Wifi router
Ahoj lidi, od té doby co mám pokoj v jiný části bytu než tomu bývalo v minulosti tak mi neustále padá net.. Signál je na úrovni dobrý (t.j. 3/5) a když hraji svojí oblíbenou sérii cod tak mě to laguje a někdy ping 999 a pochvilce dissconected.. Potřeboval bych síť nějak stabilizovat, však to znáte jednou je 54 mb/s a po dvou vteřinách najednou 18 mb/s. Klíčový je, že prostě neexistuje možnost vést net kabelem (u mě doma), proto jsem hledal a našel technologii homeplug - je to správná volba jak stabilizovat síť na řekněme těch 54 mb/s??
Detaily:
Realtek RTL8168C/8111C Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)
USB Wireless 802.11 b/g Adaptor
Asi 19 okolních wifi sítí na stejné frekvenci jako já
Wifi jde přes dvě zdi
EDIT: Toto téma jsem postnul do sekce sítě,ale nikdo nedpověděl...takže se tímto omlouvám za spam.
Detaily:
Realtek RTL8168C/8111C Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)
USB Wireless 802.11 b/g Adaptor
Asi 19 okolních wifi sítí na stejné frekvenci jako já
Wifi jde přes dvě zdi
EDIT: Toto téma jsem postnul do sekce sítě,ale nikdo nedpověděl...takže se tímto omlouvám za spam.
s homeplug nemam skusenosti, ale do toho by som osobne asi nesiel, ak by som nemal moznost najprv to vopred iba vyskusat, ci ti to bude fungovat podla tvojich predstav.
najjednoduchsie by asi bolo potiahnut kabel, hoci aj po zemi, ale ak to nie je mozne...
mohol by si skusit este na wifi routeri povolit iba mod 802.11b (max 11 MBit/s), teda zakazat 802.11g - je tam sice nizsia max rychlost, ale mala by byt vacsia stabilita spojenia
najjednoduchsie by asi bolo potiahnut kabel, hoci aj po zemi, ale ak to nie je mozne...
mohol by si skusit este na wifi routeri povolit iba mod 802.11b (max 11 MBit/s), teda zakazat 802.11g - je tam sice nizsia max rychlost, ale mala by byt vacsia stabilita spojenia
[QUOTE=denial;263646]s homeplug nemam skusenosti, ale do toho by som osobne asi nesiel, ak by som nemal moznost najprv to vopred iba vyskusat, ci ti to bude fungovat podla tvojich predstav.
mohol by si skusit este na wifi routeri povolit iba mod 802.11b (max 11 MBit/s), teda zakazat 802.11g - je tam sice nizsia max rychlost, ale mala by byt vacsia stabilita spojenia[/QUOTE]
Díky, vyzkouším a dám vědět - počítač má v tuto chvíli známej kterej ho spravuje (new základní deska, skříň, chladiče a spoustu ventilátorů :D) Tady na notebooku taky řeším menší problém, ale na to asi přijdu..
mohol by si skusit este na wifi routeri povolit iba mod 802.11b (max 11 MBit/s), teda zakazat 802.11g - je tam sice nizsia max rychlost, ale mala by byt vacsia stabilita spojenia[/QUOTE]
Díky, vyzkouším a dám vědět - počítač má v tuto chvíli známej kterej ho spravuje (new základní deska, skříň, chladiče a spoustu ventilátorů :D) Tady na notebooku taky řeším menší problém, ale na to asi přijdu..