Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s hlasitou dvd mechanikou

Nikenies (10)|27.6.2009 22:09
Zdravím všechny, rád bych dostal radu ohledně toho, co může být s mou mechanikou? Stalo se to asi takhle: asi měsíc používaný nový počítač, jednoho večera jsem se špatně podíval a do mechaniky vložil na dvd, které v ní již bylo, dvd další. Po zavření to začalo jaksi hrčet, ale naštěstí se mi otevřela a obě dvd jsem vytáhl. Když je tedy zapínám jednotlivě, vše funguje, jak má. Problém je ovšem v tom, že po několika minutách hraní hry (DVD) začne mechanika velice hlasitě hučet, jako by silně načítala. Mám strach, abych si ji neodrovnal, myslíte, že je poškozena? Předem děkuji za odpověď.
kevin00 (10238)|27.6.2009 22:16
Jestli čte a zapisuje normálně, zřejmě s ní nic nebude. S 2mi DVD nešel zřejmě zavřít zcela šuplík, takže by se s čočkami stát nic stát nemělo. Jinak mechaniku lze ztišit pomocí Nero DriveSpeed snížením otáček DVD mechaniky.
Nikenies (10)|28.6.2009 00:53
Děkuji moc, program, zdá se, funguje výborně, díky.
StD (1963)|28.6.2009 14:20
Mno, já osobně bych tu mechaniku okamžitě vyhodil, nebo v případě nouze používal jen na čtení (jde-li o RW, nikoli ROMku) dokud bude fungovat. Veškeré tolerance v pr****. Ručičky pozlatit, na nic nesahat.