx a snad i celkove snizeni cen (coz bych na druhou stranu mohl delat do nekonecna)?

    Dik za jakekoliv pripominky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Dobrá sestava, akorát na tom zdroji můžeš ušetřit a koupit Corsair Power Supply VX450 450W a za desku raději připlať. Mám 710 + tu gigabytku (viz. podpis) a dostal jsem se "jen" na zhruba 3,2GHz. Připlať raději za Gigabyte GA-MA790X-UD4 (rev. 1.0). Ale 4 jádro si tam samozdřejmě neaktivuješ Paměti a zbytek nech tak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele bandolier.wz
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    105

    nebo misto na desku muzes priplatin ta AMD Phenom II X4 940 Black Edition
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od bandolier.wz Zobrazit příspěvek
    nebo misto na desku muzes priplatin ta AMD Phenom II X4 940 Black Edition
    Řekl bych že raději tu desku 4 jádro mu na výkonu ve hrách moc nepřidá a nepředpokládám že bude doma provozovat renderovací farmu, IMHO zbytečnost
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Co sa tyka grafiky, ja pouzivam pre 1920x1200 HD4870, jedina hra u ktorej som zatial nadabil na trhanie bolo Crysis, presnejsie povedane finale hry, kde som musel znizit detaily o jeden stupen (z druhej najvyssej na tretiu). Inac ma hra medzi 35-50FPS. TF2 ma typicky nad 50FPS, vacsinou nad 80.

    GTX275 je teda uz trochu vela, ale samozrejme ak sa zmesti do rozpoctu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Dobrá sestava, akorát na tom zdroji můžeš ušetřit a koupit Corsair Power Supply VX450 450W
    Nebude to pak malo pro pripadny upgrade grafiky/pridani disku (oboji je v mem pripade mozne)?

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Mám 710 + tu gigabytku (viz. podpis) a dostal jsem se "jen" na zhruba 3,2GHz. Připlať raději za Gigabyte GA-MA790X-UD4 (rev. 1.0).
    Pokud je jediny rozdil jen v omezeni horni hranice OC, tak mne to ani nevadi. Tech 3.2 by uplne stacilo. Na druhou stranu bych pak asi mohl vzit levnejsi 710, ze? Dva PCIe x16 sloty za extra 900,-Kc nepotrebuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    No pokud hodně upgraduješ tak vem ten Enermax, tím nic nezkazíš. A vem klidně i ten 710, taktovat se dá taky dobře, akorát ta deska toho tolik nezvládne, jak říkám, já se dostal jen na 3120MHz, víc už ne. Rozdíl mezi 710 a 720 je akorát 200MHz které se dotaktují a uzamčený násobič u 710 (což se stejně jedno pokud neplánueš extreme oc). A ty desky se neliší jen v počtu pciex16, ale i v čipové sadě (770 vs 790X) i když na výkonu to zase tak moc nepocítíš
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    43

    Tak jsem to jeste trochu predelal: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...3001MQ701M7O01

    Nakonec tam necham tu lepsi desku i procesor, vymenil jsem case za Cooler Master Sileo 500 (snad to uchladi, jde mi o ticho) a grafiku zminovanou Gainward HD 4850 GLH 512MB DDR5, se kterou si porad nejsem jisty. Kdyby se delala 1GB verze, tak nic neresim, ale takhle nevim jestli to na 1920x1080 staci. Kazdopadne davam prednost ATI. Muzete doporucit nejakou jinou za dobrou cenu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Tu GTX275 tam nech, 4850 bude na to tvoje rozlišení možná už málo. Jinak GTX275 je konkurent Radeonu 4890 a to jsou dva modely výš než 4850, takže výkonový nárust musí být patrný. Skříň v pohodě

    //gtx275 je vážně to nejlepší v poměru cena/výkon co můžeš sehnat do PC jako je tohle a s takovým rozlišením monitoru
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    U toho rozliseni bych se rozhodne priklanel k 1gb verzim gk .. Doporucit mohu napriklad tohle .. Gigabyte ATI Radeon HD 4850 1GB DDR3 GV-R485MC-1GI ale zase ddr3 Jelikoz resis i ticho .. pasiv se ti urcite sikne .. kdyby zlobila teplota pridratuj na to nejakou noctuu a budes mit klid ..

