Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Postačí výkon pro nové LCD?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Zdravim, přítelkyně by si chtěla koupit nový LCD monitor za stávající CRT. Koukali jsme se na 20" - 22" monitory. Konkrétně 20" http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007X23B021N1O a 22" taky něco od Samsungu.

    Komponenty jsou následující: grafika ASUS 7300GT 256MB (výstup D-sub i DVI), procesor AMD Athlon 64 3200+ @ 2000 MHz, paměť 2x 512 MB DDR2

    Pokud by tyto komponenty stačili, tak bych se ještě zeptal, jestli je potřeba výstup DVI nebo by stačil D-sub na rozlišení 1680x1050?

    Děkuju za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Zalezi na co. Na klasicke zobrazeni absolutne staci. Na novejsi hry bohuzel ne, ale to by tahle sestava nestacila temer v jakemkoliv rozliseni.

    Jednoznacne DVI. Monitor s dsubem v soucasne dobe velice nedoporucuji.

    A vzal bych 22" pri dnesnich cenach, idealne Samsunga 2243BW.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    vykon zalezi na co... 2D to samozdrejme vsechno zobrazi, starsi hry taky pobezi bezproblemu, ale cokoli z poslednich par let bude hratelny jen na minimalni detajly/s nizsim rozlisenim

    na to rozliseni by uz byl vic nez dobry mit DVI... pokud budes mit stesti na kvalitu analogu na grafice tak postaci, pokud ne, nebude se na to dat divat. DVI je jistota

    grafika DVI ma ne? a pokud beres novy monitor, tak jedine s DVI

    EDIT: cool ma dnes rychlejsi draty
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Díky za rady, ještě k tomu výběru monitoru zrovna na 2243BW jsme koukali, protože navíc sám ho mám doma a hodně lidí ho doporučuje. Ale pokud bych chtěl ten 20", tak jakej byste doporučovali (s DVI tedy, ten 2023NW ho nemá)? Nebo jsou ty ceny skutečně tak předražené pro 20" a vyplatí se víc ten 22"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Díky za rady, ještě k tomu výběru monitoru zrovna na 2243BW jsme koukali, protože navíc sám ho mám doma a hodně lidí ho doporučuje. Ale pokud bych chtěl ten 20", tak jakej byste doporučovali (s DVI tedy, ten 2023NW ho nemá)? Nebo jsou ty ceny skutečně tak předražené pro 20" a vyplatí se víc ten 22"?
    hele, jde o to ze je 20" a 22" lcd s DVI se pohybuji temer na stejne cenove relaci, tudiz nevidim duvod proc za temer stejny peniz jit do mensiho lcd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Teď na to koukám, rozdíl okolo 200 Kč. Tak díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jo a ještě bych se rád zeptal na jedno . K výrobku (samsung 2243BW) píšou, že je dodáván s kabelem D-sub (Alfacomp). Já mám doma ten samý monitor, ale mám konektor normálně DVI. Může být kabel D-sub s konektorama DVI? A pokud jo, tak má to nějaký vliv na kvalitu zobrazení (v nějakém obchodě zas psali, že kabel DVI je volitelný)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Ne, kabel dsub je proste kabel s konektorama dsub. Kabel dvi je kabel s konektorama dvi. Zadna jina kombinace neni mozna, respektive kabel se pojmenovava podle toho jake ma rozhrani.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    dvi kabel si budes muset bud prikoupit, nebo nekde zestatnit....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    aha, tak dobrý, třeba to pošlou i s DVI, uvidíme Jinak díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Ne, kabel dsub je proste kabel s konektorama dsub. Kabel dvi je kabel s konektorama dvi. Zadna jina kombinace neni mozna, respektive kabel se pojmenovava podle toho jake ma rozhrani.
    Tak na to si dovolím reagovat.
    Rozhodující jaké DVI respektivě DVI-D nebo DVI-I (nebo DVI-A) grafická karta či monitor obsahuje. Pak je docela možné např. v mým případě (monitor HP LP2475) propojit monitor kabelem na jedné straně s DVI (monitor) a na druhé straně ANALOG (graf. karta) http://eshop.kak.cz/zbozi/kaa313-kab...i-i-d-sub-18m/ http://www.ramelectronics.net/dvi/c10000-c11400-p1.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Pro Samsung 2243BW je přípojka DVI-D, tudíž čistě digitální, co jsem tak pochytil . U grafickej karty jdou všechny připojky DVI. S tim mě napadá další otázka . Postačí kabel Single link? Asi ano že, při rozlišení 1680x1050?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Pro Samsung 2243BW je přípojka DVI-D, tudíž čistě digitální, co jsem tak pochytil . U grafickej karty jdou všechny připojky DVI. S tim mě napadá další otázka . Postačí kabel Single link? Asi ano že, při rozlišení 1680x1050?
    Postaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Dual link je pro Vás důležitý až při rozlišení 2560 x 1600 a vyšší např. http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K007X23B2SXH92
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. výkon v 3Dmarku vs výkon ve hrách
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 14:28
  2. Zdroj?postačí?
    Od Hellow v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 31-08-2009, 14:38
  3. postačí 600W zdroj?
    Od Prso v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 09-04-2008, 00:19
  4. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 23-02-2008, 13:18
  5. Malý výkon nové (výkonné) sestavy
    Od montana_cz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 22-11-2007, 22:58