    Osobne bych na takovouto herni sestavu taky videl spis GTX275 nebo jeste lepe 280,85,95 kde je ovsem problem zase cena ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Vinie
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    164

    Citace Původně odesláno od Vectom Zobrazit příspěvek
    Tak jsem to jeste trochu predelal: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...3001MQ701M7O01

    Nakonec tam necham tu lepsi desku i procesor, vymenil jsem case za Cooler Master Sileo 500 (snad to uchladi, jde mi o ticho) a grafiku zminovanou Gainward HD 4850 GLH 512MB DDR5, se kterou si porad nejsem jisty. Kdyby se delala 1GB verze, tak nic neresim, ale takhle nevim jestli to na 1920x1080 staci. Kazdopadne davam prednost ATI. Muzete doporucit nejakou jinou za dobrou cenu?
    Viděl bych to na to jak to máš, ale místo ty 4850 určitě 275 a už bych to něměnil do 20k to máš úplně v pohodě pro budoucí upgrade v pohodě
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    43

    Diky za vsechny pripominky. Rozhodl jsem se pro Sapphire ATI Radeon HD 4890 1GB DDR5 Vapor-X opet kvuli (ne)hlucnosti. Takze to pomalu, ale jiste objednavam. Jen doufam, ze ta skrin neni ticha az prilis na ukor teplotam a muzu si pozdej dovolit nejaky OC. Koneckoncu 5-10°C navic (co jsem cetl recenze) me snad nezabije.

    [EDIT]: Nevite jestli si k tomu musim koupit jeste nejaky kabely (budu potrebovat 2x sata a nevim jestli u desky/disku/mechaniky/bedny jsou) nebo obecne cokoliv, co by me branilo kompletnimu slozeni a rozjeti pc (pasta...)?
    Naposledy upraveno uživatelem Vectom: 26-06-2009 v 13:51
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od Vectom Zobrazit příspěvek
    Nevite jestli si k tomu musim koupit jeste nejaky kabely (budu potrebovat 2x sata a nevim jestli u desky/disku/mechaniky/bedny jsou) nebo obecne cokoliv, co by me branilo kompletnimu slozeni a rozjeti pc (pasta...)?
    Víme. U desky by měli být přiloženy dva SATA kabely, pokud se nepletu (možná i víc, ale vždycky bývají minimálně dva), takže při zapojování jistě nebude problém. Pastu na chladič kup Arctic Cooling MX-2, u toho chladiče je přibalené spíš jen taková kaše. Ta karta je ok
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Citace Původně odesláno od Vectom Zobrazit příspěvek
    Jen doufam, ze ta skrin neni ticha az prilis na ukor teplotam a muzu si pozdej dovolit nejaky OC. Koneckoncu 5-10°C navic (co jsem cetl recenze) me snad nezabije.
    Recenzia : http://www.silentpcreview.com/coolermaster_sileo500
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    asi bych to postavil takhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...T201PF801FIF01
    tichá vaporka HD4890,cenově výhodný Phenom II 940BE ,levný a přesto valitní seasonic seasonic...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dohani noteboky desktop v Vykon/Cena ?
    Od asija v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 31-10-2014, 23:33
  2. Váš názor cena-výkon
    Od Vitezslav2 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 23:19
  3. nejlepsi modem s wifi cena/vykon
    Od Tmac10 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-04-2009, 15:40
  4. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 23-02-2008, 12:18
  5. PC sestava cena/výkon
    Od gord007 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 11-07-2007, 01:36